Klacht over de ODRU

Heb je een klacht over een medewerker van de ODRU of een andere klacht? Op deze pagina lees je waar je met je klacht terecht kunt en hoe je je klacht kunt indienen.

  • Ben je ontevreden over het gedrag of de manier van handelen (handelwijze)  van een medewerker van de Omgevingsdienst regio Utrecht (de ODRU), dan kun je een klacht indienen. In de alinea hieronder zie je hoe je dat doet.
  • Heb je een klacht over je leefomgeving of het milieu, kijk dan op de pagina Overlast melden hoe je je klacht kunt melden.
  • Ben je het niet eens met een vergunning, dan kun je bezwaar maken bij je gemeente. Je kunt op de website van je gemeente informatie vinden hoe je je bezwaar schriftelijk kunt indienen.

Hoe dien ik een klacht over een medewerker in?

Een klacht over het gedrag of de handelswijze van een medewerker kan telefonisch (mondeling), per mail of je kunt een schriftelijke klacht richten aan:

Omgevingsdienst regio Utrecht
T.a.v. dhr. A. van Vuuren, directeur
Archimedeslaan 6
3584 BA Utrecht

Wat gebeurt er na het indienen?

Onze klachtambtenaar neemt je klacht in behandeling. Dat doet hij/zij aan de hand van de vastgestelde klachtenregeling. Hij/zij zal eerst proberen om je klacht informeel op te lossen, bijvoorbeeld in een persoonlijk gesprek. Leidt dat niet tot een oplossing, dan wordt je klacht formeel, volgens de procedures, in behandeling genomen. Uiteindelijk beslist de directeur van de ODRU of je klacht gegrond is, en wat er verder mee moet gebeuren.