Duurzame Dromen

Onder de naam ‘Duurzame Dromen’ heeft MEC Maarssen vanuit Stimuleringsfonds Duurzaamheid van onze gemeente begin 2023 een subsidie van € 24.900 gekregen om onze duurzame plannen waar te kunnen maken: uitgroeien tot een duurzame inspiratieplek voor alle inwoners van gemeente Stichtse Vecht.

Team Duurzame dromen MEC Maarssen

Geen digitaal loket maar een groene, fysieke locatie waar inwoners, organisaties, vrijwilligers en initiatieven elkaar ontmoeten. Voor hands on tips en tricks, tastbare duurzame oplossingen, workshops, lezingen, informatie over subsidiemogelijkheden, samenwerking, het uitdelen planten, bomen, duurzame materialen én voor natuurbeleving.

Doe mee!

Inspiratie opdoen, het Energieloket op vrijdagen bezoeken voor een gratis energieadvies; meedoen aan de workshopreeks van KlimaatGesprekken of aan een van onze andere activiteiten? Kom gerust eens langs en spreek ons aan. Volg ons voor de laatste nieuwtjes, inspiratie én alle duurzame stappen die we zetten via facebook en instagram. Bekijk ook geregeld onze kalender met activiteiten en onderstaande duurzame tips (groeiende:).

 

Energieloket krijgt vaste plek in het MEC

Stichting Duurzame Vecht heeft 14 april haar Energieloket geopend in MEC Maarssen. Hiermee zijn we voortaan op vrijdag een extra dag open én kun je wekelijks tussen 9.00-15.00 terecht voor al je vragen en tips en tricks over energiebesparende maatregelen en het verduurzamen van je huis. Een energieambassadeur van Duurzame Vecht is aanwezig voor (…)

[ Meer lezen » ]

Beplant een boomspiegel in je eigen straat

Wist je dat je jezelf een boomspiegel mag ‘toeëigenen’ om deze helemaal naar eigen inzicht te beplanten? Zo draag je niet alleen bij aan biodiversiteit maar ook aan het vergroenen van je nabije leefomgeving. 

Groen-zelf-doen

MEC Maarssen, Guerilla Gardeners en gemeente Stichtse Vecht willen inwoners stimuleren om zelf voor meer groen en (…)

[ Meer lezen » ]

MEC Maarssen wordt duurzame inspiratieplek voor Stichtse Vecht

Durf te dromen! Nou, dat heeft MEC Maarssen gedaan en niet zonder resultaat. Onder de naam ‘Duurzame Dromen’ hebben we recentelijk te horen gekregen dat we vanuit Stimuleringsfonds Duurzaamheid van gemeente Stichtse Vecht een subsidie van € 24.900 krijgen om onze duurzame plannen waar te kunnen maken.

Dit jaar vieren we onze dertigste verjaardag. Het (…)

[ Meer lezen » ]