De Woudreus activiteiten

Zwerfie bingo

Datum: woensdag 20 maart 2019 vanaf 13:30 tot 16:30

In het kader van de landelijke opschoondag 23 maart kunnen kinderen met hun ouders woensdagmiddag helpen het speelwoud op te schonen. Met een knijper en een zwerfie bingo in de hand die op te halen zijn bij de Woudreus. Samen maken we het speelwoud weer schoon. Aanmelden is niet nodig. Heb je een uurtje kom dan langs waneer je wilt.

Doe je mee met de Landelijke Opschoondag?

Datum: zaterdag 23 maart

Minder zwerfafval in je buurt? Je woonomgeving schoon en leefbaar houden? Doe dan mee aan de Landelijke Opschoondag. Een actie die de gemeente Ronde Venen van harte ondersteunt. Want een schone, opgeruimde buurt draagt bij aan prettig wonen. En veel supporters van een schone buurt doen al mee! De gemeente stelt opruimspullen,beschikbaar zoals afvalgrijpers en vuilniszakken. Deze spullen worden bij je bezorgd op donderdag en maandag weer opgehaald.

Vanuit De Woudreus helpen we je graag. Weet je niet zo goed hoe te starten, wil je weten of er in jouw buurt al een actie komt, heb je grijpers, hesjes en dergelijke nodig, of wil je hulp bij het schrijven van een persbericht? Neem hiervoor zo snel mogelijk, in ieder geval vóór 7 maart 2019, contact op met het De Woudreus!

Meld je actie aan via de aanmeldknop.

[ Aanmelden » ]

Moestuinclub

Woensdagmiddag 3/4 t/m 11/7

Oogsten uit je eigen moestuin bij NME-Centrum De Woudreus

Woensdagmiddag 3 april start het nieuwe moestuinseizoen in de kindermoestuin bij NME-Centrum De Woudreus. In de tuin van het NME centrum staan m2 bakken waarin de kinderen hun groeten gaan verbouwen. De club komt om te twee weken bij elkaar om in het tuintje te werken dit gebeurd op de even weken. Wij zorgen voor alle materialen die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zelfstandig komen. Kinderen die jonger zijn kunnen ook meedoen onder begeleiding van een ouder. De kinderen zullen van 14.00 tot 15.00 uur in hun tuintje werken. Daarna kunnen de kinderen tot 16.00 uur deelnemen aan een activiteit van MoveMates groen, die om de week wordt aangeboden en het speelwoud. De kosten zijn 20,= voor het hele seizoen (€5,- per keer voor vriendjes/vriendinnetjes die een keertje mee komen). Club data: 3/4,17/4,15/5,29/5,12/6,26/6,10/7 In de tussen gelegen weken en na de zomer vakantie kunt u kiezen om zelfstandig te werken aan het tuintje.

Vrijwilligers
Bij vrijwel alle activiteiten in en rond NME-centrum De Woudreus helpen vrijwilligers mee. De activiteiten zouden niet door kunnen gaan zonder deze geweldige inzet van alle vrijwilligers. Is dit ook iets voor u? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op: 0297-273692 of nmederondevenen@odru.nl

[ Aanmelden » ]

Training: Begeleiden van kinderen bij buitenspel en natuur ontdekken

Datum: woensdag 10 april 2019 vanaf 09:30 tot 11:30
Doelgroep: Volwassenen (19-54), Senioren (55+)

Altijd al willen weten hoe je kinderen het beste begeleidt bij buiten spelen en natuur ontdekken? Dan is deze training wellicht iets voor jou! Op woensdagochtend 10 april organiseren we een training voor (groot)ouders en vrijwilligers die met kinderen buiten (natuur)activiteiten doen. Aan de orde komen o.a. welke rol en houding hierbij het beste passen en hoe je kunt omgaan met risico’s.

De training wordt gegeven door Ineke Bams. Zij heeft jarenlange ervaring op het gebied van natuurbeleving en buiten spelen met kinderen, o.a. bij een buitenschoolse opvang in Amsterdam en binnen het basisonderwijs. De training is van 9:30-11:30 u (inloop vanaf 9:15 u) en vindt plaats bij NME-centrum De Woudreus (Pieter Joostenlaan 28a) in Wilnis en het aangrenzende Speelwoud. Je kunt je opgeven via de aanmeld knop op deze pagina. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. De training is gratis dankzij een subsidie vanuit “Groen doet goed”.

[ Aanmelden » ]

Buitenspel coach Kids

Datum: woensdag 8 mei 2019 vanaf 14:00 tot 16:00

Vindt je het leuk om spelletjes te begeleiden en ben je 10 jaar op ouder? Doe dan woensdag 8 mei van 14.00 – 16.00 mee met de training Move Mates Groen buitenspeelcoach bij De Woudreus in Wilnis. Tijdens de training leer je hoe je voor een groep moet staan, hoe je een spel bedenkt en voorbereid en hoe je dit uitvoert. De training wordt verzorgd door een buurtsportcoach van Team Sportservice.

Team Sportservice voert het project Move Mates uit op meer dan 30 scholen in de provincie Utrecht, waaronder het Kids College in Wilnis. Move Mates leidt kinderen uit groep 7/8 op tot speelpleincoach. Zij organiseren en begeleiden, met behulp van speciale speelpleinkaarten, allerlei beweegactiviteiten op het schoolplein. Het resultaat: een pauze vol beweging, plezier en persoonlijke ontwikkeling. Met Move Mates worden pauzes weer leuk voor ieder kind! In samenwerking met De Woudreus heeft Sportservice hier de variant Move Mates Groen op ontwikkeld, waarbij de buitenspeelcoaches de rol van speelpleincoach op zich nemen. Interesse om buitenspeelcoach te worden? Meld je dan nu aan via de aanmeld knop

[ Aanmelden » ]

World Bee Day

Datum: woensdag 22 mei 2019

Een inloopmiddag voor bezige bijen van allerlei leeftijden vol activiteiten over de bij. Meer informatie over wat er die middag te doen is volgt. Voor deze activeit is aanmelden niet nodig.

Woeste Woensdag

Datum: woensdag 5 juni 2019 vanaf 14:00 tot 16:00

Een woeste middag vol spannende activiteiten

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Bij deze activiteit uit het 50-dingenboek gaan we buiten spannende avonturen beleven. Het wordt een woeste middag met activiteiten zoals vuur maken en stokken kerven. Daarnaast maken we samen een blote voeten pad, want we zijn niet vies van een beetje modder! Bij deze activiteit leren kinderen omgaan met gereedschap en de daarbij horende risico’s.

Heb je het 50-dingen boek al gekregen in groep 3? Dan kun je na deze activiteit de pagina’s ‘je eigen stok kerven’, ‘vuurtje stoken’ en ‘maak je eigen blote voeten pad’ afscheuren. Heb je nog geen boek? Je kunt er voor €10,- eentje kopen bij De Woudreus. Meedoen zonder boek is ook geen probleem.

Natuurclub

Vanaf woensdag 31 okt om de week van 14:00-15:30 uur

De Natuurclub is een natuurbelevingsclub voor kinderen vanaf 6 jaar. Om de week komen de kinderen van de club bij elkaar om in en om de Woudreus de seizoenen, spinnen, bladeren, paddenstoelen, modder en beestjes te bewonderen en te ontdekken. Elke keer een nieuw avontuur. De club loopt tot het voorjaar van 2019, dan begint de moestuinclub weer.

data: 31/10, 14/11,28/11,12/12,9/1,23/1,6/2,20/2,6/3,20/3

Kosten: 20,=

[ Aanmelden » ]

Meer activiteiten zoeken in GroenGelinkt

Bent u op zoek naar andere groene activiteiten in onze regio? Zoek dan verder in onze GroenGelinkt schermen via de zoekknop hieronder:

GroenGelinkt