Nieuws

Geluidssanering De Ronde Venen

De ODRU geeft voor de gemeente De Ronde Venen invulling aan de verplichting voor de geluidssanering. Hiervoor gaat de ODRU onderzoeken of de betreffende woningen in deze gemeente mogelijk in aanmerking komen voor maatregelen om de geluidsbelasting in de woning te verminderden. Voordat we hieraan uitvoering kunnen geven moet eerst een saneringsprogramma worden vastgesteld en worden ingediend bij het ministerie van I&M. De bewoners die het betreft hebben hierover een brief (…)

[ Meer lezen » ]

Bezoekerscentrum De Boswerf genomineerd!

Bezoekerscentrum De Boswerf is genomineerd voor een landelijke prijs.

Klik hier voor meer informatie!

10/10 Dag van de Duurzame Leerkracht

Op de Marnix Academie in Utrecht gaat een adviseur educatie van ODRU, samen met wethouder Stolk uit Woerden, op zoek naar een ‘green date’. Welke student wordt de duurzame leerkracht van de toekomst en wil alvast proefdraaien op een groene stageplaats? Tijdens de ‘green date’ maken we kennis met 200 eerstejaars studenten en zij met ons! Wie weet welke mooie, duurzame samenwerking hieruit voortkomt…

Opening Duurzaamheidscentrum IJsselstein

Op 14 oktober wordt in IJsselstein de Dag van de Duurzaamheid in de bibliotheek gevierd. ODRU coördineert dit evenement. Samen met betrokken IJsselsteiners tonen we wat er is gerealiseerd, wat er speelt en wat er komen gaat op duurzaamheidsgebied. Die dag wordt ook het duurzaamheidscentrum geopend in de bieb.

Bewoners en ondernemers werken samen zodat dit de plek wordt voor informatie over duurzaam (ver)bouwen in huis en tuin. De eerste actie in dit kader is (…)

[ Meer lezen » ]

Low Car Diet in Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht doet mee aan de wedstrijd ‘Low Car Diet 2016’. Dit is een competitie waarbij de deelnemende organisaties van de Dag van de Duurzaamheid een maand lang tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken. In plaats van benzine- en dieselauto’s gebruiken deelnemers de fiets, elektrische auto, trein of bus, of andere duurzame vervoersmiddelen. Dit bevordert het terugdringen van CO2-uitstoot, en leidt tot meer bewegen en een besparing op (…)

[ Meer lezen » ]

Opening energiewinkel Zeist

Stichting Energie Zeist werkt er al een half jaar naartoe en op 10 oktober is het zover: in het centrum van Zeist wordt in samenwerking met de Rabobank een energiewinkel geopend!

Hier kan iedereen terecht die op zoek is naar informatie en inspiratie voor het duurzaam maken van de eigen woning. ODRU heeft achter de schermen geholpen bij het opstarten van de Stichting, die nu op eigen kracht ‘haar vleugels uitslaat’. Natuurlijk blijft ODRU in (…)

[ Meer lezen » ]

De Europese Energie Efficiency Richtlijn (EED)

De uitvoering van de EED is een speerpunt in ons toezicht de rest van 2016 en het komende jaar. Dus niet alleen rond de dag van de duurzaamheid maar toch in deze special om onze rol op het gebied van energiebesparing te belichten. Waar gaat het om? Alle grote ondernemingen (bedrijven met meer dan 250 medewerkers, of een jaaromzet van meer dan € 50 miljoen, e.d.) moeten voldoen aan de EED en nagaan welke (…)

[ Meer lezen » ]

Adoptiescholen ‘Wijk Schoon Gewoon’ in het zonnetje gezet

De zes scholen in Wijk bij Duurstede die afgelopen schooljaar hun schoolplein en een deel van de schoolomgeving hebben schoongehouden, ontvangen vandaag als dank hiervoor een attentie. Ruud Waltman, voorzitter van de Vereniging Natuur en Milieu en zelf ook Opgeruimde Wijkenaar, maakt een ronde langs de scholen om ze namens de gemeente te bedanken. En de scholen gaan ook dit schooljaar door met opruimen! Het adoptieproject is onderdeel van ‘Wijk Schoon Gewoon’, een campagne (…)

[ Meer lezen » ]

Energiefiets Kerckebosch bij Christelijk Lyceum Zeist

Vandaag presenteert het CLZ tijdens de grote pauze het jaarverslag van hun werkgroep ‘Zicht op Zon’. Dan wordt ook de Energiefiets Kerckebosch op feestelijke wijze in gebruik genomen.

De komende maanden kunnen leerlingen en docenten hun smartphone of laptop al fietsend opladen. De Energiefiets Kerckebosch is onderdeel van DuurSaam Kerckebosch, een proeftuin voor duurzame initiatieven, die de Wijkontwikkelingsmaatschappij graag wil delen. Eén van de tien energiefietsen maakt een tour door Zeist. Na bezoekerscentrum De Boswerf (…)

[ Meer lezen » ]

Duurzame initiatieven gemeente Bunnik

In Bunnik wordt op 10 oktober het gemeentehuis opengesteld om met bewoners, bedrijven en geïnteresseerden, te praten over duurzaamheid. Er is informatie te halen over alle activiteiten die lopen, of er nog aan komen. Zo wordt er actief gewerkt aan het project ‘Heel Bunnik in de zon!’, is ‘We drive Solar’ (duurzame mobiliteit) net gestart, wordt gewerkt aan energiebesparing binnen de sportaccommodaties en hebben kinderen de actie ‘Heel Bunnik ruimt op’ bedacht en uitgevoerd.

De (…)

[ Meer lezen » ]