De Boswerf

Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt bezoekerscentrum De Boswerf, een prachtige, groene locatie middenin het Zeisterbos. Kinderen kunnen zich uitleven in het natuurspeelbos. Het bezoekerscentrum beschikt over een kleine, gezellige horeca, terras, kleine beestjestuin, eetbare voorbeeldtuin, bloemen- en kruidentuin en een bijenstal. De Boswerf heeft een gevarieerd aanbod van wandelingen, fietstochten en educatieve doe- en speurtochten. Een ideaal startpunt voor boswandelingen. Je kunt er zelfs je verjaardagsfeestje vieren. Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan excursies en projecten. Ons aanbod voor het schooljaar 2016-2017 is ook te vinden in onze NME-wijzer en het inschrijfformulier.
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Dit is onze meest recente nieuwsbrief.


Stem nu ‘Nationaal Park Heuvelrug’

RBT 16-007 NP Banner 728x90

Zoals je wellicht gisteren hebt gezien in De Wereld Draait Door, of inmiddels heeft gehoord, is het Nationaal Park Heuvelrug genomineerd voor de publiekscampagne ‘Mooiste Natuurgebied”. Daar zijn wij enorm trots op.

Wij willen dit natuurlijk winnen! Stem daarom op ons mooie Nationaal Park Heuvelrug, waar wij als Boswerf deel van uitmaken!
Om te stemmen ga je naar www.mooistenaturgebied.nl of stuur een SMS met NATUUR 05 naar 1008 (geen extra kosten).


”Beleef het donker” op zaterdag 22 oktober bij De Boswerf!

Aanmelden voor deze activiteit is helaas niet meer mogelijk, want we zitten al helemaal vol!

22-10 beleef het donker-1

Buitenverlichting beïnvloedt mens en dier meer dan we denken. De nacht dompelt de natuur in een magische sfeer door het ritselen van de bladeren, de roep van een uil en de geur van het bos. Ontdek wat het donker met jou doet. Van te voren maken we glow in the darkpotjes voor in het donker. Aansluitend kun je genieten van de verhalenverteller en vuurspuwer rond de vuurplaats. Beleef met elkaar een unieke avond!

Een paar foto’s om het alvast warm te krijgen voor zaterdag!

vuurspuwer   

Vanuit de Nacht van de nacht zijn hier een paar mooie tips voor energiebesparing.
nachtvandenacht_energiebesparing tips

De Nacht van de nacht heeft ook een winactie waarmee u duurzame WakaWaka-lampjes kunt winnen. Klik hier voor meer informatie.

Hopelijk zien we jullie op zaterdag 22 oktober bij De Boswerf!


 

Geslaagde Pompoenmarkt

Zondag 2 oktober vond de jaarlijkse Pompoenmarkt weer plaats bij De Boswerf. Ondanks dat we veel regen hadden was het een geslaagde dag met ruim 700 bezoekers! Ook zijn we erg blij met de 50 nieuwe donateurs die zich hebben ingeschreven.

De markt bestond uit zo’n 25 kramen, met een divers aanbod, zoals kruidenthee, pompoensoep, biologisch bier, streekproducten, pompoenen, natuurvereniging, kramen met mooie viltcreaties en nog veel meer.
Naast de leuke kraampjes werd de horeca dit jaar verzorgd door TeaLounge, met allemaal lekkers, en konden de kinderen genieten van veel activiteiten. Dit jaar stond op het programma: Pompoenlampion maken, popcorn bakken, pizza uit de leemoven, schminken, reuze bellen blazen, fluitjes maken, Theater ‘Door het oog van de bij’, dierenamulet maken, kaars rollen van bijenwas, vuur in de tipi, ritje met paard en wagen en een knutsel bij Vernooy.

Tijdens de markt zijn ook weer mooie foto’s gemaakt door onze fotograaf Sascha Smeets. Deze kun je hieronder bekijken.

Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer bij de volgende Pompoenmarkt!


 

Openingstijden Bezoekerscentrum
We zijn van maart t/m oktober geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.30 uur en zondag van 12.00 – 16.30 uur. In de wintermaanden zijn wij op genoemde dagen geopend tot 16.00 uur.

Arrangementen en verhuur
Speciaal voor groepen die iets willen ondernemen is een arrangement op maat mogelijk. Bijvoorbeeld een wandeling met gids en daarna koffie/thee met taart. Op zaterdagen is het bezoekerscentrum te huur. Door de week en op zondagen kun je de groene schuur en tipi huren voor vergaderingen of informele bijeenkomsten. Informeer naar de mogelijkheden via of 030 – 69 22 393.

Vrijwilligers gezocht
We zoeken nieuwe vrijwilligers voor o.a. gastheer/gastvrouw en het begeleiden van kinderfeestjes. Kijk hier voor het vacatureoverzicht. Zit er iets voor je bij? Kom dan langs voor een gesprek over de mogelijkheden.

Stichting Vrienden van De Boswerf
Als je bezoekerscentrum De Boswerf een warm hart toedraagt, dan kun je voor 15 euro per jaar donateur worden. Je krijgt dan o.a. gratis toegang tot de Pompoenmarkt. Meer informatie over de Vrienden vind je op www.vriendenvandeboswerf.nl.