Beleef De Boswerf

Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Bezoekerscentrum De Boswerf, een prachtige, groene oase in het Zeisterbos. We hebben volop activiteiten voor jong en oud, ook voor scholen en BSO’s. Bekijk onze tips voor thuis, leer over duurzaamheid of word vrijwilliger bij De Boswerf!

Het terrein van De Boswerf is open, het bezoekerscentrum is gesloten

In het bezoekerscentrum van De Boswerf heeft een onafhankelijk bureau een asbestinventarisatie uitgevoerd en een aantal monsters genomen. Uit hun analyse is gebleken dat er beschadigd asbestmateriaal in het pand aanwezig is. Het bureau heeft daarom een zogenoemd blootstellingsonderzoek gedaan. Uit de resultaten blijkt gelukkig dat er geen actuele blootstellingsrisico’s zijn. Dit betekent dat geen asbestvezels in de lucht zijn waargenomen. De ODRU heeft hierover ook contact gehad met de GGD regio Utrecht. Het asbesthoudende materiaal is door een erkend bedrijf ingepakt en wordt binnen drie weken verwijderd.

De aanleiding om de asbestinventarisatie uit te voeren was de risico-inventarisatie en evaluatie die in april en mei 2024 door ArboNed is uitgevoerd. Er wordt na de sanering verder gekeken naar de bouwkundige staat van het gebouw.

Het bezoekerscentrum van De Boswerf is dus voorlopig dicht. Het terrein en de andere gebouwen kunnen gewoon gebruikt worden en zijn open. Deze nemen de functie van het bezoekerscentrum zoveel mogelijk over. Wanneer dit iets betekent voor geprogrammeerde activiteiten, worden de organisatoren benaderd.

Heb je naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Neem dan contact op met ons via communicatie@odru.nl.