De Woudreus activiteiten

Geen Zomer Natuuravontuur dit jaar

Datum: vrijdag 1 juli 2016

Beste kinderen,

Helaas moeten wij je dit jaar teleurstellen. Er is dit jaar geen zomer natuuravontuur. We zijn in de zomervakantie, van 18 juli tot 2 september gesloten. We wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie en zien jullie graag op ons 50 Dingen feest op 22 september waar je veel leuke activiteiten kan doen.

Groetjes van de WoudReus

Woensdagmiddag inloop

Datum: vrijdag 1 juli 2016 vanaf 13:30 tot 16:30

Elke woensdagmiddag buiten de vakanties zijn we op woensdagmiddag geopend om binnen te lopen. Er zijn van allelei natuur activiteiten, proefjes en ontdek opdrachten te doen. je kan de hele middag komen of maar voor eventjes. Om de week op de even weken wordt er een activiteit georganiseerd door kinderen waar je aan mee kan doen als je wilt

Move Mates Groen buitenspelen inloop

Datum: vrijdag 1 juli 2016 vanaf 15:00 tot 16:00

Om de week, op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur (in de even weken), kun je bij De Woudreus actieve spellen doen. Deze activiteit wordt begeleid door kinderen van 10+.die hiervoor een speciale training hebben gevolgd bij Move Mates. Met ondersteuning van een vrijwilliger van De Woudreus gaan ze in duo's een uur lang laten zien hoe leuk het is om samen buiten te spelen. Ben je 4 - 12 jaar, dan kun je meedoen. Aanmelden is niet nodig. Zorg wel dat je op tijd bij de Woudreus bent, want om 15.00uur gaan we écht beginnen. Dat wil je niet missen.

Movemates vindt plaats op 15/5, 29/5, 12/6, 26/6 en 10/7

50 Dingen Feest

Datum: zondag 22 september 2019 vanaf 13:00

Heb jij alle 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde al gedaan? Op zondagmiddag 22 september vieren we van 13.00 – 16.30 het 50-dingen feest! We gaan je weer trakteren op 15 superleuke activiteiten uit het 50-dingen boek. Wat je precies kunt verwachten onthullen we komende maanden op facebook: https://www.facebook.com/events/357239928276209/

We hebben mooie aftekenkaarten om alle 15 activiteiten af te kunnen vinken. Neem een picknickkleedje mee of strijk neer op onze picknickbanken voor een hapje en drankje. Toegang tot het feest en de activiteiten is gratis. Voor het eten en drinken betaal je een kleine bijdrage.

Slootje springen, vuurtje stoken of fruit plukken van de boom...
Veel kinderen hebben dat nog nooit gedaan! Zijn die dingen belangrijk om te doen? Ja! Want van buiten bezig zijn, word je vrolijker en wat je buiten leert, leer je nergens anders. Het 50-dingen boek stimuleert om de natuur te ontdekken. Met 50 spannende activiteiten in eigen omgeving kunnen kinderen eindeloos spelen, ontdekken en fantaseren. Net als in de twee voorafgaande jaren reiken we in de 2e en 3e week van september het 50-dingen boek uit aan leerlingen in groep 3.

Opruimactie Stelling van Amsterdam, help je mee?

Datum: zaterdag 28 september 2019 vanaf 14:00 tot 16:30
Doelgroep: Kinderen (5-12), Jong volwassenen (13-18), Volwassenen (19-54), Senioren (55+)

Op 28 september 2019 organiseren gemeente De Ronde Venen en gemeente Stichtse Vecht een schoonmaakactie in waterlinie-gebied. Inwoners worden uitgenodigd om de wandelpaden en riviertjes in het landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en Stelling van Amsterdam schoon te maken. Gemeente De Ronde Venen regelt onder andere kano’s om afval uit het water te ‘vissen’.

In de zomer ontstaat zwerfafval in de natuur en dus ook op en rondom het water. Op de oevers en in het water blijft de rommel gemakkelijk liggen. Het najaar leent zich uitstekend om het afval op te ruimen. De gemeente doet we dit natuurlijk al, maar komt niet overal. Fijn als je mee wilt helpen om op minder toegankelijke plekken afval op te ruimen? Vele handen maken licht werk!

Meedoen? Zo werkt het:
1. Op het Fort Abcoude worden routes uitgedeeld (zodat deelnemers niet allemaal hetzelfde stukje schoonmaken). De gemeente deelt hier afvalgrijpers, handschoenen, vuilnisbakken en –zakken uit.

2. Geniet van de wandeling, boot- of kanotocht en verzamel onderweg rondslingerend afval. Je kunt meedoen met je eigen boot, met een kano of te voet.

3. Na afloop zijn deelnemers van harte welkom voor een gezellig samenzijn en een hapje en drankje bij het fort Abcoude.

Praktische informatie
De schoonmaakmiddag vindt plaats op zaterdag 28 september van 14.00 uur – 16.30 uur vanaf fort Abcoude aan de Molenweg 19. Startpunt voor de schoonmaakactie in de gemeente Stichtse Vecht is Fort Maarsseveen. Wij raden je aan om met de fiets te komen. Voor de inkoop van materiaal graag aanmelden via nmederondevenen@odru.nl. Geef ook aan of je een kano wenst te gebruiken en met hoeveel personen je deelneemt. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruiken van een kano, maar er zijn een beperkt aantal kano’s beschikbaar.

De opruimactie is een samenwerkingsproject van de gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen. Ze worden ondersteund door Provincie Utrecht, Waternet en Natuurmonumenten. NME centrum De Woudreus is medeorganisator van de opruimactie in de Ronde Venen, samen met Vinkeveen Haven.

Workshop 'Spelen in het groen: gewoon doen!' Locatie Wickelhofpark

Datum: woensdag 2 oktober 2019 vanaf 09:15 tot 11:30
Doelgroep: Volwassenen (19-54), Senioren (55+)

Zit je kind soms langer binnen op de I-pad dan je lief is? Hoe kun je kinderen enthousiast maken om buiten te gaan spelen? Je krijgt tijdens de workshop suggesties voor natuuractiviteiten die je met kinderen kunt doen, gewoon in het groen in de buurt. Kinderen spelen minder buiten dan vroeger. Uit onderzoeken blijkt dat het voor een goede ontwikkeling en het welzijn van een kind juist erg belangrijk is om buiten te spelen en natuurervaringen op te doen. Je vraagt je af, kan dat wel bij mij in de buurt? Is er wel natuur? Is het niet gevaarlijk? Is het niet saai? Ineke Bams geeft antwoorden en veel tips. Ze heeft jarenlange ervaring op het gebied van natuurbeleving en buiten spelen met kinderen, o.a. bij een buitenschoolse opvang en binnen het basisonderwijs. Ze ontwikkelde de workshop samen met mensen van NME-centrum De Woudreus en Natuurspeelplekken in De Ronde Venen.
Je kunt op twee verschillende plekken meedoen: op woensdag 2 oktober (deze dus) vanaf 9:30 uur in het Wickelhofpark in Mijdrecht (verzamelen om 9:15 uur op de parkeerplaats bij de flats aan de Kamille). De andere workshop vindt plaats op 9 oktober om 9:30 uur in het Speelwoud in Wilnis.

De workshop duurt twee uur, deelname is gratis. Per locatie is plek voor maximaal 20 deelnemers. De workshop wordt mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht vanuit het programma “Groen doet goed”.

[ Aanmelden » ]

Workshop 'Spelen in het groen: gewoon doen!' Locatie Speelwoud

Datum: woensdag 9 oktober 2019 vanaf 09:15 tot 11:30
Doelgroep: Volwassenen (19-54), Senioren (55+)

Zit je kind soms langer binnen op de I-pad dan je lief is? Hoe kun je kinderen enthousiast maken om buiten te gaan spelen? Je krijgt tijdens de workshop suggesties voor natuuractiviteiten die je met kinderen kunt doen, gewoon in het groen in de buurt. Kinderen spelen minder buiten dan vroeger. Uit onderzoeken blijkt dat het voor een goede ontwikkeling en het welzijn van een kind juist erg belangrijk is om buiten te spelen en natuurervaringen op te doen. Je vraagt je af, kan dat wel bij mij in de buurt? Is er wel natuur? Is het niet gevaarlijk? Is het niet saai? Ineke Bams geeft antwoorden en veel tips. Ze heeft jarenlange ervaring op het gebied van natuurbeleving en buiten spelen met kinderen, o.a. bij een buitenschoolse opvang en binnen het basisonderwijs. Ze ontwikkelde de workshops samen met mensen van NME-centrum De Woudreus en Natuurspeelplekken in De Ronde Venen.
Je kunt op twee verschillende plekken meedoen: op woensdag 9 oktober (deze dus) om 9:30 uur in het Speelwoud in Wilnis. De andere workshop vindt plaats op 2 oktover in het Wickelhofpark in Mijdrecht (verzamelen op de parkeerplaats bij de flats aan de Kamille).

De workshops duren twee uur, deelname is gratis. Per locatie is plek voor maximaal 20 deelnemers .De workshops worden mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht vanuit het programma “Groen doet goed”.

[ Aanmelden » ]

Meer activiteiten zoeken in GroenGelinkt

Bent u op zoek naar andere groene activiteiten in onze regio? Zoek dan verder in onze GroenGelinkt schermen via de zoekknop hieronder:

GroenGelinkt