De Woudreus

NME-centrum De Woudreus is gelegen in het Speelwoud in Wilnis, achter dorpscentrum De Willisstee. We zijn het hele jaar geopend (niet in de zomervakantie) op woensdag van 13.30-16.30 uur en verder op afspraak. Op woensdagmiddag kun je bij ons binnenlopen om een natuurkwartiertje uit te voeren, onderzoek te doen in het jeugdlab, je vondst in de vindselkast te leggen, op stap te gaan met een natuurrugzakje of in de moestuin te werken. Soms kun je een tentoonstelling bezoeken. Toegang is gratis, maar voor sommige activiteiten vragen we een bijdrage en/of moet je je aanmelden.
Op een aantal momenten organiseren we extra activiteiten zoals ons Oogstfeest en de Nacht van de nacht. Je kunt ook je kinderfeestje bij ons vieren.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.  Je kunt ons ook volgen op Facebook en Twitter.
Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan tentoonstellingen en excursies. Ons aanbod voor het schooljaar 2022-2023 is ook te vinden in onze NME-gids.
Onze ruimte is ook te huur.


50-dingenfeest AFGELAST

Helaas hebben we, in verband met de slechte weersvoorspellingen, besloten om het 50-dingen feest op 18 september niet door te laten gaan.  We vinden het ontzettend jammer maar er wordt te veel regen en wind voorspeld om het feest te kunnen vieren. We kunnen het onze vrijwilligers ook niet aandoen om de hele dag in deze omstandigheden buiten te staan. We kunnen helaas niet in ons gebouw een alternatief programma aanbieden omdat we niet met teveel mensen in een kleine ruimte willen zijn (ook omdat het coronavirus weer een lichte stijging laat zien).

Team De Woudreus


De Ronde Venen Schoon, dat doen we Samen!

Voor de gemeente De Ronde Venen coördineren wij de zwerfafvalactiviteiten. Meer hierover leest u bij Zwerfafval.