Subsidies

Fiscaal voordeel op energiezuinige technieken en duurzame energie

Wilt u als bedrijf fiscaal voordeel behalen? Dat kan als u investeert in energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld met de energie-investeringsaftrek (EIA). De aftrek is 45,5% als u in 2022 investeert in nieuwe bedrijfsmiddelen die voorkomen op de Energielijst. Enkele voorbeelden van bedrijfsmiddelen zijn LED-verlichting en HR++ beglazing. Het minimale investeringsbedrag is € 2.500 per bedrijfsmiddel. De energielijst 2022 en meer informatie over de EIA kunt u vinden op deze website.

Subsidie duurzame energie

Heeft u een kleinverbruikersaansluiting dan kunt u op basis van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) subsidie aanvragen voor de aanschaf van zonnepanelen en (kleine) windmolens. Kijk hier voor meer informatie. 

Wil u investeren in zonnepaneleninstallatie met een vermogen van meer dan > 15 kWp en heeft u een groot verbruiksaansluiting (>3 x 80A) dan is de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++) interessant voor u. Kijk hier voor meer informatie.

Uitvoeringsverordening Subsidies Energietransitie Provincie Utrecht (USET) provincie Utrecht

Uset is een subsidie voor ondernemersverenigingen, branches en andere samenwerkingsverbanden van bedrijven, organisaties in de zorg, culturele sector, amateursport en onderwijs die (samen) willen verduurzamen. Via de USET­regeling subsidieert de provincie projecten op het gebied van energiebesparing en duurzame energieopwekking. De subsidie is bedoeld voor het uitvoeren van energiescans, (haalbaarheids­) onderzoeken, consultancydiensten als advisering en begeleiding bij de aanbesteding van energiemaatregelen.

Kijk hier voor meer informatie over de USET-regeling.