De Woudreus

NME-centrum De Woudreus is gelegen in het Speelwoud in Wilnis, achter dorpscentrum De Willisstee. We zijn het hele jaar geopend (niet in de zomervakantie) op woensdag van 13.30-16.30 uur en verder op afspraak. Op woensdagmiddag kun je bij ons binnenlopen om een natuurkwartiertje uit te voeren, onderzoek te doen in het jeugdlab, je vondst in de vindselkast te leggen, op stap te gaan met een natuurrugzakje of in de moestuin te werken. Soms kun je een tentoonstelling bezoeken. Toegang is gratis, maar voor sommige activiteiten vragen we een bijdrage en/of moet je je aanmelden.
Op een aantal momenten organiseren we extra activiteiten zoals ons Oogstfeest en de Nacht van de nacht. Je kunt ook je kinderfeestje bij ons vieren.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.  Je kunt ons ook volgen op Facebook en Twitter.
Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan tentoonstellingen en excursies. Ons aanbod voor het schooljaar 2022-2023 is ook te vinden in onze NME-gids.
Onze ruimte is ook te huur.


De Ronde Venen Schoon, dat doen we Samen!

Voor de gemeente De Ronde Venen  coördineren wij de zwerfafvalacties en ondersteunen we de 200 zwerfafvalambassadeurs en de scholen. Meer hierover lees je bij De Ronde Venen Schoon, dat doen we Samen! 

 

 

 

 

 

 


Boomfeestdag

Boomfeestdag De Ronde Venen

Op 8 en 9 maart vieren leerlingen van de basisscholen in Gemeente De Ronde Venen de Boomfeestdag. In onze gemeente wordt al meer dan 30 jaar de Boomfeestdag gevierd. Omdat er jaarlijks slechts weinig bomen in onze gemeente worden geplant en we het belangrijk vinden dat leerlingen, als ze naar buiten gaan, echt zelf bezig kunnen zijn, hebben we gekozen voor knotten en snoeien in het gemeentelijk groen.  De doelstelling van de Stichting Nationale Boomfeestdag (een boom planten) verbreden we met zorgen voor het groen in de omgeving en inzicht krijgen in de noodzaak tot onderhoud. Het Programma Boomfeestdag 2023 geeft aan waar en wanneer alle knot- en snoeiactiviteiten dit jaar plaatsvinden.