De Woudreus

NME-centrum De Woudreus is gelegen in het Speelwoud in Wilnis, achter dorpscentrum De Willisstee. We zijn het hele jaar geopend (niet in de zomervakantie) op woensdag van 13.30-16.30 uur en verder op afspraak. Op woensdagmiddag kun je bij ons binnenlopen om een natuurkwartiertje uit te voeren, onderzoek te doen in het jeugdlab, je vondst in de vindselkast te leggen, op stap te gaan met een natuurrugzakje of in de moestuin te werken. Soms kun je een tentoonstelling bezoeken. Toegang is gratis, maar voor sommige activiteiten vragen we een bijdrage en/of moet je je aanmelden.
Op een aantal momenten organiseren we extra activiteiten zoals ons Oogstfeest en de Nacht van de nacht. Je kunt ook je kinderfeestje bij ons vieren.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Dit is onze meest recente nieuwsbrief. Je kunt ons ook volgen op Facebook of twitter.
Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan tentoonstellingen en excursies. Ons aanbod voor het schooljaar 2019-2020 is ook te vinden in onze NME-gids.
Onze ruimte is ook te huur.

 


Maak je tuin groener en koeler met de Groener&Cooler tas!

In de meivakantie aan de slag voor een beter klimaat? Maak samen met je kinderen een mini (gevel)tuin en een minivijver. Bestellen kan met de link bij activiteiten hiernaast. Woon je in Maarssen of Zeist? Dan kun je de tas via onze collega’s van www.mecmaarssen.nl  of  www.boswerf.nl bestellen. Lees hier het interview over de tas met Anouk Andreae van De Woudreus in het AD:


Update Coronavirus 19 januari

DE WOUDREUS IS TOT 9 FEBRUARI GESLOTEN 

Helaas blijven de deuren van ons centrum nog zeker tot 9 februari gesloten voor bezoekers, maar gelukkig blijft de natuur open.

Wil je tips voor activiteiten die je buiten kunt doen? Kijk dan op onze Thuistips en Natuurotheek

Scholenactiviteiten, zoals uitleen van materialen en materiaalzendingen gebeuren in overleg. Medewerkers van De Woudreus zijn via de mail bereikbaar:

Meer informatie over de maatregelen vind je hier.


 


Voor de gemeente De Ronde Venen coördineren wij de zwerfafvalactiviteiten. Meer hierover leest u bij Zwerfafval.