Adviseur A Geluid & Lucht (32 tot 36 uur per week)

Adviseur A Geluid & Lucht (32 tot 36 uur per week)

Wil je met bijdragen aan een gezonde leefomgeving in de regio Utrecht? Wil je mee bouwen aan ons expertise centrum op gebied van geluid en luchtkwaliteit? Zoek je een functie waarbinnen je verschillende rollen mag vervullen en waarbij er veel ruimte is voor jouw persoonlijke ontwikkeling? Goed nieuws! Dan heb je jouw toekomstige baan misschien wel gevonden!

Collega Pieter Out vertelt: “De vakdisciplines geluid en luchtkwaliteit zijn ontzettend belangrijk voor een fijne gezonde leefomgeving. Niet voor niets zie je deze onderwerpen regelmatig langskomen in het nieuws. Een team van ervaren adviseurs zet dagelijks hun expertise in voor een grote diversiteit aan vraagstukken. Het werk is afwisselend, zo mag je de ene dag op pad voor het uitvoeren van geluidsmetingen en werk je de dag daarna aan het vormgeven van toekomstige beleid. We zoeken een enthousiaste gezellige collega die ons daarbij komt helpen en ambitie heeft om zichzelf verder te ontwikkelen.

Wat bieden wij jou:

 • Een jaarcontract met de bedoeling om dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een salaris afhankelijk van opleiding en werkervaring in functieschaal 10 (cao SGO); € 5.009,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% per maand. Het IKB is vrij opneembaar of te gebruiken voor bijvoorbeeld de aankoop van een fiets of het kopen van extra vakantie-uren;
 • Laptop, telefoon en er wordt een elektrische dienstauto ter beschikking gesteld die je mag gebruiken voor de controles;
 • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door het volgen van trainingen, cursussen of opleidingen;
 • Een aantrekkelijke baan in een collegiale, informele werkomgeving;
 • Binnen de ODRU werken we plaats- en tijdonafhankelijk. Dit betekent dat je, in overleg met collega’s, de mogelijkheid hebt om je werk deels vanuit huis te doen;
 • Budget voor het arbo-proof inrichten van je thuiswerkplek;
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een afdelingsuitje, jaarlijks personeelsfeest en het kerstfeest. Ook hebben wij een actieve personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert.
Provinciehuis

Als adviseur Geluid & Lucht gaat je functie er zo uit zien:

We bieden een breed aanbod aan werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het adviseren over ruimtelijke ordeningsprojecten vanuit perspectief verkeerslawaai en/of  bedrijven- en industrielawaai en/of luchtkwaliteit en het onderhouden van diverse datasets en kaarten zowel voor geluid als lucht. Maar ook kun je aan de slag met het uitvoeren van geluidsmetingen bij festivals of inwoners helpen met het achterhalen van de bron van geluidshinder en bijdragen aan een oplossing.

In deze functie is het opbouwen van kennis en ervaring een belangrijk aspect. Daarbij is er ruimte om binnen de breedte van de taakvelden te ontdekken waar je energie van krijgt en op welke deelaspecten jij je ontwikkelt tot dé specialist in onze regio.

Om effectief te kunnen adviseren, houd je contact met onze interne collega’s, maar ook met de collega’s  bij gemeenten. Zo kun je integraal werken en houd je een goed beeld van de lokale situatie en politieke gevoeligheden. Je bent zelfstandig, proactief (ook als het gaat om het ondersteunen van jouw collega-adviseurs) en je werkt projectmatig. Als teamspeler benut je de kwaliteiten van je collega’s om samen meer te bereiken.

Het zwaartepunt van je werkzaamheden en je meerwaarde voor ons team ligt nadrukkelijk op de discipline geluid. We gaan ervan uit dat je nog lang niet alle inhoudelijke kennis beheerst. We zorgen in afstemming met jou voor een traject waarin je gefaseerd verbreedt en en/of specialiseert op specifieke onderdelen.

De afdeling Expertise & Advies bestaat uit drie teams waaronder het team ‘Geluid, Lucht,

Externe veiligheid, Asbest & Ecologie’(ca. 15 personen). Samen vormen we een groep gedreven professionals die staan voor hun vakgebied. We werken zelfstandig, sparren inhoudelijk veel onderling, we houden van een informele sfeer en wisselen thuiswerken af met dagen op kantoor.

Groepsfoto ODRU-medewerkers

Wie zijn we en wat doen we?

De Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) ondersteunt vijftien gemeenten en andere overheden in de regio Midden-Nederland bij de uitvoering van milieu- en omgevingstaken. Dat doen we met een breed scala aan producten en diensten op het terrein van onder andere bodem, bouw- en woningtoezicht, vergunningen en meldingen, geluid en lucht, klimaat, energie en duurzaamheid, natuur- en milieueducatie, ruimtelijke ordening en toezicht en handhaving. Wij doen ons werk met ruim 200 collega’s in een collegiale en informele werkomgeving.

Wil je meer weten over de ODRU? Bekijk dan dit animatiefilmpje.

Jouw bijdrage aan onze omgeving?

Je bent besluitvaardig, weet je keuzes goed te onderbouwen en je bent leergierig om relevante wet- en regelgeving bij te houden. Als teamspeler werk je op een prettige manier samen met collega’s en ben je actief betrokken bij projecten voor de leefomgeving. Verder beschik je over het volgende:

 • Een afgeronde mbo+/hbo-opleiding, bij voorkeur met technische/milieukundige achtergrond;
 • 0-3 jaar relevante werkervaring, als starter ben je ook van harte uitgenodigd om te solliciteren;
 • Je hebt een persoonlijke drijfveer om je in te zetten voor een gezonde leefomgeving en de ambitie om je binnen de specialismen geluid en lucht te ontwikkelen tot een echte specialist;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving zoals de Omgevingswet is een pre, maar geen vereiste. Het is wel belangrijk dat je wil hebt om de kennis te vergaren;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Aantoonbare ervaring en vaardigheid met GIS is een pre, maar geen vereiste.

Hebben we een match, maar voldoe je nog niet volledig aan de eisen? Als je wilt groeien en ontwikkelen, aarzel dan niet om te solliciteren.

Meer informatie?

Aatop Milieu & Ruimte werft voor deze functie exclusief voor ODRU. Het betreft een structurele functie, waarbij je direct in dienst komt bij ODRU. Detachering is niet aan de orde. Heb je belangstelling? Reageer dan snel, want we zoeken op korte termijn naar een passende kandidaat.

Wanneer zich een passende kandidaat aandient gaan we daarmee direct in gesprek, waardoor mogelijk de functie eerder ingevuld wordt. Mocht je dus interesse hebben, wees er dan snel bij!

Je kunt jouw cv en korte motivatiebrief sturen aan Aatop Milieu & Ruimte t.a.v. Marrit van Garderen, via of neem telefonisch contact op via 0318-796130.

We horen graag van je!

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.