(Zwerf)afval

Bijna iedereen stoort zich aan zwerfafval. Onder het motto ‘De Ronde Venen Schoon, dat doen we samen”, werken inwoners, scholen en andere organisaties samen met de gemeente aan het tegengaan van zwerfafval.

Er zijn steeds meer vrijwilligers die meehelpen om zwerfafval op te ruimen. Ook jij kunt meewerken aan een schone gemeente.

Zelf zwerfafval opruimen

In de gemeente De Ronde Venen zijn inmiddels al meer dan 200 mensen actief (alle leeftijden) die een eigen stukje straat of groengebiedje schoonhouden. Wil je ook zwerfafval-ambassadeur worden en gratis opruimmaterialen ontvangen?  Meld je aan!

Organiseer een schoonmaakactie

Wil je in je straat/ buurt/ bij je vereniging een eigen actie organiseren? We kunnen je helpen met de organisatie, zorgen ervoor dat het afval wordt afgevoerd en dat er publiciteit komt voor je actie. De gemeente ondersteunt de schoonmaakinitiatieven met materialen zoals afvalgrijpers, veiligheidshesjes en kliko’s. Neem contact met ons op.

Idee of project aanmelden

Heb je een goed idee om onze gemeente schoon te houden? We ondersteunen je bij initiatieven om (zwerf)afval te verminderen of te voorkomen. Stuur een mail aan nmederondevenen@odru.nl.

Lessen/ projecten over (zwerf)afval

Wij bieden in De Ronde Venen ook lessen/ projecten aan over (zwerf)afval voor kinderen op de basisschool en het voortgezet onderwijs. Wil je advies of ondersteuning bij onderwijsprojecten over (zwerf)afval? Kijk dan op de pagina Onderwijs.

Teken je schoonmaakgebied in op de kaart van Nederland Schoon. Een aantal scholen heeft ook een gebied rond de school geadopteerd om zwerfafval op te ruimen.

.Geografische kaart van schoonmaakgebied De Ronde Venen op de kaart van Nederland Schoon