Driewerf Hoera voor De Boswerf in Zeist!

Door gastblogger Karianne Vermaas van Bier & Appelsap, moeder van Milou, zij woont in Lombok, Utrecht. 

DSC07769-001

Onze plannen voor een zonnige middag in het bos en in het zand dreigden te mislukken toen we de A28 op wilden rijden. File. Lange Duinen leek niet meer haalbaar voor zonsondergang. Snel de eerste afslag gepakt en op GoogleMaps gekeken naar een groen alternatief. Zeist was inmiddels vlakbij, dus we reden door naar De Boswerf. Geen idee wat te verwachten.


Voor alle leeftijden

En wat een leuke verrassing! Er is voor allerlei leeftijden wel iets. Een grote tipi-tent bij de ingang trekt al gelijk de aandacht. Er zijn boomstammen waarover je kunt lopen, huisjes waarin je kunt spelen, een tunnel van takken en bladeren, een boomhut waar je in kunt klimmen en een kleine tokkelbaan. Ook de ‘standaard’ speeltoestellen zijn aanwezig, zoals een glijbaan (al staat die wel middenin de zon en wordt ‘ie’ nogal heet) en een zandbak (vlak naast het terras, dus handig voor de kleintjes).

Speelbos
speelbosMaar het hoogtepunt is toch wel het Speelbos. In het licht glooiende gebied staat bovenop een heuveltje een waterpomp. En wat krijg je als je water van boven naar beneden laat stromen in een zanderig gebied? Juist, modder! En met die modder kan je van alles en nog wat. Er is veel speelgoed beschikbaar en er zijn hutjes en keukentjes gebouwd, inclusief potten en pannen.

Ook nog wat te leren
Met een eetbare tuin, een vogeltuin, een schaduwtuin, een bostuin, een tuin met medicinale planten en een bijenstal krijgen de kinderen ook nog wat natuureducatie mee. Er worden ook excursies en bijvoorbeeld een Blije Bijendag georganiseerd door de enthousiaste vrijwilligers.

Fijn voor ouders
Voor de ouders heeft De Boswerf genoeg leuke plekjes om te zitten (bankjes, picknick-banken, het terras van het kleine bezoekerscentrum of gewoon in het zand). De houten gebouwen en het uitbundige groen maken het een fijne plek om te zijn. modderkeukenOuders kunnen in het Speelbos lekker zitten op de bankjes of in het zand (neem een kleedje mee en je zit heerlijk). Als je op een hoge plek gaat zitten, heb je goed overzicht op de modderstromen en keukens. Als je lekker een tijdschrift zit te lezen of aan het kletsen bent, krijg je vast af en toe een heerlijke moddersoep of blaadjesthee aangeboden, zoals wij van onze Milou.

Enige minpuntje: de koffie. Kies voor een ijsje of een biologisch sapje, of neem een thermosfles mee en dan is de dag bij De Boswerf perfect. Dat was deze middag voor ons alle drie in ieder geval wel!