Werken bij

Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) ondersteunt vijftien gemeenten en andere overheden in de regio Midden-Nederland bij het duurzaam onderhouden en ontwikkelen van de leefomgeving. Dat doen we met een breed scala aan producten en diensten: van beleidsadvies tot handhaving en van toetsing tot educatie en communicatie. We combineren een klantgerichte, ondernemende werkwijze met vakinhoudelijke expertise en inzicht in het politiek-bestuurlijke speelveld. Bij ons werken ruim 200 medewerkers. Zij helpen onze opdrachtgevers bij de uitvoering van hun milieu- en omgevingstaken en het waarmaken van hun ambities.

Medewerkers krijgen bij ons de ruimte om synergie te creëren tussen de ontwikkeling van het vakgebied, de organisatie en de eigen persoonlijke ontwikkeling. Resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, ondernemerschap en professionaliteit zijn daarbij belangrijke elementen. Wil je meer weten over de ODRU?  Bekijk dan dit animatiefilmpje en ons jaar 2020 in vogelvlucht.

Vacatures voor een vaste functie: 

Wij zoeken:

Het werk van beleidsadviseur VTH is uitdagend en gevarieerd. Door veranderende wet- en regelgeving, zoals de Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging is het werkveld volop in beweging. In deze functie ben je afwisselend beleidsadviseur, projectleider, aanjager of procesbegeleider. Je adviseert en faciliteert onze gemeenten op strategisch en tactisch niveau bij het maken van keuzes die nodig zijn om tot uitvoerbaar beleid te komen. Voor de uitvoerende clusters (vergunningverlening en toezicht & handhaving) maak jij de verbinding van strategisch beleid naar tactiek en uitvoering.

Als toezichthouder is geen dag hetzelfde. Je werkt bij de afdeling Integraal Toezicht & Handhaving (ITH) binnen het cluster  midden- en kleinbedrijf (MKB). Als omgevingsbewuste toezichthouder controleer en adviseer je bedrijven. Je voert zelfstandig milieucontroles uit bij de MKB-bedrijven, zoals bijv. supermarkten, slagers of tankstations. Klik hier voor de volledige functieomschrijving.

Als je wilt groeien en ontwikkelen aarzel dan niet om te solliciteren. Ben je een schoolverlater? Ook jou willen we snel ontmoeten!

Samen met tien adviseurs van het hechte cluster behandel je (complexe) aanvragen voor voornamelijk vergunningen, ontheffingen, vrijstellingen en meldingen in het kader van bijvoorbeeld de Wet milieubeheer en de Wabo. Je overlegt met bedrijven, (overheids-) instanties en particulieren en je toetst of vergunningen en de algemene regelgeving toereikend zijn. Je levert ondersteuning bij de afhandeling van integrale ruimtelijke plannen voor wat betreft het onderdeel milieuzonering. Je neemt deel aan interne projecten en levert een bijdrage aan beleidsontwikkeling vanuit je vakgebied. Je onderhoudt contacten met de gemeenten om goed op de hoogte te blijven van de lokale situatie, specifieke wensen en omstandigheden. Klik hier voor de volledige functieomschrijving.

Je hebt een afwisselend en uitdagend takenpakket. Samen met jouw vijf collega adviseurs informeer je  inwoners en bedrijven over de aanvraagprocedure van de omgevingsvergunning bouw. Je toetst de regels en voorschriften gesteld aan een (bouw-)initiatief die een verandering in de fysieke leefomgeving teweegbrengt, voor aanvang van het werk. Maar je adviseert ook de RO adviseur van onze gemeenten bij de afhandeling van complexe integrale ruimtelijke plannen en principe verzoeken. De uitdaging zit hem vooral in de komst van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen en de Omgevingswet. Klik hier voor de volledige functieomschrijving.

Ben je geïnteresseerd in een functie als Vergunningverlener maar voldoe je nog niet volledig aan de eisen? Aarzel dan niet om te solliciteren. Wij willen jou snel ontmoeten!

Voor alle functies: laat op uiterlijk op zondag 25 juli 2021 weten waarom jij de persoon bent die wij zoeken. Mail je CV met een korte en krachtige motivatiebrief naar ter attentie van Marcel Tijdhof. De sollicitatiegesprekken gaan wij voeren in de week van 2 tot en met 6 augustus 2021.

Vacature op basis van inhuur:

Wij hebben op dit moment geen vacatures op basis van inhuur. Ben je geïnteresseerd in een opdracht bij ons? Meld je dan via deze link aan bij het dynamisch aankoopsysteem van de ODRU en houd onze vacatures in de gaten.

Stageplekken en vrijwilligerswerk

Binnen het team Natuur- en DuurzaamheidsCommunicatie hebben wij regelmatig plek voor stagiairs en vrijwilligers op één van onze NME-locaties. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.