Adviesaanvraag

Deze pagina is voor medewerkers van onze gemeenten

Heeft u een adviesaanvraag? Gebruik het formulier ‘adviesverzoek’.

Onderstaand formulier helpt u om uw aanvraag volledig bij ons aan te leveren. Het advies vraagt u aan via het omgevingsloket (OLO) en wij sturen het advies terug via het OLO (het ingevulde formulier slaat u als PDF-document op en voegt u als document toe aan het OLO). U neemt zelf het (ontwerp)besluit en verzendt deze aan de aanvrager. Communicatie via het OLO heeft als groot voordeel dat alle informatie beschikbaar is voor alle betrokkenen (inclusief externe adviseurs). Dit geldt ook voor de gevraagde adviezen voor ‘milieuadvisering bouw’, waarbij de ODRU wordt gevraagd om op een aantal ‘milieu’ aspecten te adviseren bij een omgevingsvergunning activiteit bouw die bij de gemeente zelf loopt.

Mocht u van een bewoner of bedrijf een adviesverzoek op papier ontvangen, dan zijn er twee werkwijzen. De eerste werkwijze heeft onze voorkeur.

  1. De aanvraag met het adviesformulier doorsturen via het OLO. U kunt hiervoor zelf een aanvraag aanmaken;
  2. De documenten (ingescand) samen met het adviesformulier mailen naar .

Stuur geen adviesaanvragen rechtstreeks naar een medewerker.

Heeft u nog vragen over het formulier, neem dan contact met ons op via of bel 088 – 022 50 00. Wij helpen u graag verder.

Voor de gemeente IJsselstein en in een beperkt aantal gevallen bij de gemeente De Ronde Venen (met name de activiteit bouwen) is de ODRU, voor de afhandeling van een omgevingsvergunning, volledig gemandateerd. Het formulier ‘adviesverzoek’ is niet relevant voor uw gemeente.