De Boswerf activiteiten

Indianentocht door het Zeisterbos

Datum: zondag 25 maart 2018 vanaf 12:15 tot 15:30

Ga even lekker zonder je ouders mee op Indianentocht door het Zeisterbos. Tijdens de tocht gaan we veel bosspelletjes doen, zoals boomstamlopen, katapultjeschieten, etc. Je ouders en broertjes/zusjes mogen niet mee en blijven op De Boswerf. Svp 10 minuten voor tijd op De Boswerf zijn. Duur 60 à 90 minuten.

Er zijn twee sessies:

12.15 uur Kinderen uit groep 4 en 5, +/- 8 en 9 jaar.

14.15 uur Kinderen uit groep 6 en 7, +/- 10 en 11 jaar.

Aanmelden verplicht, dit kan hier.
Maximaal 15 deelnemers per groep.

Workshop Wormcomposteren (18+)

Datum: zondag 25 maart 2018 vanaf 14:00 tot 16:00

Deze workshop is voor iedereen die meer wil weten over composteren in de eigen tuin. Composteren is een begeleid, natuurlijk proces waarbij GFT, groene keuken- en tuinresten worden omgezet in een humusrijk product: compost. Composteren kun je leren. Met wat basiskennis kun je een composthoop of -vat aan het werk krijgen zodat je er goede compost uit krijgt. Ook komen nut en noodzaak van de kringloop van organische stoffen voor een vruchtbare aarde en gezonde planten en dieren aan de orde.
Je krijgt praktische handvatten, en we bekijken en bespreken de mogelijkheden van een zelfgemaakte composthoop.
De workshop wordt gegeven door Edgar van Groningen.
Kijken naar je grond en het verzorgen van je grond met compost is essentieel voor alles wat je op deze bodem wilt telen. Breng als je wilt een schep aarde uit je tuin mee (laat deze zoveel mogelijk intact). Door voelen, ruiken en vergelijken word je wijzer! Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen. Opgave is verplicht met vermelding van naam, telefoonnummer en mailadres en kan bij boswerf@odru.nl.
Deelname is gratis. 16+

Verken het gespiegelde bos

Datum: zondag 1 april 2018 vanaf 12:15 tot 15:30

Verken het bos eens op een andere manier! Zet een van onze onderstebovenbrillen op en beleef het bos eens 'ondersteboven'
(NB: deze activiteit is een try out van de activiteit die we op 8 april tijdens het Lentetijdfestival ook uitvoeren - spiegelbril - belevenistocht van ong. 15 min). 6+ - vrije inloop

Zoek het Gouden Paasei

Datum: zondag 1 april 2018 vanaf 12:30 tot 15:00

Ook dit jaar kun je met Pasen bij De Boswerf je mandje vullen met paaseitjes uit het bos. Ook is er een gouden ei verstopt. Wie dat vindt krijgt een leuke verrassing. Let op: we hebben rondes voor verschillende leeftijdsgroepen.
Vrije inloop - max 15 personen per ronde
voor 3 t/m 5 jaar om: 12:30, 13:30, 14:30 en 15:30 uur
voor 6+ om: 13:00, 14:00 en 15:00 uur

LenteTijdFestival

Datum: zondag 8 april 2018 vanaf 12:30 tot 17:30

Op zondag 8 april zet De Boswerf zijn deuren wijd open voor iedereen die zin heeft om het begin van de lente te vieren. De lente is het begin van het buitenseizoen en daar heeft De Boswerf natuurlijk enorm veel zin in! De entree is GRATIS en voor de activiteiten zal een kleine vergoeding gevraagd worden. Het zal een spectaculaire dag worden!

Het festival zal voornamelijk in het teken staan van het 40-jarig jubileum met de volgende activiteiten met speciale aandacht voor projecten, die voortkomen uit het initiatief Samen Duurzaam Zeist:

Workshop Pizza bakken, popcorn bakken, broodje knak, Textile Hunters / Droom opschrijven, Dreamcatcher workshop, Outdoor spiegelbril, bijlhangen, pijl en boog schieten, lippenbalsem maken, Henna tattoo, leren buidels maken, stenen schilderen, schminken, pannenkoekjes bakken op een blikje, speedcarving Eekhoorn, wilgentenen vlechten, peuters in het wild, plantenasiel, operatie Steenbreek en Mad science. Veel plezier toegewenst!

Peuters in het Wild

Datum: woensdag 18 april 2018 vanaf 10:15 tot 11:30

5 woensdagochtenden Peuters in het Wild. (18 april tot en met 4 juli 2018). Tijd: van 10.15 - 11.30 uur

Data zijn 18 april, 16 mei, 6 juni, 13 juni en 4 juli
Voor 20 euro doe je 5 keer mee. Los kaartje kost 5 euro.
Opgeven kan via boswerf@odru.nl.

Kom met je peuter(s) de natuur buiten beleven! Zoek kleine beestjes op de grond, maak de blaadjes aan de bomen wakker, verzamel eten voor Konijn, maak een nestje voor Musje en graaf mee met Mol! We voelen met onze handen vochtige aarde, zacht mos en prikkelblaadjes, roeren in een moddersoepje en ontdekken de grond met onze voeten. Je speelt met je peuter én je peuter kan spelen met de andere kindjes.

Kinderen van 2-4 jaar zijn welkom samen met een begeleider. Bij regen gaat de activiteit ook door. Trek gemakkelijke kleding aan die vies mag worden en waarin het kind warm blijft.

Een kind, dat plezier beleeft in de natuur, is vrij en gelukkig. Dat gun je je eigen kind natuurlijk ook. Het is veel leuker om samen met anderen het bos in te gaan. En nog leuker met een begeleider die leuke ideeën heeft over natuurbeleving en natuurspelletjes. Dus kom met je peuter naar De Boswerf voor een gezellige ochtend met veel plezier buiten, samen met andere ouders en hun peuters.

ZomerTijdFestival

Datum: zondag 1 juli 2018 vanaf 12:00 tot 16:30

Nadere informatie volgt.

HerfstTijdFestival

Datum: zondag 7 oktober 2018 vanaf 12:00 tot 16:30

Nadere informatie volgt.

Meer activiteiten zoeken in GroenGelinkt

Bent u op zoek naar andere groene activiteiten in onze regio? Zoek dan verder in onze GroenGelinkt schermen via de zoekknop hieronder:

GroenGelinkt