Bijeenkomst “DAAR KRIJG JE ENERGIE VAN!”

150528 logo Duurzaam Door jpeg

  – Lessen uit de praktijk: energieaanpak en verbetering binnenmilieu basisscholen provincie Utrecht –

Datum         Donderdag 19 november
Tijd             14:00 – 17:00 uur
Locatie       Provinciehuis Utrecht
Deelname   Gratis

energievan

Denkt u wel eens aan energie besparen of zonnepanelen plaatsen op school? Is uw gebouw toe aan renovatie en wilt u van de gelegenheid gebruik maken om de energieprestaties te verbeteren?

Ervaringsdeskundigen presenteren vier inspirerende verhalen uit de praktijk. Kom naar deze bijeenkomst en weet welke stappen u kunt nemen!

Voor wie
De bijeenkomst is voor bestuurders en directies van basisscholen, gebouwbeheerders van gemeenten, gemeentelijke energiecoördinatoren, vastgoed- en milieubeleidsmedewerkers uit de provincie Utrecht.

Programma

14:00 Ontvangst koffie/ thee, broodje
14:15 Start en welkom: Wieke Bonthuis ODRU
14:20 Jelmer de Wal, directeur van Basisschool de Sluis uit Zeist, vertelt het verhaal over de grootschalige renovatie (o.a. isolatie van de schil) van een jaren ’70 gebouw met energielabel F naar een gezonde school met energielabel B.
14:40 Directeur Karin van der Hoven, van Basisschool de Kubus uit Amersfoort laat samen met Henry de Gooijer zien welke stappen zij namen voor de oprichting van de energiecoöperatie en de plaatsing van de zonnepanelen op school. Een deel van het rendement komt ten goede aan het uitwisselingsproject met een school in Cambodja.
15:00 ‘Pitchcarrousel’ Verschillende aanbieders van diensten vertellen wat ze voor u kunnen betekenen. In de netwerkpauzes kunt u hen ontmoeten. Mmv:  Ruud van Vliet (Klimaatverbond) over de Green Deal Scholen, Bart van der Ree (CO2 bank Utrecht) over de kansen en mogelijkheden voor scholen.  Erwin Mikkers (ODRU) over het nemen van technische maatregelen en het werken met de juiste instellingen. Verder zijn er bijdragen van Breeam-junior , Stichting Technotrend, Saled, W/E-adviseurs, Boot Advocaten/ Factor 4 Nederland, Grontmij,  Slim Opgewektenz.
15:20 PAUZE
15:50 Hetty de Ridder, directeur van Basisschool de Bijenkorf uit Houten vertelt samen met Wilko Kistemaker van het initiatief Groen Zonnig Houten over de route naar 124 zonnepanelen. Ze gaan nu ook aan de slag met bewustwording bij personeel en leerlingen.
16:10 Irma Thijssen van RVO (Rijksdienst voor ondernemend Nederland) laat zien hoe schoolbesturen hun gebouwen gezond en duurzaam kunnen maken en hoe ze dit betaalbaar kunnen realiseren.
16:30 Afsluiting en Borrel

Het volledige programma ontvangt u een week van te voren. Het programma is dan ook te bekijken op www.odru.nl/nieuws.

De bijeenkomst ‘Daar krijg je energie van!’ wordt mede mogelijk gemaakt vanuit het programma Duurzaam Door.

Aanmelden

Lessen uit de praktijk: energieaanpak en verbetering binnenmilieu basisscholen provincie Utrecht –

Door het invullen van onderstaand formulier schrijft u zich in voor de bijeenkomst op donderdag 19 november

Velden met een *  hebben wij nodig om uw inschrijving goed te verwerken.

  Persoonlijke gegevens
   
  Achternaam*
  Tussenvoegsel
  Voornaam*
  E-mailadres*
  Herhaal e-mailadres*
  Organisatie
  Organisatienaam*
  Functie*

  Na het klikken op de knop Versturen stuurt de Omgevingsdienst regio Utrecht een bevestiging van uw inschrijving naar uw e-mailadres.

  LET OP: U ontvangt na inschrijving een automatische bevestiging van uw registratie(s). Heeft u binnen 24 uur niks ontvangen? Neem dan contact met ons op: