De Ronde Venen Schoon, dat doen we Samen!

Landelijke Opschoondag op 23 maart

Zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Overal in het land organiseren mensen leuke activiteiten om samen hun straat of buurt schoon te houden. Want, in een schone omgeving, is het prettiger wonen. Wethouder Marja Becker zal op 23 maart om 10.00 uur de aftrap doen van de Opschoondag in De Ronde Venen bij de Opruimactie van de Groengroep Twistvlied Wickelveld. Er worden een heleboel acties georganiseerd in de Ronden Venen. Kijk voor alle acties op www.supportervanschoon.nl en doe mee!

Waar kan ik meedoen?

8.00 – 10.00 uur: Wilnis maakt zijn Wandelroutes Schoon. Organisatie: ondernemers in Wilnisdorp. Start bij het Raadhuisplein in Wilnis.

10.00 – 13.00 uur: Natuurschoon Twistvlied-Wickelhof, Organisatie Werkgroep groen. Start bij OBS De Trekvogel Karekiet 49 in Mijdrecht.

10.00 – 12.00 uur: Meerkoetlaan en omgeving schoon! Verzamelen op de ruimte tussen de Meerkoetlaan en de Waterhoenlaan (tussen de garages) in Vinkeveen.

13.00 – 17.00 uur: Plassenjutten (leuk om samen met je kinderen te doen) Start bij Vinkeveen Haven, Herenweg 144 Vinkeveen.

Platform Ronde Venen Samen Schoon

Platform De Ronde Venen Samen Schoon is een burgerinitiatief dat tot doel heeft te zorgen voor minder zwerfafval in de gemeente. Iedereen in De Ronde Venen kan zich hierbij aansluiten. In het platform zitten bijvoorbeeld afgevaardigden van de verschillende wijkcomités, maar ook mensen op persoonlijke titel. Het platform bestaat uit een kleine kern van coördinatoren met daarnaast een grote groep vrijwilligers die zelf in hun buurt zwerfafval opruimen en/of bij acties om hulp gevraagd kunnen worden. NME-centrum De Woudreus ondersteunt het platform. Meer hierover leest u in het Adoptieplan Ronde Venen Schoon_ambassadeurs.

De kaart laat zien waar al ambassadeurs helpen om zwerfafval op te ruimen. Ook de coördinatoren staan erop. Wilt u ook ambassadeur worden of bent u al ambassadeur, maar staat uw stukje nog niet op de kaart? Meld u dan aan bij een van de coördinatoren of bij NME-centrum De Woudreus. Een aantal scholen heeft ook een gebied rond de school geadopteerd om schoon te houden.

 legenda

Themapagina Zwerfafval 5 maart 2019

Themapagina Zwerfafval 17 oktober 2018

Themapagina Zwerfafval  15 maart 2018

Themapagina Zwerfafval 14 september 2017

Themapagina Zwerfafval 16 maart 2017

Themapagina Zwerfafval 15 september 2016

Themapagina Zwerfafval 10 maart 2016