Groene Tuin

Met een groene tuin ben je beter voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme buien, meer neerslag, en langere perioden van droogte en hitte.  Ervaar hoe dat eruit ziet in onze klimaatvriendelijke voorbeeldtuin.

Voordelen

Een groene tuin geeft veel voordelen: het ziet er mooi uit, groen geeft rust en maakt blij. Zo’n tuin werkt verkoelend op hete dagen. Een groene tuin houdt water vast als een spons en kan beter regenwater afvoeren. Ook zie je er meer vlinders, bijen, vogels en andere dieren.

Groenblauw loket

Samen met de Energieke Rondeveners helpen we inwoners van de gemeente bij het groener maken van hun tuin. Bij De Woudreus is een groenblauw loket waar je vragen kunt stellen aan vrijwillige tuincoaches zoals:
• Hoe leg ik een geveltuin aan?
• Hoe zorg ik voor meer egels in mijn tuin?
• Welke planten zijn geschikt voor een schaduwrijke tuin?
• Hoe sluit ik een regenton aan?
• Hoe zorg ik ervoor dat er in mijn tuin minder water komt te staan bij hevige buien?
Je kunt je vragen stellen per mail aan de tuincoaches via tuin@energieke-rondeveners.nl of kom langs bij het groenblauw loket. Bellen kan ook naar 06 – 233 284 45. We zitten nog in een opstartfase met de tuincoaches. Het kan wellicht iets langer duren voor je antwoord krijgt op jouw vraag.

Je kunt het groenblauw loket en de klimaatbestendige voorbeeldtuin ook bezoeken op dinsdag van 10.00 – 12.00 uur en op vrijdag van 14.00 – 16.00 uur. Er is dan een tuincoach aanwezig die je vragen kan beantwoorden.

Tuincoach

Tuincoaches zijn groene vrijwilligers met kennis over het inrichten van een duurzame, groene tuin. De tuincoaches geven vooral advies. Ze maken geen ontwerpen en leggen geen tuinen aan. Er zijn 6 tuincoaches die in mei 2024 zijn gestart met hun werkzaamheden.