Medewerker personeels- en salarisadministratie (24 uur)

Medewerker personeels- en salarisadministratie (24 uur)

Zie jij jezelf werken als medewerker personeels- en salarisadministratie? En zou je graag bij de Omgevingsdienst regio Utrecht willen werken om samen bij te dragen aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving waar we gezond kunnen wonen en werken? Dan hebben wij dé vacature voor jou.

Wat kun je verwachten?

 • Een jaarcontract met de bedoeling om dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een salaris afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal functieschaal 7 (cao SGO); € 3.301,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • Een aantrekkelijke en uitdagende baan in een collegiale, informele werkomgeving.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% per maand.
 • Budget voor het arbo-proof inrichten van je thuiswerkplek.
 • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door het volgen van trainingen, cursussen of opleidingen.
 • Binnen de ODRU werken we plaats- en tijdonafhankelijk. Dit betekent dat je, in overleg met collega’s, de mogelijkheid hebt om je werk deels vanuit huis te doen.
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een afdelingsuitje, jaarlijks personeelsfeest en het kerstfeest. Ook hebben wij een actieve personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert.
 • Het voornemen is dat deze functie in de nabije toekomst formeel beschreven en gewaardeerd gaat worden.

Wat breng je mee?

 • Mbo-werk- en denkniveau.
 • Bij voorkeur een opleiding op het gebied van personeels- en salarisadministratie. Of kennis die je hebt opgedaan door middel van ervaring met dit vakgebied.
 • Aantoonbare relevante werkervaring, waarvan 2 jaar ervaring in een vergelijkbare rol bij een lokale overheidsorganisatie.
 • Enige kennis van het Burgerlijk Wetboek en fiscale Wet- en regelgevingen in relatie tot personeels- en salarisadministratie.
 • Kennis van cao SGO/cao Gemeenten is een pre.
 • Bij voorkeur kennis en ervaring met het HR-systeem AFAS in de afgelopen 3 jaar. Als je dit niet hebt, dan vragen we in ieder geval dat je hiervoor feeling hebt.
 • De volgende competenties vinden we belangrijk: integriteit, communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk, plannen, organiseren en bewaken en zorgvuldigheid.

Wat ga je doen?

Als ervaren medewerker personeels- en salarisadministratie ben je verantwoordelijk voor een correcte administratie van onze medewerkers. Jij zorgt met ondersteuning van de collega’s van Functioneel Beheer, P&C en de externe salarisverwerker voor het beheer, de uitvoering en bewaking van de digitale personeelsadministratie en voor een deel van de salarisadministratie. Ook zorg jij voor de administratieve verwerking en correspondentie bij in- door- en uitstroom van collega’s en stel je conceptbrieven op bij verzuim, (ouderschaps)verlof en bijvoorbeeld gratificaties. Vanzelfsprekend leg je dit vast in de personeelsdossiers.

Daarnaast ben je de vraagbaak voor collega’s en leidinggevenden in de organisatie over rechtspositionele en personele zaken en het functioneren van AFAS HRM. Zij kunnen met hun vragen bij jou terecht en jij zorgt voor een snelle en adequate beantwoording.

Bijkomende taak van jouw functie is dat je de rol van key user gaat invullen van de inrichting van de HR-systemen. Jij helpt ons verder deze te digitaliseren en bewaakt hierbij dat de HR-werkprocessen, workflows en modules goed ingericht worden, in overleg met de HR-adviseurs. Je trekt hierin nauw op met Functioneel Beheer.

Specifiek voor deze functie

Samen met drie HR-adviseurs maak jij als vakspecialistisch medewerker personeels- en salarisadministratie deel uit van de vakdiscipline HRM. Jullie werken met elkaar aan een professionele HR-dienstverlening. HRM geeft advies en ondersteuning aan onder andere de directeur, het MT en de afdelingshoofden als het gaat om de personele zaken op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Daarnaast adviseren we medewerkers over ontwikkeling, rechtspositionele en personele vraagstukken.

Je werkt nauw samen met de collega’s van Planning & Control. Ook is er de nodige afstemming met collega’s van Functioneel Beheer als het gaat om het inrichten en functioneren van ons softwarepakket (AFAS). Daarnaast werk je nauw samen met de externe salarisverwerker.

Wie zijn we en wat doen we?

De Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) ondersteunt vijftien gemeenten en andere overheden in de regio Midden-Nederland bij de uitvoering van milieu- en omgevingstaken. Dat doen we met een breed scala aan producten en diensten op het terrein van onder andere bodem, bouw- en woningtoezicht, vergunningen en meldingen, geluid en lucht, klimaat, energie en duurzaamheid, natuur- en milieueducatie, ruimtelijke ordening en toezicht en handhaving. Wij doen ons werk met ruim 200 collega’s in een collegiale en informele werkomgeving.Wil je meer weten over de ODRU? Bekijk dan dit animatiefilmpje.

Groepsfoto ODRU-medewerkers

Wanneer hebben we een match?

De werkzaamheden van de personeels- en salarisadministratie van onze organisatie zijn sterk in verandering. Zo hebben we afgelopen tijd flink geïnvesteerd in de digitalisering van de werkzaamheden, waarmee we ook de uitvoering van de salarisadministratie steeds meer bij de externe salarisverwerker neerleggen. We blijven de komende tijd inzetten op het steeds meer digitaliseren van deze werkzaamheden. De verwachting is daarnaast dat de personeelsadministratie van onze ongeveer 150 vrijwilligers bij HRM belegd gaat worden. We zoeken iemand die het leuk vindt en ervaring heeft om mee te werken aan de realisatie van deze veranderingen. Je vindt het hierbij een uitdaging om out of the box te denken.

Verder heb je een proactieve, adviserende, creatieve en zelfstandige houding, aangezien jij het aanspreekpunt en de kennisbron bent voor onze organisatie. Je bent als volwaardig gesprekspartner het eerste aanspreekpunt voor afdelingshoofden en medewerkers op het gebied van personele en rechtspositionele vragen. Bij gecompliceerde vraagstukken stem je af met je collega HR-adviseurs.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mirjam Mascini. Dat kan telefonisch op 06 – 552 916 49 of per mail: .

Lijkt het je wat?

Mail je motivering met actueel cv uiterlijk op zondag 19 maart naar , ter attentie van Tashnara Landburg, Coördinator Werving.

We horen graag van je!