De Woudreus

NME-centrum De Woudreus is gelegen in het Speelwoud in Wilnis, achter dorpscentrum De Willisstee. We zijn het hele jaar geopend (niet in de zomervakantie) op woensdag van 13.30-16.30 uur en verder op afspraak. Op woensdagmiddag kun je bij ons binnenlopen om een natuurkwartiertje uit te voeren, onderzoek te doen in het jeugdlab, je vondst in de vindselkast te leggen, op stap te gaan met een natuurrugzakje of in de moestuin te werken. Soms kun je een tentoonstelling bezoeken. Toegang is gratis, maar voor sommige activiteiten vragen we een bijdrage en/of moet je je aanmelden.
Op een aantal momenten organiseren we extra activiteiten zoals ons Oogstfeest en de Nacht van de nacht. Je kunt ook je kinderfeestje bij ons vieren.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Dit is onze meest recente nieuwsbrief. Je kunt ons ook volgen op Facebook of twitter.
Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan tentoonstellingen en excursies. Ons aanbod voor het schooljaar 2019-2020 is ook te vinden in onze NME-gids.
Onze ruimte is ook te huur.

Voor de gemeente De Ronde Venen coördineren wij de zwerfafvalactiviteiten. Meer hierover leest u bij Zwerfafval.

50-dingenboek
Alle leerlingen van groep 3 krijgen in september 2019, 2020 en 2021 de herziene uitgave van het boek ’50-dingen-in-de-natuur-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde’. Kikker Floor presenteert de activiteiten aan de kinderen en is ook te vinden op Facebook en twitter.  In 2016, 2017 en 2018 ontvingen leerlingen van groep drie de eerste versie van dit boek met leuke activiteiten buiten waar je vrolijk van wordt en veel van leert.

Natuurkwartiertjebroodjes bakken2