De Boswerf

 Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Bezoekerscentrum De Boswerf, een prachtige, groene locatie middenin het Zeisterbos. Kinderen kunnen zich uitleven in het natuurspeelbos. Het Bezoekerscentrum beschikt over een kleine, gezellige horeca, terras, kleine beestjestuin, eetbare voorbeeldtuin, bloemen- en kruidentuin en een bijenstal. De Boswerf heeft een gevarieerd aanbod aan wandelingen, fietstochten en educatieve doe- en speurtochten. Een ideaal startpunt voor boswandelingen. Je kunt er zelfs je verjaardagsfeestje vieren. Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan excursies en projecten. Ons aanbod voor het schooljaar 2017-2018 is ook te vinden in onze NME-wijzer.
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Vlakbij De Boswerf vind je ook twee bijzondere zinken beelden van herten. De beelden zijn bijna tweehonderd jaar oud en begin 2017 gerenoveerd.

Openingstijden Kerstvakantie

Zondag 24 december zijn wij geopend van 12.00 – 16.00 uur.

Eerste en Tweede Kerstdag zijn wij gesloten.

Woensdag 27 december t/m vrijdag 29 december zijn wij geopend van 10.00 – 16.00 uur.

Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten.

Dinsdag 2 januari t/m vrijdag 5 januari zijn er leuke activiteiten en zijn wij open van 10.00 – 16.00 uur. Zie voor meer informatie bij “Activiteiten.”


 HerfstTIJDfestival

Het HerfstTIJDfestival van zondag 1 oktober was een droge en succesvolle dag!

 


 

Archeologische opgravingen in Austerlitz

In Austerlitz Noord is op 25 september een archeologische opgraving gestart naar resten van een groot legerkamp van Napoleon. Bij de eerste proefsleuven was het namelijk meteen raak, er werden al direct enkele archeologische grondsporen aangetroffen, zoals je kunt lezen in dit artikel in het AD.

 

 

 

 


 

Vrijwilliger geïnterviewd

 Dat is nou leuk! Een van onze vrijwilligers is geïnterviewd door de Vrijwilligerscentrale om de Vrijwilligersmarkt te promoten. Lees hier het hele artikel .

 

 

 


 

Nieuw klim-, klauter-, en glijtoestel

Wist je het al? Op De Boswerf is de klimspin verdwenen!
Is dat erg? Nee, natuurlijk niet. Want we hebben een nieuw klim-, klauter-, en glijtoestel! Kom het ook ontdekken!

 

 

 

 

 

 


 

Ook studenten journalistiek weten De Boswerf te vinden

Studenten Journalistiek van de Hogeschool Utrecht krijgen in hun eerste jaar de opdracht om nieuws en actualiteiten uit de regio te verzamelen en er over te publiceren. In maart kwam Rosanne de Jong langs voor een interview en een bezoek aan onze activiteit “Popcorn bakken”. Beluister en bekijk hier het interview.

 


 

Openingstijden Bezoekerscentrum
Van april t/m oktober zijn wij geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.30 uur en zondag van 12.00 – 16.30 uur. De wintermaanden zijn wij op genoemde dagen geopend tot 16.00 uur.

Arrangementen en verhuur
Speciaal voor groepen die iets willen ondernemen is een arrangement op maat mogelijk. Bijvoorbeeld een wandeling met gids en daarna koffie/thee met taart. Op zaterdagen is het bezoekerscentrum te huur. Door de week en op zondagen kun je de groene schuur en tipi huren voor vergaderingen of informele bijeenkomsten. Informeer naar de mogelijkheden via of 030 – 69 22 393.

Vrijwilligers gezocht
De Boswerf kan alleen bestaan door het vele werk dat onze vrijwilligers verzetten. Zij verzorgen de ontvangst van onze gasten en de begeleiding van kinderfeestjes, ontwikkelen nieuwe wandelingen en activiteiten, vormen het educatieteam, zorgen voor de tuin en voor het beheer en onderhoud van de gebouwen en het terrein. Er is zoveel werk te doen dat we altijd extra mensen kunnen gebruiken! Iets voor jou?  Kijk hier voor het vacatureoverzicht. Zit er iets voor je bij? Kom dan langs voor een gesprek over de mogelijkheden!

Stichting Vrienden van De Boswerf
Draag je Bezoekerscentrum De Boswerf een warm hart toe, word dan voor 15 euro per jaar Vriend van De Boswerf. Je krijgt dan o.a. gratis toegang tot het HerfstTijdFestival (voorheen de “Pompoenmarkt”) en helpt mee De Boswerf in stand te houden. Meer informatie over de Vrienden vind je op www.vriendenvandeboswerf.nl.