Welkom, fijn dat je bij ons binnen komt.

Op deze pagina krijg je meer informatie over actualiteiten die nu voor jou, als raads- en commissielid, spelen rondom de ODRU. Je kunt mee op een inspectiebezoek met een van onze toezichthouders én we vertellen hoe je ons kunt volgen.

(Ontwerp) Kadernota 2025 en tariefaanpassing 2024

In de eerste week van oktober 2023 is de (ontwerp) kadernota aan het college van je gemeente gestuurd. Onze directeur, Arnold van Vuuren, vertelt je er in onderstaande video meer over.

Een opname van onze directeur waarin hij vertelt over de (ontwerp) kadernota 2025 en tariefaanpassing 2024

Je kunt de (ontwerp) kadernota nalezen in de agendabundel van het algemeen bestuur van 28 september 2023.

Ga je met ons mee op inspectie?

Ben je benieuwd hoe de ODRU bijdraagt aan een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving in jouw gemeente?  Ga dan mee op een inspectiebezoek met één van onze toezichthouders.  Onze toezichthouders vertellen je graag meer over hun werk. Stuur een mail naar openhuis@odru.nl met daarin je contactgegevens (naam/telefoonnummer/gemeente). Heb je een voorkeur voor een soort inspectie (bijvoorbeeld agrarisch, MKB, energiecontrole, etc.) geeft dat dan aan ons door. Wij nemen contact met je op om de kijken wanneer je mee kan. We vinden het leuk om achteraf te horen hoe je dit bezoek hebt ervaren.  

Hoe is het om mee te gaan op inspectie?

Marianne Mols, raadslid voor GroenLinks in IJsselstein, is meegegaan met onze toezichthouder Asbest, Dennis Miltenburg,  Zij deelde haar ervaring met ons. Wij linken je naar ons jaarverslag 2022, onderdeel Integraal Toezicht en Handhaving. Je kunt naar beneden scrollen voor het verhaal “Op stap met de ODRU”.  Je kunt ook meteen de rest van het jaarverslag bekijken. We laten je zien welke mooie resultaten we bereikt hebben in 2022. 

Volg ons op Linkedin

Dit is ons platform waarop we steeds meer gaan vertellen wat we doen. Je vindt ons via deze link https://www.linkedin.com/company/2933467/admin/feed/posts/ of je zoekt in LinkedIn op Omgevingsdienst regio Utrecht.  

Bekijk onze website

Als je wilt weten hoe wij de bedrijven en bewoners van je gemeente helpen bij hun vergunningaanvragen, het doen van meldingen en hoe wij informatie verstrekken, bekijk dan onze website