De Boswerf

Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Bezoekerscentrum De Boswerf, een prachtige, groene oase middenin het Zeisterbos. Kinderen kunnen zich uitleven in het natuurspeelbos, het klim- en klauterbos en op het klimtoestel. Daarnaast verzorgen wij diverse soorten kinderfeestjes.

Het Bezoekerscentrum beschikt over een kleine, gezellige horeca, terras, een unieke bijentuin, een bijenstal en een kleine-beestjes-tuin. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod aan wandelingen, fietstochten en educatieve doe- en speurtochten. Een ideaal startpunt voor boswandelingen dus.

Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan excursies en projecten. Ons aanbod voor het schooljaar 2018-2019 is te vinden in onze NME-gids.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

 

 

 


Terug van weggeweest: onze kinderfeestjes!

Ze zijn weer terug: onze kinderfeestjes! (Maar dan wel in een nieuwe jasje.)

We gaan werken met twee verschillende concepten: de ‘Doe het zelf-feestjes‘ en de ‘volledig begeleide feestjes‘.

De volledig begeleide feestjes worden verzorgd op woensdag, zaterdag en zondag. Bij het boeken ziet u de tijden en beschikbare data. Deze feestjes worden verzorgd door Paardebloem Natuuractiviteiten.
Je ‘doe het zelf-feestje’ kun je organiseren tijdens de openingstijden van De Boswerf.

   

 


 

Gezocht: bezige bijen!

Vind je het leuk om het team van De Boswerf te komen versterken?

Werk je graag in een groene en kinderrijke omgeving?
Neem dan snel contact met ons op tel. 030 69 22 393 of . Wij hebben vacatures voor de volgende vrijwilligersfuncties:
* gastheer/gastvrouw (dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en/of zondagmiddag)
* administratieve ondersteuning
* bezorger lesmaterialen
* medewerker tuin
* medewerker beheer en onderhoud

 

 


De Boswerf 2.0

Vind je De Boswerf een leuke en inspirerende plek? Achter de schermen zijn we hard bezig om van De Boswerf een nog mooiere en inspirerende plek te maken, waar natuur- en milieu-educatie, recreatie en het werken aan “Groene Partnerships’ centraal staat. Onderstaan zie je een aantal schetsen, gemaakt op basis van een ontmoeting met verschillende organisaties die een band hebben met De Boswerf, natuur- en milieu-educatie of een duurzame samenleving.

 


Stichting Vrienden van De Boswerf

Draag je Bezoekerscentrum De Boswerf een warm hart toe? Word dan voor € 15,- per jaar Vriend van De Boswerf. Je krijgt dan onder andere gratis toegang tot het HerfstTijdFestival (voorheen de “Pompoenmarkt”) en je helpt mee De Boswerf in stand te houden. Meer informatie over de Vrienden vind je op www.vriendenvandeboswerf.nl.


Bezoek aan De Boswerf

De Boswerf is het beste per fiets bereikbaar. Je kunt je fiets parkeren op ons eigen terrein midden in het Zeisterbos, verder is De Boswerf autovrij. In overleg is het wel toegestaan het terrein op te rijden voor laden en lossen. Meer informatie over parkeren en de route naar De Boswerf.


Openingstijden

Onze openingstijden zijn gekoppeld aan de zomertijd/wintertijd.
Tijdens de wintertijd zijn wij open:
• woensdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur
• zondag van 12.00 – 16.00 uur
Tijdens de zomertijd sluiten wij een half uurtje later: om 16.30 uur.