Windturbines

Melding activiteiten leefomgeving doen

In het Besluit activiteiten leefomgeving (BAL) staan regels van het Rijk voor millieubelastende activiteiten. Valt jouw activiteit hieronder, dan moet je een melding doen.

Een gemeente kan in haar omgevingsplan ook activiteiten opnemen waarvoor een melding moet worden gedaan of een vergunning moet worden aangevraagd. Check dit dus ook altijd bij je eigen gemeente.

Direct melden

Weet je al dat je een Melding Activiteitenbesluit moet doen, dan kun je dit direct doen via het Omgevingsloket.

Als je een melding hebt gedaan, ontvang je onze brieven via een e-mail met als afzender noreply@jeleefomgeving.nl met daarin een link naar het bericht.

Moet ik een melding doen?

Wil je weten of je een Melding Besluit activiteiten leefomgeving moet doen? Of een omgevingsvergunning moet aanvragen? Doe de check op het Omgevingsloket. Ook als je zeker weet dat je een melding of aanvraag moet indienen, wordt geadviseerd om eerst een check te doen via het Omgevingsloket. Op die manier weet je zeker dat je de juiste melding/aanvraag doet en dat niets vergeten wordt. Bij de vergunningscheck wordt daar namelijk op gewezen.

Informatie en advies

Wil je meer weten over de regels rondom een Melding Besluit activiteiten leefomgeving? Of wil je praktische tips? Kijk voor meer informatie op de pagina Besluit activiteiten leefomgeving of op het Informatiepunt Leefomgeving.