Adviseur Planning & Control (36 uur per week)

Adviseur Planning & Control (36 uur per week)

Zou jij graag bij de Omgevingsdienst regio Utrecht willen werken om samen bij te dragen aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving waar we veilig kunnen wonen en werken? Dan is deze vacature iets voor jou.

We zijn met steeds meer mensen in ons kleine land. Zo voeren we de druk op het milieu, onze omgeving en elkaar steeds verder op. Een goede omgevingsdienst is daarom onmisbaar voor elke gemeente. Wij zijn een proactieve, klantgerichte kennisorganisatie met een breed aanbod aan producten en diensten. Met elkaar zorgen we voor een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving.

Wie zijn we en wat doen we?

De ODRU ondersteunt vijftien gemeenten bij de uitvoering van hun milieu- en omgevingstaken. Welke taken dat allemaal zijn, kun je hier zien. We doen ons werk met 160 vaste collega’s en een groot aantal inhuurkrachten. Wil je meer weten over de ODRU? Bekijk dan dit animatiefilmpje.

Met vijf ervaren medewerkers ondersteunt de afdeling Planning & Control (P&C) de ODRU op het brede vlak van financial en business control. De adviseur Planning & Control legt verantwoording af aan het afdelingshoofd (controller) die onder de directeur valt. Onze dienstverlening is gericht op het bestuur, het MT en de clustercoördinatoren. Hiervoor werken we nauw samen met diverse vakdisciplines van het bestuurs- en het bedrijfsbureau (zoals Relatiemanagement, HRM, Informatiemanagement, Communicatie en Inkoop).

Wat bieden wij jou:

 • Een jaarcontract met de bedoeling om dit bij goed functioneren om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een salaris afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal functieschaal 10 (cao SGO); € 5.009,- bruto per maand bij een volledige werkweek.
 • Daar bovenop een individueel keuzebudget van 17,05% per maand. Het IKB is vrij opneembaar of te gebruiken voor bijvoorbeeld de aankoop van een fiets of het kopen van extra vakantie-uren.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door het volgen van trainingen, cursussen of opleidingen.
 • Een aantrekkelijke baan in een collegiale, informele werkomgeving.
 • Een mooie en goed te bereiken werkomgeving in het Huis voor de Provincie in Utrecht.
 • De mogelijkheid om, in overleg, je werk deels vanuit huis te doen

Als Adviseur Planning & Control gaat je functie er zo uit zien:

 • Als ervaren adviseur speel je innovatief en proactief in op ontwikkelingen op het gebied van Planning & Control. Je adviseert onze stakeholders en doet hen concrete voorstellen. Samen met de controller stel je het financiële beleid op.
 • Je hebt een actieve rol in de oplevering van de jaarafsluiting, jaarrekening, begroting en begrotingswijziging (inclusief de balans en de toelichting op resultaten en reserves).
 • Je geeft ondersteuning in het proces van opstellen en bewaking van interne jaarplannen. In deze
  plannen worden de doelen, resultaten, risico’s en inzet van middelen vastgelegd. De plannen blijven levend met behulp van jouw bijdrage in onder andere de realisatiegesprekken met de budgethouders.
 • Je maakt bedrijfseconomische analyses en adviseert hierover in samenwerking met de controller aan de directeur, het MT en bestuur.
 • Je zorgt ervoor dat het management tijdig beschikt over volledige financiële informatie en helpt mee bij de doorontwikkeling daarvan. Je draagt bij aan de ontwikkeling van instrumenten op het gebied van business control zoals kwaliteitszorg, risico- en procesmanagement, KPI’s en kengetallen. Je monitort de werking en adviseert het lijnmanagement hierover.
 • Je beheert en onderhoudt (de inrichting van) de projectadministratie in het financiële systeem.
 • Je coördineert en schrijft adviezen op het gebied van Planning & Control waarbij meerdere disciplines betrokken zijn.
 • Je onderhoudt regionale en landelijke contacten en deelt kennis met vakspecialisten van andere omgevingsdiensten, gemeenten en provincie.
Groepsfoto ODRU-medewerkers

Wanneer hebben we een match?

Bij de ODRU is samenwerken en teamgeest een groot goed. Door onze kennis en manier van werken met elkaar te delen, zorgen we voor een continue verbetering van onze kwaliteit. Door de ervaring die je meebrengt, ben jij in staat om een stevige, prettige gesprekspartner te zijn. Je beschikt dan ook over goede gespreks- en adviesvaardigheden. Van belang is dat je in staat bent om snel zelfstandig bij ons aan de slag te gaan als adviseur. Jij voelt je meteen als een vis in het water, maar we zorgen er natuurlijk wel voor dat je goed wordt ingewerkt.

Ben jij een nieuwsgierige professional die in mogelijkheden denkt? Bewaak jij rust in hectische situaties en vind je het een uitdaging om vraagstukken te vereenvoudigen? Dan willen we je heel graag in ons team hebben!

Verder beschik je over het volgende:

 • Minimaal een hbo-opleiding;
 • (Aantoonbare) werkervaring (minimaal twee jaar) op het vakgebied P&C;
 • Je hebt gevorderde kennis van Excel en ervaring met financiële administratiesoftware (bij voorkeur Afas Profit);
 • Ervaring met business intelligence software zoals QlikSense of Power BI is een pre.

Hebben we een match, maar voldoe je nog niet volledig aan de eisen? Als je wilt groeien en
ontwikkelen, aarzel dan niet om te solliciteren. Wij willen jou snel ontmoeten!

Hoe is het om bij de ODRU te werken?
Vier collega’s vertellen je graag met hoeveel plezier zij bij de ODRU werken.

Meer informatie?
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze controller Annemarie Huisman. Dat kan telefonisch op 06-40675994 of per mail: . Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Tashnara Landburg, recruiter, via . Wij bellen je dan binnen 24 uur terug.

Lijkt het je wat?
Hebben we je enthousiast gemaakt? Mail je cv met een korte en krachtige motivatiebrief naar .

We horen graag van je!

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.