
Koop en eet lokaal
Steun je buurtondernemers.
Lokaal eten is simpel gezegd eten dat van dichtbij komt. Het is afkomstig van boerderijen en gepassioneerde, betrokken ondernemers uit je nabije omgeving. Hierdoor hoeft voedsel niet lang te reizen voordat het op je bord belandt. Het is vers en onbewerkt, dus smaakvol en gezond. De voedselketen is korter en hierdoor zijn producten vaak goedkoper. Je steunt de kleinere ondernemer én ook nog eens de lokale economie.
Zelf aan de slag
Kosten: •
Moeilijkheidsgraad: •
Goed voor: Gezonde levensstijl
Moestuin de Haar
Moestuin de Haar werkt met het concept van oogstaandelen in plaats van het verhuren van moestuintjes. Je kunt een aandeel kopen in de oogst, wat je toegang geeft tot lokaal geteelde, biologische groenten en kruiden. Hetzelfde geldt voor hun bloementuin waarbij je met een abonnement wekenlijks een boeket mag plukken. Het biedt een duurzame manier van tuinieren, waarbij men samenwerkt aan het verbouwen van voedsel en bijdraagt aan een groenere toekomst en een gezondere levensstijl.
Hof van Gunterstein
Hof van Gunterstein in Breukelen is een biologische tuin en boerderij waar men lokaal geteelde groenten en kruiden verbouwt. Ze hebben ook een winkeltje waar je deze en overige producten kunt kopen zoals rauwe melk en kaas. Ze werken ook met oogstaandelen en hebben een pluktuin. Door biologische teelt draagt de boerderij bij aan een duurzame en gezonde toekomst voor mens en dier.
Boer Peter
Boer Peter biedt duurzaam geproduceerd vlees. Het vlees komt van koeien die op een natuurlijke en diervriendelijke manier worden grootgebracht, met gras van eigen land en het landgoed Haarzuilens.
Meer lokaals uit Leidsche Rijn en omstreken
Ook onze buren hebben hebben culinaire koop-en-eet-lokaal-pareltjes. Van Bakkerij Amadeus tot de imkers uit het Máximapark. Van Restaurant Venster tot het collectief de Oogst dat in Woerden een winkel heeft met producten van vele lokale boeren. Voor een overzicht.