MEC Maarssen

In Maarssenbroek, langs het Superspeelspoor en naast kinderboerderij Otterspoor, vind je Mec Maarssen. We zijn het hele jaar geopend op woensdag van 13.30-16.30 uur en verder op afspraak. Op woensdagmiddag kun je bij ons binnenlopen om een natuurkwartiertje uit te voeren, onderzoek te doen in het jeugdlab, je vondst in de vindselkast te leggen of in de moestuin te werken. Soms kun je een tentoonstelling bezoeken. Toegang is gratis, maar voor sommige activiteiten vragen we een bijdrage en/of moet je je aanmelden.
Je kunt ook je kinderfeestje bij ons vieren.
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Dit is onze meest recente nieuwsbrief. Je kunt ons ook volgen op Facebook of twitter.
Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan tentoonstellingen en excursies. Ons aanbod voor het schooljaar 2017-2018 is ook te vinden in onze NME-wijzer en op het inschrijfformulier.
Onze ruimte is ook te huur.

Lekker vies worden op Modderdag!
Wie kan het verst glijden, de hoogste moddertoren maken of het lekkerste moddertaartje bakken? Op 29 juni 2016 vierden we bij het MEC Modderdag. En dat is belangrijk. Want er is steeds minder ruimte voor kinderen om te spelen in de natuur. Terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Wanneer kinderen vies mogen worden, nemen bijvoorbeeld creativiteit, nieuwsgierigheid en kwaliteit van spel toe. Wat ons betreft doen we volgend jaar weer mee! Hieronder een impressie, klik voor een vergroting: