Wilt u meer weten over kansen of initiatieven in uw gemeente. Hieronder staan per gemeente een link naar meer informatie.
Gemeente Stichtse Vecht
De gemeente Stichtse Vecht werkt samen met het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB). ECUB is een coöperatie zonder winstoogmerk die bedrijven helpt te verduurzamen. Als u lid wordt van ECUB, wordt u volledig ontzorgd bij het voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing. Ook biedt het collectief u door middel van een energiescan inzicht in uw energiehuishouding en in andere wettelijke verplichtingen die voor uw bedrijf gelden. Aan de hand hiervan wordt een energieplan opgesteld. ECUB ontzorgt u vervolgens bij het doorvoeren van de maatregelen en biedt aantrekkelijke collectieve inkoopprijzen voor zonnepanelen, ledverlichting, laadpalen en groene energie.
Wilt u meer weten over ECUB? Neem contact op via of kijk op www.ecub.nl.
De Utrechtse Heuvelrug
Als ondernemer kunt u bij het energieloket terecht voor vragen over het verduurzamen van uw bedrijf of voor een gratis adviesgesprek. Om een gratis adviesgesprek aan te vragen stuurt u een e-mail naar . Ook al uw overige vragen over duurzaamheid kunt u hier stellen. De gemeente werkt hiervoor samen met Heuvelrug Energie. Een ervaren adviseur neemt telefonisch of per email contact met u op om uw vragen te beantwoorden. Desgewenst kan er een afspraak bij u op locatie gemaakt worden om exact uw situatie op te nemen en te bespreken. U krijgt advies over de mogelijke energiemaatregelen die u kunt treffen om kosten en energie te besparen of energie duurzaam op te wekken. Ook informatie over de uitvoering en financiering van de maatregelen is onderdeel van het advies. Zo kunt u stapsgewijs uw bedrijf verduurzamen.
Veenendaal
De gemeente Veenendaal heeft een energieloket dat bedrijven helpt te verduurzamen. Energiemanager Teun van Roekel helpt u graag verder op weg. Zo helpt Teun u met vragen over het doorvoeren van energiebesparende maatregelen, maar ook als u meer wilt weten over financiën of het toepassen van energiebesparende technieken die een langere terugverdientijd hebben. Teun neemt na uw vraag telefonisch of per email contact met u op om uw vragen te beantwoorden of u naar een deskundige partij door te verwijzen. Ook willen we u wijzen op de initiatieven van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal die er zijn om meer energie op te wekken. Zo zijn met het project ‘Zon op Bedrijfsdaken Veenendaal’ al ruim 25.000 zonnepanelen geplaatst op bedrijfsdaken in Veenendaal. Teun is bereikbaar via: E of M 06 10 73 12 61 (ma-vrij 9.00-21.00 uur, za 9.00-15.00 uur). Meer informatie via de website van Duurzaam Veenendaal, onder het kopje ‘energie’.
Wijk bij Duurstede
Wijk bij Duurstede heeft een regeling om het verwijderen van asbest te versnellen en het plaatsen van zonnepanelen te stimuleren. Deze subsidie heet: ‘Asbest van het dak af, zonnepaneel erop’. U krijgt de kosten van een inventarisatierapport tot maximaal € 400,- terug. Voor deze en andere subsidies en regelingen die op dit moment gelden in de gemeente, kijk u op: www.wijkbijduurstede.nl/duurzaamheid.
Woerden
Wilt u weten wat de plannen van de gemeente zijn in uw straat of omgeving? Kijk dan op www.woerden.nl/energie. In de warmtevisie geeft de gemeente aan hoe Woerden in de toekomst verwarmd wordt. Dit zijn de hoofdlijnen:
- We gaan stap voor stap aan de slag. In bijna alle panden begint dat met het serieus verbeteren van de isolatie. Zo bespaart u veel gas. En dat vermindert onze uitstoot van broeikasgassen. Panden worden zo geschikt voor verwarmen met een lagere CV-temperatuur, bijvoorbeeld met een warmtepomp.
- We gaan samen verkennen wat de beste optie is voor het verwarmen van de bedrijventerreinen. Op een aantal terreinen is een warmtenet een optie. Of een collectief systeem haalbaar, betaalbaar en wenselijk is, moet verder verkend worden. Verbeteren van de isolatie en energie besparen blijft ook hier noodzakelijk.
Zeist
We begrijpen dat energiebesparen geen dagelijkse kost voor u is. Daarom heeft de gemeente Zeist de onafhankelijke experts van Mijn Groene Bedrijf gevraagd om ondernemers te helpen. Mijn Groene Bedrijf informeert ondernemers over wettelijke regelingen, subsidies en financieringsmogelijkheden. Het eerste oriënterende gesprek is gratis, vaak geeft dat al een goed beeld van wat er bespaard kan worden met eenvoudige maatregelen, en welke vervolgstappen genomen kunnen worden.
Kijk voor alle informatie op www.mijngroenebedrijf.nu.