De Boswerf

Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt bezoekerscentrum De Boswerf, een prachtige, groene locatie middenin het Zeisterbos. Kinderen kunnen zich uitleven in het natuurspeelbos. Het bezoekerscentrum beschikt over een kleine, gezellige horeca, terras, kleine beestjestuin, eetbare voorbeeldtuin, bloemen- en kruidentuin en een bijenstal. De Boswerf heeft een gevarieerd aanbod van wandelingen, fietstochten en educatieve doe- en speurtochten. Een ideaal startpunt voor boswandelingen. Je kunt er zelfs je verjaardagsfeestje vieren. Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan excursies en projecten. Ons aanbod voor het schooljaar 2016-2017 is ook te vinden in onze NME-wijzer en het inschrijfformulier.
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Dit is onze meest recente nieuwsbrief.


Pompoenmarkt – zondag 2 oktober 2016
Pompoenmarkt '16 poster-1

Op zondag 2 oktober van 12.00 – 16.00 uur is het Boswerfterrein omgetoverd tot een plek om de herfst te beleven. Kom genieten van de markt met meer dan 30 kramen, een loungeterras met lekkers en natuurlijk Boswerfactiviteiten.

Struinen en eten en drinken
Op het terrein van Bezoekerscentrum De Boswerf is een seizoensmarkt met o.a. oude fruitrassen en een uitgebreid aanbod van pompoenen, kun je mooie schapenvachten en wol vinden of je laten inspireren door de duurzame fietsproducten van Bike to impress.
Bij Agnes kruiden kun je kruidenthee proeven en het WNF gaat kinderen schminken. Dit jaar zal het bezoekerscentrum veranderen in een thee en koffie lounge.
Chantal Greeven van Tealounge heeft een bijzonder aanbod van thee maar ook heerlijk gebak en broodjes. Daarnaast is Sjakies foodtruck er voor de pompoensoep met biohotdogs en bakt Bram overheerlijke pannenkoeken op zijn bakfiets.

Voor de kids
Maak je eigen pompoenlampion voor thuis, Marion gaat grote zeepbellen maken en iedereen mag helpen, het kampvuur gaat aan bij de vuurplaats en als je wilt mag je popcorn bakken, of bak samen met de jongens van de De Ronde tafel een lekkere pizza in onze leemoven. Even uitrusten? Roderik neemt je mee met de huifkar voor een bosritje.

Theatervoorstelling in speelbos
Sonne Copijn vertelt het theaterverhaal ‘Door het Oog van de Bijen’. Een levendige en beeldende voorstelling over het leven van een bijenvolk. Na afloop mag iedereen een imkerpak aan en gaan we samen in een bijenvolk kijken en honing proeven.

Vrijwilligers
Ook meehelpen? Dat kan! Bij De Boswerf zijn veel vrijwilligers actief. Samen met hen kan De Boswerf bestaan en veel leuke (natuur)activiteiten verzorgen. Meer weten? Kijk op www.boswerf.nl.

Bezoekers zijn welkom van 12.00 uur tot 16.30 uur. De toegang bedraagt voor volwassenen €4,00 en voor kinderen vanaf 7 tot 12 jaar €2,00. De entreekaart is inwisselbaar voor 1 activiteit (activiteiten kosten €2,00 per stuk met uitzondering van de activiteit pompoenlampioen maken, dat kost € 2,50). Donateurs van de Stichting Vrienden van De Boswerf hebben gratis toegang. Voor meer informatie en routebeschrijving kijk op www.boswerf.nl of bel naar Bezoekerscentrum De Boswerf tel: 030 – 69 22 393.Geslaagde Archeologiedag!

Zondag 18 september werd onze Archeologiedag door ruim 500 mensen bezocht.
Veel enthousiaste kinderen en volwassenen deden mee aan de verschillende activiteiten en genoten van het mooie weer!

Hieronder mooie foto’s van deze geslaagde dag.
Openingstijden Bezoekerscentrum
We zijn van maart t/m oktober geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.30 uur en zondag van 12.00 – 16.30 uur. In de wintermaanden zijn wij op genoemde dagen geopend tot 16.00 uur.

Arrangementen en verhuur
Speciaal voor groepen die iets willen ondernemen is een arrangement op maat mogelijk. Bijvoorbeeld een wandeling met gids en daarna koffie/thee met taart. Op zaterdagen is het bezoekerscentrum te huur. Door de week en op zondagen kun je de groene schuur en tipi huren voor vergaderingen of informele bijeenkomsten. Informeer naar de mogelijkheden via of 030 – 69 22 393.

Vrijwilligers gezocht
We zoeken nieuwe vrijwilligers voor o.a. gastheer/gastvrouw en het begeleiden van kinderfeestjes. Kijk hier voor het vacatureoverzicht. Zit er iets voor je bij? Kom dan langs voor een gesprek over de mogelijkheden.

Stichting Vrienden van De Boswerf
Als je bezoekerscentrum De Boswerf een warm hart toedraagt, dan kun je voor 15 euro per jaar donateur worden. Je krijgt dan o.a. gratis toegang tot de Pompoenmarkt. Meer informatie over de Vrienden vind je op www.vriendenvandeboswerf.nl.