De Boswerf

Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt bezoekerscentrum De Boswerf, een prachtige, groene locatie middenin het Zeisterbos. Kinderen kunnen zich uitleven in het natuurspeelbos. Het bezoekerscentrum beschikt over een kleine, gezellige horeca, terras, kleine beestjestuin, eetbare voorbeeldtuin, bloemen- en kruidentuin en een bijenstal. De Boswerf heeft een gevarieerd aanbod van wandelingen, fietstochten en educatieve doe- en speurtochten. Een ideaal startpunt voor boswandelingen. Je kunt er zelfs je verjaardagsfeestje vieren. Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan excursies en projecten. Ons aanbod voor het schooljaar 2016-2017 is ook te vinden in onze NME-wijzer en het inschrijfformulier.
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Dit is onze meest recente nieuwsbrief.

Driewerf Hoera voor De Boswerf in Zeist!
Onlangs verscheen een hele leuke blog over De Boswerf op de website van Bier & Appelsap. Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap geeft wekelijks een overzicht van de leukste weekendtips voor ouders en kinderen! Onlangs bezocht gastblogger Karianne De Boswerf. Lees mee!
“Onze plannen voor een zonnige middag in het bos en in het zand dreigden te mislukken toen we de A28 op wilden rijden. File. Lange Duinen leek niet meer haalbaar voor zonsondergang. Snel de eerste afslag gepakt en op GoogleMaps gekeken naar een groen alternatief. Zeist was inmiddels vlakbij, dus we reden door naar De Boswerf. Geen idee wat te verwachten,” lees hier meer…..

Geslaagde Blije Bijendag
Zondag 3 juli organiseerde bezoekerscentrum De Boswerf voor de eerste keer een bijendag. Bezoekers stonden in de rij voor de verhalen van de huisimker, konden heerlijke honing proeven, inspiratie opdoen voor een bij vriendelijke tuin en meehelpen met het maken van een prachtig bijen mozaïek. Dat alles leverde veel enthousiaste reacties van de bezoekers en gelukkig werkte het weer ook mee. Hieronder een fotoimpressie, met dank aan Sascha Smeets Fotografie (klik voor een vergroting):

Openingstijden
We zijn van maart t/m oktober geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.30 uur en zondag van 12.00 – 16.30 uur. In de wintermaanden zijn wij op genoemde dagen geopend tot 16.00 uur.

Arrangementen en verhuur
Speciaal voor groepen die iets willen ondernemen is een arrangement op maat mogelijk. Bijvoorbeeld een wandeling met gids en daarna koffie/thee met taart. Op zaterdagen is het bezoekerscentrum te huur. Door de week en op zondagen kun je de groene schuur en tipi huren voor vergaderingen of informele bijeenkomsten. Informeer naar de mogelijkheden via of 030 – 69 22 393.

Vrijwilligers gezocht
We zoeken nieuwe vrijwilligers voor o.a. gastheer/gastvrouw en het begeleiden van kinderfeestjes. Kijk hier voor het vacatureoverzicht. Zit er iets voor je bij? Kom dan langs voor een gesprek over de mogelijkheden.

Stichting Vrienden van De Boswerf
Als je bezoekerscentrum De Boswerf een warm hart toedraagt, dan kun je voor 15 euro per jaar donateur worden. Je krijgt dan o.a. gratis toegang tot de Pompoenmarkt. Meer informatie over de Vrienden vind je op www.vriendenvandeboswerf.nl.