De Woudreus activiteiten

Woeste Woensdag

Datum: woensdag 20 juni 2018 vanaf 14:00 tot 16:00

Helaas is deze activiteit VOL (zie bloemen boek op 4 juli voor de volgende activiteit)

Een woeste middag vol spannende activiteiten

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Bij deze activiteit uit het 50-dingenboek gaan we buiten spannende avonturen beleven. Het wordt een woeste middag met activiteiten zoals vuur maken en stokken kerven. Daarnaast maken we samen een blote voeten pad, want we zijn niet vies van een beetje modder! Bij deze activiteit leren kinderen omgaan met gereedschap en de daarbij horende risico’s.

Heb je het 50-dingen boek al gekregen in groep 3? Dan kun je na deze activiteit de pagina’s ‘je eigen stok kerven’, ‘vuurtje stoken’ en ‘maak je eigen blote voeten pad’ afscheuren. Heb je nog geen boek? Je kunt er voor €10,- eentje kopen bij De Woudreus. Meedoen zonder boek is ook geen probleem.

Bloemenboek

Datum: woensdag 4 juli 2018 vanaf 14:00 tot 16:00

Maak je eigen herbarium en bloemenpers.

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Bij deze activiteit uit het 50-dingenboek gaan we buiten opzoek naar alles wat groeit en bloeit. Buiten kies je mooie plantjes en bloemen die je in jouw boek tekent en kleurt. Kunstenares Jenneke van Wijngaarden van de Dorps academie Mus en Musen in Wilnis helpt je daarbij. Daarnaast maak je zelf een bloemenpers zodat je jouw lievelingsbloemen kunt drogen en naast de tekening kunt plakken. Het bloemenboek kun je thuis of op vakantie verder vullen.

Heb je het 50-dingen boek al gekregen in groep 3? Dan kun je de pagina 'Wilde bloemen zoeken' na deze activiteit afscheuren. Heb je nog geen boek? Je kunt er voor €10,- eentje kopen bij De Woudreus. Meedoen zonder boek is ook geen probleem.

[ Aanmelden » ]

Natuuravontuur 16&17 juli

Datum: maandag 16 juli 2018 vanaf 10:00 tot 15:30

Tweedaagse vol stoere activiteiten

Leeftijd vanaf 6 jaar

Inschrijven voor de tweedaagse kan vanaf 4 juni. De inschrijving sluit 1 juli. Nadere informatie over het programma volgt.

Natuuravontuur 18&19 juli

Datum: woensdag 18 juli 2018 vanaf 10:00 tot 15:30

Tweedaagse vol stoere activiteiten

Leeftijd vanaf 6 jaar

Deze tweedaagse is vol! Er zijn nog enkele plaatsen voor de tweedaagse van 16 en 17 juli. Aanmelden via de website.

Moestuinclub

Woensdagmiddag 11/4 t/m 11/7

Oogsten uit je eigen moestuin bij NME-Centrum De Woudreus

Woensdagmiddag 11 april start het nieuwe moestuinseizoen in de kindermoestuin bij NME-Centrum De Woudreus. De moestuinclub is voor (groot)ouders die met hun (klein)kinderen willen komen moestuinieren. Ieder gezin krijgt een eigen tuintje om in te werken, maar je kunt ook samen met een ander gezin een moestuin adopteren of ombeurten de begeleiding doen van elkaars kinderen en moestuin. De bakken die in de tuin van het NME centrum staan zijn fijn om in te werken. Ze hebben vorig jaar een mooie oogst opgeleverd.

Om de week op woensdagmiddag wordt er tijdens de club gezorgd voor materialen die je nodig hebt om aan de slag te gaan. En er zijn altijd begeleiders aanwezig die je kunnen adviseren. In je eigen tempo kun je dan aan het werk. Er zullen verschillende activiteiten te doen zijn die er gedaan kunnen worden in je eigen volgorde kunnen doen aan de hand van een stempelkaart.

Ook op andere momenten zijn deelnemers van de moestuinclub welkom om zelfstandig te werken in hun tuintje De NME-tuin biedt een vrije, speelse omgeving waarin je volop kunt onderzoeken en beleven.

Waar: NME-Centrum de Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a Wilnis

Wanneer: woensdagmiddag 14-15.30 uur

Voor wie: (groot)ouders met hun (klein)kind(eren) 4-12 jaar

Kosten: €20,- voor het hele seizoen (te voldoen op eerste cursusdag), €2,- per keer voor vriendjes/vriendinnetjes die een keertje mee komen

Clubdata: 11/4, 25/4,16/5,30/5,13/6,27/6,11/7 In de tussen gelegen weken en na de zomer vakantie kunt u kiezen om zelfstandig te werken aan het tuintje.

Aanmelden: via aanmeld knop onderaan deze pagina

Mocht je de begeleiding van het moestuinieren met een ander gezin delen dan kan dat tot max 3 kinderen per volwassenen. Mocht je een deel maatje zoeken laat het via de mail weten dan kunnen we kijken of we meerdere verzoeken kunnen matchen.

Vrijwilligers
Bij vrijwel alle activiteiten in en rond NME-centrum De Woudreus helpen vrijwilligers mee. De activiteiten zouden niet door kunnen gaan zonder deze geweldige inzet van alle vrijwilligers. Is dit ook iets voor u? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op: 0297-273692 of nmederondevenen@odru.nl

NME-centrum De Woudreus is verder elke woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur geopend (gratis toegang).

Adres: Pieter Joostenlaan 28a (achter de Willisstee), 3648 XR Wilnis

E-mail: nmederondevenen@odru.nl

Twitter & Facebook: @NMEDeWoudreus

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (4x per jaar) via de mail.[ Aanmelden » ]

Meer activiteiten zoeken in GroenGelinkt

Bent u op zoek naar andere groene activiteiten in onze regio? Zoek dan verder in onze GroenGelinkt schermen via de zoekknop hieronder:

GroenGelinkt