Dronebeeld bedrijventerrein Vianen

Omgevingsvergunning aanvragen

De omgevingsvergunning is een geïntegreerde vergunning voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu. Als bedrijf of inwoner kun je uitzoeken of je een omgevingsvergunning nodig hebt. Heb je een omgevingsvergunning nodig, dan vraag je die online aan.

Direct aanvragen

Weet je al dat je een omgevingsvergunning nodig hebt, vraag deze dan direct aan via het Omgevingsloket.

Als je een aanvraag voor een omgevingsvergunning hebt gedaan, ontvang je onze brieven via een e-mail met als afzender noreply@jeleefomgeving.nl met daarin een link naar het bericht.

Heb ik een omgevingsvergunning nodig?

Wil je weten of je een omgevingsvergunning moet aanvragen? Of dat je een melding moet doen? Doe de check op het Omgevingsloket. Ook als je zeker weet dat je een melding of aanvraag moet indienen, wordt geadviseerd om eerst een check te doen via het Omgevingsloket. Op die manier weet je zeker dat je de juiste melding/aanvraag doet en dat niets vergeten wordt. Bij de vergunningscheck wordt daar namelijk op gewezen.

Informatie en advies

Wil je meer weten over de regels over de omgevingsvergunning? Of wil je praktische tips? Kijk voor meer informatie op de pagina Omgevingsvergunning, de website van je eigen gemeente of in het Omgevingsloket bij ‘Regels op de kaart’.