De Boswerf

Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Bezoekerscentrum De Boswerf, een prachtige, groene locatie middenin het Zeisterbos. Kinderen kunnen zich uitleven in het natuurspeelbos. Het bezoekerscentrum beschikt over een kleine, gezellige horeca, terras, kleine beestjestuin, eetbare voorbeeldtuin, bloemen- en kruidentuin en een bijenstal. De Boswerf heeft een gevarieerd aanbod aan wandelingen, fietstochten en educatieve doe- en speurtochten. Een ideaal startpunt voor boswandelingen. Je kunt er zelfs je verjaardagsfeestje vieren. Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan excursies en projecten. Ons aanbod voor het schooljaar 2017-2018 is ook te vinden in onze NME-wijzer.
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Dit is onze meest recente nieuwsbriefVlakbij De Boswerf vind je ook twee bijzondere zinken beelden van herten. De beelden zijn bijna tweehonderd jaar oud en begin 2017 gerenoveerd.


Fete de la Nature

Vogels maken graag gebruik van tuinen. Iedereen kan vogels daarbij helpen, ook als je een balkon hebt of een kleine stadstuin. Doe mee met de workshop Vogelvriendelijke tuin. Tijdens deze workshop krijg je praktische handvatten van onze tuinvogelconsulent en is het mogelijk om persoonlijke tuintips te vragen. Neem dus foto’s, schetsen of plattegrond van je tuin mee! Tijdens de workshop gaan we ook naar buiten om inspiratie op te doen op het terrein van De Boswerf. Bij de workshop is een kopje koffie/thee en iets lekkers inbegrepen.

* Voor de workshop Vogelvriendelijke tuin dien je je van te voren aan te melden. Dit kan door een mail naar ons te sturen: boswerf@odru.nl.


 

Geslaagd LenteTijdFestival! 

Welkom bij De Boswerf

Welkom bij Bezoekerscentrum De Boswerf, kijk eens hoe gezellig het was tijdens het LenteTijdFestklikt hoor je wat Mathlde vertelt.

Geplaatst door Bezoekerscentrum De Boswerf op dinsdag 11 april 2017

Zondag 9 april was de eerste editie van het LenteTijdFestival bij Bezoekerscentrum De Boswerf.
We kijken terug op een fantastische dag met super weer!

De hoofdactiviteit was de spectaculaire roofvogelvliegshow met de roofvogels van de valkenier van Slot Haarzuilens. Onze pizzabakkers staken weer de leemoven aan om de lekkerste pizza’s te bakken en boven de kolen werd er weer druk geplopt, met als resultaat eigengemaakte popcorn! Je kon je eigen uilenbal uitpluizen en onderzoeken wat er op het menu van de uil stond en ook erg leuk was de activiteit bij de fluitjesman. Bij hem kon je mooie dierenamuletten maken!

Onze fotografe Sascha heeft tijdens deze dag ook weer mooie foto’s gemaakt.

 


Openingstijden Bezoekerscentrum
Van april t/m oktober zijn wij geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.30 uur en zondag van 12.00 – 16.30 uur. De wintermaanden zijn wij op genoemde dagen geopend tot 16.00 uur.

Arrangementen en verhuur
Speciaal voor groepen die iets willen ondernemen is een arrangement op maat mogelijk. Bijvoorbeeld een wandeling met gids en daarna koffie/thee met taart. Op zaterdagen is het bezoekerscentrum te huur. Door de week en op zondagen kun je de groene schuur en tipi huren voor vergaderingen of informele bijeenkomsten. Informeer naar de mogelijkheden via of 030 – 69 22 393.

Vrijwilligers gezocht
We zoeken nieuwe vrijwilligers voor o.a. gastheer/gastvrouw en het begeleiden van kinderfeestjes. Ook het educatieteam kan versterking gebruiken. Kijk hier voor het vacatureoverzicht. Zit er iets voor je bij? Kom dan langs voor een gesprek over de mogelijkheden.

Stichting Vrienden van De Boswerf
Als je Bezoekerscentrum De Boswerf een warm hart toedraagt, dan kun je voor 15 euro per jaar donateur worden. Je krijgt dan o.a. gratis toegang tot de Pompoenmarkt. Meer informatie over de Vrienden vind je op www.vriendenvandeboswerf.nl.