Beleid en Implementatie adviseur (VTH) – 24 tot 36 uur

Beleid en Implementatie adviseur (VTH)

Wij werken aan een omgeving waarin mensen gezond en veilig kunnen wonen en werken. Help je mee?

Wat bieden wij jou:

 • Een jaarcontract bij de ODRU met de intentie om dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd. Detachering is niet aan de orde;
 • Een salaris afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal functieschaal 10 (cao SGO);
  € 4.671,- bruto per maand bij een volledige werkweek. Daarnaast is de mogelijkheid aanwezig in aanmerking te komen voor een arbeidsmarkttoeslag naar functieschaal 11.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% per maand. Het IKB is vrij opneembaar of te gebruiken voor bijvoorbeeld aankoop van een fiets of het kopen van extra vakantie-uren;
 • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door het volgen van trainingen, cursussen of opleidingen;
 • Een aantrekkelijke baan in een collegiale, informele werkomgeving;
 • Binnen de ODRU werken we plaats- en tijdonafhankelijk. Dit betekent dat je, in overleg met collega’s, de mogelijkheid hebt om je werk deels vanuit huis te doen;
 • Budget voor het arbo-proof inrichten van je thuiswerkplek;
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een afdelingsuitje, jaarlijks personeelsfeest en het kerstfeest. Ook hebben wij een actieve personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert.

Als Beleidsadviseur VTH gaat je functie er zo uit zien:

Het werk van beleidsadviseur VTH is uitdagend en gevarieerd. Door veranderende wet- en regelgeving, zoals de Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging is het werkveld volop in beweging. In deze functie ben je vooral een aanjager van het proces. Je zorgt ervoor dat er een goed advies gegeven wordt en het proces op de juiste manier gefaciliteerd wordt zowel op strategisch als tactisch niveau. Hiermee kom je tot de juiste keuzes en tot uitvoerbaar beleid. Verder ben je afwisselend beleidsadviseur, projectleider of procesbegeleider. Samen met de uitvoerende clusters (vergunningverlening en toezicht & handhaving) maak jij de verbinding van strategisch beleid naar tactiek en uitvoering.

Je bent bij voorkeur in staat om vanuit de VTH-beleidscyclus zelfstandig, binnen gestelde kaders, werkzaamheden op te pakken en uit te voeren. Je vindt het leuk om verschillende belangen en ideeën bij elkaar te brengen en op een heldere en pakkende manier op papier te zetten. Om de cirkel rond te maken, zet je je in zodat de resultaten van onze uitvoering invloed krijgen op het gemeentelijke beleid.

Vanuit jouw rol zoek je verbinding met belanghebbenden en betrokkenen binnen en buiten onze organisatie. Je haalt energie uit het enthousiast maken van mensen en maakt daarbij gebruik van jouw verworven kennis over de ontwikkeling in wet- en regelgeving. Je signaleert kansen en durft die vertalen naar nieuwe initiatieven.

Wie zijn we en wat doen we?

We zijn met steeds meer mensen in ons kleine land. Zo voeren we de druk op het milieu, onze omgeving en elkaar steeds verder op. Een goede omgevingsdienst is daarom onmisbaar voor elke gemeente. Wij zijn een proactieve, klantgerichte kennisorganisatie met een breed aanbod aan producten en diensten.

De Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) ondersteunt vijftien gemeenten en andere overheden in de regio Midden-Nederland bij de uitvoering van milieu- en omgevingstaken. Dat doen we met een breed scala aan producten en diensten op het terrein van o.a. bodem, bouw- en woningtoezicht, vergunningen en meldingen, geluid en lucht, klimaat, energie en duurzaamheid, natuur- en milieueducatie, ruimtelijke ordening en toezicht en handhaving. Wij doen ons werk met ruim 200 collega’s in een collegiale en informele werkomgeving.

Groepsfoto ODRU-medewerkers

Jouw bijdrage aan onze omgeving

Bij de ODRU is samenwerken en teamgeest een groot goed. We zoeken dan ook een collega die energie haalt uit het samenbrengen en verbinden van collega’s. Je beschikt over uitstekende gespreks- en adviesvaardigheden en bent bij voorkeur in staat om een stevige gesprekspartner te zijn voor klanten, bestuur, MT en collega’s. Door binnen de ODRU onze kennis en manier van werken met elkaar te delen, zorgen we voor een continue verbetering van onze kwaliteit. Jouw ervaring en persoonlijkheid helpt ons daarbij. Als professional zie je kansen, ben je nieuwsgierig en denk je in mogelijkheden, heb je lef en ga je creatief om met (nieuwe) situaties. Daarnaast heb jij:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • Kennis van landelijke en regionale ontwikkelingen op het gebied van VTH-beleid (U&H strategie);
 • Ervaring in de rol van beleidsadviseur;
 • Je schrijft goede, makkelijk leesbare stukken.
 • Je overtuigt mensen graag van jouw goede ideeën en stelt kritische vragen;
 • Je bent bekend met de gemeentelijke processen, hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke
  verhoudingen en begrijpt wat het betekent om vanuit een gemeenschappelijke regeling te werken;
 • Bij voorkeur minimaal vier jaar relevante werkervaring;
 • Affiniteit met het werkveld en de doelstelling van de ODRU in het algemeen;
 • Bereidheid om bij te scholen waar hiaten in kennis zitten.

Hebben we een match, maar voldoe je nog niet volledig aan de eisen? Als je wilt groeien en ontwikkelen, aarzel dan niet om te solliciteren.

Meer informatie

Aatop Milieu & Ruimte werft voor deze functie exclusief voor ODRU. Het betreft een structurele functie, waarbij je direct in dienst komt bij ODRU. Detachering is niet aan de orde. Heb je belangstelling? Reageer dan snel, want we zoeken op korte termijn naar een passende kandidaat.

Je kunt jouw cv en korte motivatiebrief sturen aan Aatop Milieu & Ruimte t.a.v. Anouk van Dinteren, via of neem telefonisch contact op via 0318-796129.

We horen graag van je!