De Woudreus

NME-centrum De Woudreus is gelegen in het Speelwoud in Wilnis, achter dorpscentrum De Willisstee. We zijn het hele jaar geopend (niet in de zomervakantie) op woensdag van 13.30-16.30 uur en verder op afspraak. Op woensdagmiddag kun je bij ons binnenlopen om een natuurkwartiertje uit te voeren, onderzoek te doen in het jeugdlab, je vondst in de vindselkast te leggen, op stap te gaan met een natuurrugzakje of in de moestuin te werken. Soms kun je een tentoonstelling bezoeken. Toegang is gratis, maar voor sommige activiteiten vragen we een bijdrage en/of moet je je aanmelden.
Op een aantal momenten organiseren we extra activiteiten zoals ons Oogstfeest en de Nacht van de nacht. Je kunt ook je kinderfeestje bij ons vieren.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Dit is onze meest recente nieuwsbrief. Je kunt ons ook volgen op Facebook of twitter.
Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan tentoonstellingen en excursies. Ons aanbod voor het schooljaar 2019-2020 is ook te vinden in onze NME-gids.
Onze ruimte is ook te huur.


Update Coronavirus 19 januari

DE WOUDREUS IS TOT 9 FEBRUARI GESLOTEN 

Helaas blijven de deuren van ons centrum nog zeker tot 9 februari gesloten voor bezoekers, maar gelukkig blijft de natuur open.

Wil je tips voor activiteiten die je buiten kunt doen? Kijk dan op onze Thuistips en Natuurotheek

Scholenactiviteiten, zoals uitleen van materialen en materiaalzendingen gebeuren in overleg. Medewerkers van De Woudreus zijn via de mail bereikbaar:

Meer informatie over de maatregelen vind je hier.

 


Nationale Tuinvogeltelling 2021 op 29, 30 en 31 januari 2021
en Feestmaal voor de vogels

Van 29 januari tot en met 31 januari 2021 is het weer tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling. Op deze dagen vragen de Vogelbescherming en Sovon iedereen om de vogels in hun tuin of op hun balkon te tellen. De telling levert een momentopname van de aantallen vogels die in de Nederlandse tuinen aanwezig zijn. In combinatie met de resultaten van andere jaren levert dit een beeld van de ontwikkeling van vogels en tuinen. Best belangrijk! Vogels kijken en tellen is leuk. Doe jij ook mee? In onze activiteitenkalender vind je meer informatie over de telling en het feestmaal.

tuinvogeltelling 2021


 


Voor de gemeente De Ronde Venen coördineren wij de zwerfafvalactiviteiten. Meer hierover leest u bij Zwerfafval.