De Boswerf

 Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Bezoekerscentrum De Boswerf, een prachtige, groene locatie middenin het Zeisterbos. Kinderen kunnen zich uitleven in het natuurspeelbos. Het bezoekerscentrum beschikt over een kleine, gezellige horeca, terras, kleine beestjestuin, eetbare voorbeeldtuin, bloemen- en kruidentuin en een bijenstal. De Boswerf heeft een gevarieerd aanbod aan wandelingen, fietstochten en educatieve doe- en speurtochten. Een ideaal startpunt voor boswandelingen. Je kunt er zelfs je verjaardagsfeestje vieren. Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan excursies en projecten. Ons aanbod voor het schooljaar 2017-2018 is ook te vinden in onze NME-wijzer.
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
Vlakbij De Boswerf vind je ook twee bijzondere zinken beelden van herten. De beelden zijn bijna tweehonderd jaar oud en begin 2017 gerenoveerd.


De  Boswerf is weer open!

Na 2 weken van Groot Onderhoud is De Boswerf weer voor alle publiek geopend!

Zo is in de afgelopen periode het Bezoekerscentrum aan de buitenkant geschilderd en is er nieuw gras gelegd bij de tipi en bij het terras.
Daarnaast zult u zien dat het houten klimtoestel en het speelhuisje zijn verdwenen. Gelukkig is dit maar van korte duur, want in de komende weken wordt er gewerkt aan de bouw een nieuw speeltoestel!


Heb je het al gezien? We hebben een nieuwe grasmat!

Tijdens de periode van Groot Onderhoud is een groot deel van het gras van De Boswerf vervangen. Door het mooie weer met regelmatig een bui slaat het gras goed aan! We zijn dan ook trots op het resultaat en we willen graag dat het nieuwe gras ook een goede “puberteit” gunnen. De komende weken is het gras daarom beperkt betreedbaar. Maar gelukkig! Het natuurspeelbos met waterloop en modderkeuken en het klim- en klauterbos zijn gewoon open. Kom je ook het resultaat bewonderen?

 

 

 

 

 

 


Openingstijden Bezoekerscentrum
Van april t/m oktober zijn wij geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.30 uur en zondag van 12.00 – 16.30 uur. De wintermaanden zijn wij op genoemde dagen geopend tot 16.00 uur.

Arrangementen en verhuur
Speciaal voor groepen die iets willen ondernemen is een arrangement op maat mogelijk. Bijvoorbeeld een wandeling met gids en daarna koffie/thee met taart. Op zaterdagen is het bezoekerscentrum te huur. Door de week en op zondagen kun je de groene schuur en tipi huren voor vergaderingen of informele bijeenkomsten. Informeer naar de mogelijkheden via of 030 – 69 22 393.

Vrijwilligers gezocht
De Boswerf kan alleen bestaan door het vele werk dat onze vrijwilligers verzetten. Zij verzorgen de ontvangst van onze gasten, de begeleiding van de kinderfeestje, ontwikkelen nieuwe wandelingen en activiteiten, vormen het educatieteam, zorgen voor de tuin en zorgen voor het beheer en onderhoud van de gebouwen en het terrein. Er is zoveel werk te doen dat we altijd extra mensen kunnen gebruiken! Iets voor jou?  Kijk hier voor het vacatureoverzicht. Zit er iets voor je bij? Kom dan langs voor een gesprek over de mogelijkheden!

Stichting Vrienden van De Boswerf
Als je Bezoekerscentrum De Boswerf een warm hart toedraagt, dan kun je voor 15 euro per jaar Vriend van De Boswerf worden. Je krijgt dan o.a. gratis toegang tot het HerfstTijdFestival (voorheen de “Pompoenmarkt”) en helpt mee De Boswerf in stand houden. Meer informatie over de Vrienden vind je op www.vriendenvandeboswerf.nl.

HerfstTijdFestival – 1 oktober 2017
Op 1 oktober vieren we op Bezoekerscentrum De Boswerf het HerfstTijdFestival (voorheen de Pompoenenmarkt). Een gezellige najaarsmarkt voor jong en oud met enkele tientallen gezellige kramen en onze bekende activiteiten als popcorn bakken en natuurlijk het pompoenenlampionnen maken. Houdt onze website en facebook-pagina in de gaten voor meer informatie.

Marktkraamhouders kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier HerfstTijdFestival.