De Woudreus

NME-centrum De Woudreus is gelegen in het Speelwoud in Wilnis, achter dorpscentrum De Willisstee. We zijn het hele jaar geopend (niet in de zomervakantie) op woensdag van 13.30-16.30 uur en verder op afspraak. Op woensdagmiddag kun je bij ons binnenlopen om een natuurkwartiertje uit te voeren, onderzoek te doen in het jeugdlab, je vondst in de vindselkast te leggen, op stap te gaan met een natuurrugzakje of in de moestuin te werken. Soms kun je een tentoonstelling bezoeken. Toegang is gratis, maar voor sommige activiteiten vragen we een bijdrage en/of moet je je aanmelden.
Op een aantal momenten organiseren we extra activiteiten zoals ons Oogstfeest en de Nacht van de nacht. Je kunt ook je kinderfeestje bij ons vieren.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Dit is onze meest recente nieuwsbrief. Je kunt ons ook volgen op Facebook of twitter.
Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan tentoonstellingen en excursies. Ons aanbod voor het schooljaar 2019-2020 is ook te vinden in onze NME-gids.
Onze ruimte is ook te huur.


Update Coronavirus 15 oktober
VANAF 15 OKTOBER IS DE WOUDREUS BEPERKT GEOPEND

Helaas moeten we met de huidige maatregelen de deuren weer sluiten voor bezoekers voor de inloop op de woensdagmiddag, maar gelukkig blijft de natuur open.

Wil je tips voor activiteiten die je buiten kunt doen? Kijk dan op onze Thuistips en Natuurotheek

Voor scholen en andere gebruikers is het centrum geopend op afspraak. Scholenactiviteiten (buitenlessen en uitgifte van lesmaterialen) gaan door als het schoolprotocol het toelaat. Meer informatie over de maatregelen vind je hier.


Wegwerkzaamheden bij NME-centrum De Woudreus

De Pieter Joostenlaan in Wilnis wordt opgeknapt. Dit gebeurt tussen 7 september en 18 december. In deze periode is de weg dicht voor doorgaand verkeer. Het NME-Centrum is wel bereikbaar. Volg daarvoor de gele omleidingsborden naar De Willisstee. Hier vind je gemeentelijke informatie over de werkzaamheden.Voor de gemeente De Ronde Venen coördineren wij de zwerfafvalactiviteiten. Meer hierover leest u bij Zwerfafval.


50- Dingen feest op 20 september
Op zondagmiddag 20 september vieren we van 12.00 tot 17.45 uur het 50-dingen feest! We trakteren kinderen dan op 15 superleuke activiteiten uit het 50-dingen boek. Op het feest krijg je een mooie aftekenkaart om alle 15 activiteiten af te kunnen vinken: ga bijvoorbeeld waterdiertjes vangen en bekijken of maak een natuurkunstwerk. .

Programma
Rondom De Woudreus kun je eerst een uur lang 50-Dingen activiteiten doen die elk ongeveer 10 min duren. Mocht je langer bezig zijn met een activiteit, dan is dat geen probleem. Houd er wel rekening mee dat het misschien niet lukt om alle activiteiten te doen binnen het uur dat je hebt. Vervolgens word je opgehaald door ‘Boswachter Beer’. Hij neemt je mee naar zijn theater voor een openlucht voorstelling van 30 minuten. Na de voorstelling kun je vrij spelen in de natuurspeeltuin.

Aanmelden verplicht
We volgen bij de organisatie van het 50-Dingen feest de richtlijnen van het RIVM op. Als je wilt komen moet je je daarom verplicht aanmelden (dat kan vanaf 1 september) via www.dewoudreus.nl, kijk bij activiteiten. De starttijden zijn: 12.00, 13.15, 14.30  of 15.45 uur. Vervolgens ben je ongeveer anderhalf uur bezig. Meld je als gezin/ verzorgers voor één starttijd aan en geef aan hoeveel kinderen er meekomen (maximaal 4 kinderen per 2 volwassenen). Let op, er is beperkt plek. Mocht het slecht weer zijn op 20 september, dan gaat het feest helaas niet door. Houd daarvoor onze website in de gaten.

50-dingenboek
Alle leerlingen van groep 3 krijgen in september 2019, 2020 en 2021 de herziene uitgave van het boek ’50-dingen-in-de-natuur-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde’. Kikker Floor presenteert de activiteiten aan de kinderen en is ook te vinden op Facebook en twitter.  In 2016, 2017 en 2018 ontvingen leerlingen van groep drie de eerste versie van dit boek met leuke activiteiten buiten waar je vrolijk van wordt en veel van leert.

Natuurkwartiertjebroodjes bakken2