De Woudreus

NME-centrum De Woudreus is gelegen in het Speelwoud in Wilnis, achter dorpscentrum De Willisstee. We zijn het hele jaar geopend (niet in de zomervakantie) op woensdag van 13.30-16.30 uur en verder op afspraak. Op woensdagmiddag kun je bij ons binnenlopen om een natuurkwartiertje uit te voeren, onderzoek te doen in het jeugdlab, je vondst in de vindselkast te leggen, op stap te gaan met een natuurrugzakje of in de moestuin te werken. Soms kun je een tentoonstelling bezoeken. Toegang is gratis, maar voor sommige activiteiten vragen we een bijdrage en/of moet je je aanmelden.
Op een aantal momenten organiseren we extra activiteiten zoals ons Oogstfeest en de Nacht van de nacht. Je kunt ook je kinderfeestje bij ons vieren.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.  Je kunt ons ook volgen op Facebook en Twitter.
Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan tentoonstellingen en excursies. Ons aanbod voor het schooljaar 2020-2021 is ook te vinden in onze NME-gids.
Onze ruimte is ook te huur.


Zomersluiting: 19 juli t/m 29 augustus

Wij zijn gesloten voor publiek van maandag 19 juli tot en met zondag 29 augustus. Vanaf 30 augustus bent u weer van harte welkom!


Zomer Natuur Challenge van Groen doet goed

alt=""

Met de Zomer Natuur Challenge kunnen kinderen in de provincie Utrecht op avontuur tijdens de zomervakantie! Tussen 19 juli en 29 augustus wordt iedere week een online filmpje gelanceerd met een gloednieuwe challenge voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Zo worden ze uitgedaagd om allerlei leuke, spannende en leerzame activiteiten in de natuur te doen! Dit kan zelfstandig op een groene plek in de eigen buurt, bijvoorbeeld in de tuin, het bos of het park om de hoek. Jonge kinderen kunnen samen met hun ouders of de kinderopvang meedoen. Buitenspeelplezier gegarandeerd! 

Website en aanmelden
Meer informatie staat op www.zomernatuurchallenge.nl. Daar kunnen kinderen, ouders en kinderopvang zich aanmelden om de challenge iedere week automatisch in de mailbox te ontvangen. Ook worden de challenges in de zomervakantie wekelijks op de website geplaatst en kunnen kinderen en ouders foto’s delen.

Groen doet goed
De Zomer Natuur Challenge is een initiatief van het programma Groen doet goed. Het doel van Groen doet goed is dat kinderen tussen de 4 en 12 jaar in de provincie Utrecht meer naar buiten gaan. Spelen in de natuur is leuk en gezond. Door buiten te spelen in een natuurlijke omgeving kunnen kinderen hun energie kwijt, hebben ze plezier en komen tot rust. Daarnaast is buitenspelen in de natuur ook erg leerzaam en leuk. Inmiddels is  in tien Utrechtse gemeenten een groot netwerk van lokale partners actief vanuit Groen doet goed. Met dit netwerk worden het hele jaar door allerlei activiteiten georganiseerd waardoor kinderen vaker de natuur ontdekken.


Update Coronavirus 22 juni

Na de zomervakantie gaan we weer open (onder voorbehoud) 

Tijdens de zomervakantie zijn we nog gesloten voor publiek.
Gelukkig is er buiten van alles te beleven. Wil je tips voor activiteiten die je buiten kunt doen? Kijk dan op onze Thuistips en Natuurotheek  of doe mee met de Zomer Natuur Challenge.
Scholenactiviteiten, zoals uitleen van materialen en materiaalzendingen gebeuren in overleg. Medewerkers van De Woudreus zijn via de mail bereikbaar:

Meer informatie over de maatregelen vind je hier.


 

Voor de gemeente De Ronde Venen coördineren wij de zwerfafvalactiviteiten. Meer hierover leest u bij Zwerfafval.