De Boswerf

Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Bezoekerscentrum De Boswerf, een prachtige, groene locatie middenin het Zeisterbos. Kinderen kunnen zich uitleven in het natuurspeelbos. Het bezoekerscentrum beschikt over een kleine, gezellige horeca, terras, kleine beestjestuin, eetbare voorbeeldtuin, bloemen- en kruidentuin en een bijenstal. De Boswerf heeft een gevarieerd aanbod aan wandelingen, fietstochten en educatieve doe- en speurtochten. Een ideaal startpunt voor boswandelingen. Je kunt er zelfs je verjaardagsfeestje vieren. Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan excursies en projecten. Ons aanbod voor het schooljaar 2017-2018 is ook te vinden in onze NME-wijzer.
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
Vlakbij De Boswerf vind je ook twee bijzondere zinken beelden van herten. De beelden zijn bijna tweehonderd jaar oud en begin 2017 gerenoveerd. 

ZomerTIJDfestival – zondag 2 juli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De zomer is losgebarsten. Tijd voor een zomerfestival bij De Boswerf! Bijen spelen deze dag de hoofdrol. Waarom? Bijen zijn onmisbaar. Ze zijn een belangrijke factor in de natuur en voor de voedselproductie. Honing- en wilde bijen zorgen voor de bestuiving van een groot deel van de voedselgewassen. Zonder bestuiving geen vruchten, maar ook geen zaden. Maar het gaat niet goed met bijen, er zijn er steeds minder. Daarom kun je tijdens het ZomerTIJDfestival zien en beleven wat bijen voor ons betekenen en wat je voor bijen kunt doen om ze te helpen.

Voor meer informatie over wat er allemaal te doen is, kijk onder het kopje activiteiten.

 


 

Openingstijden Bezoekerscentrum
Van april t/m oktober zijn wij geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.30 uur en zondag van 12.00 – 16.30 uur. De wintermaanden zijn wij op genoemde dagen geopend tot 16.00 uur.

Arrangementen en verhuur
Speciaal voor groepen die iets willen ondernemen is een arrangement op maat mogelijk. Bijvoorbeeld een wandeling met gids en daarna koffie/thee met taart. Op zaterdagen is het bezoekerscentrum te huur. Door de week en op zondagen kun je de groene schuur en tipi huren voor vergaderingen of informele bijeenkomsten. Informeer naar de mogelijkheden via of 030 – 69 22 393.

Vrijwilligers gezocht
We zoeken nieuwe vrijwilligers voor o.a. gastheer/gastvrouw en het begeleiden van kinderfeestjes. Ook het educatieteam kan versterking gebruiken. Kijk hier voor het vacatureoverzicht. Zit er iets voor je bij? Kom dan langs voor een gesprek over de mogelijkheden.

Stichting Vrienden van De Boswerf
Als je Bezoekerscentrum De Boswerf een warm hart toedraagt, dan kun je voor 15 euro per jaar donateur worden. Je krijgt dan o.a. gratis toegang tot de Pompoenmarkt. Meer informatie over de Vrienden vind je op www.vriendenvandeboswerf.nl.