Plan je bezoek

Midden in het hart van Wijkpark Reigerskamp, naast de Struintuin en kinderboerderij Otterspoor, vind je Milieu Educatief Centrum Maarssen, een inspirerende ontmoetingsplek in Maarssenbroek. We hebben volop activiteiten voor jong en oud. Laat je inspireren door duurzaamheid, ontdek en beleef de natuur of kom ons team versterken. Er is altijd wat te doen bij het MEC!

Openingstijden 

Maandag 9:00 – 17:00
Woensdag 9:00 – 17:00
Donderdag 9:00 – 17:00
Elke eerste vrijdag van de maand: 9:00 – 15:00 (Energieloket) 

Vakantie
In de schoolvakanties is het MEC beperkt open en het energieloket gesloten.

Plantenasiel
Het plantenasiel is iedere woensdag geopend van 10:00 tot 16:00
(ook in de schoolvakanties) Kijk voor meer informatie over het
plantenasiel op www.plantvoorplant.nl

Route & bereikbaarheid

Middenin Wijkpark Reigerskamp vind je MEC Maarssen naast Kinderboerderij Otterspoor. Lopend en fietsend zijn wij goed te bereiken. Kom je met de auto dan kun je in de wijk parkeren.

Beleef het buiten

In onze beleeftuin kun je van alles ontdekken. Loop gerust een rondje als het hek openstaat. Terwijl de kinderen kunnen spelen in de zandbak, kun je heerlijk genieten onder de appelboom of maak muziek op het klankorgel. Naast de kas bevindt zich in het najaar een bomenhub en in het voorjaar een buurtmoestuin. Ook vind je in onze tuin een buitenleslokaal genaamd ’t Nest: een oase van groen waar je kunt genieten van de vogels en de rust. In de tuin vind je allerlei voorbeelden van klimaatadaptatie; duurzame ideeën die je thuis ook kunt toepassen. 

Ontdek het binnen

Kinderen mogen bij ons ‘kijken met je handen’ in de inspirerende binnenruimte. Elke woensdagmiddag organiseren inloopactiviteiten maar je bent ook welkom om binnen zelf op onderzoek te gaan. Pak eens een natuurkwartiertje, bekijk je natuurschat onder de binoculair, lees één van de boeken of teken op de lichttafel. Neem op woensdag een kijkje in het plantenasiel. En maak met ons alles wat groener. Je kunt ook een gratis een afvalgrijper ophalen en direct aan de slag met zwerfafval! 

Iedereen is welkom 

MEC Maarssen is toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Niet alle paden zijn verhard in onze tuin waardoor sommige plaatsen bij regenachtig weer moeilijker bereikbaar zijn. Zowel in onze tuin als in het gebouw zijn alleen hulphonden welkom.

Contact

Reigerskamp 197
3607 HK Maarssen
mecmaarssen@odru.nl
0346 – 554 406

Plan je route