De Ronde Venen Schoon, dat doen we Samen!

Opgeruimd de lente in? Doe mee met de Landelijke Opschoondag op 20 maart 

Op zaterdag 20 maart 2021 is de 19e editie van de Landelijke Opschoondag.  Dan steken tienduizenden Nederlanders de handen uit de mouwen voor een schone buurt. De Landelijke Opschoondag kun je zien als een gezamenlijke voorjaarsschoonmaak. Het is een dag waarop we samen met onze buren, vereniging, de sportclub, school of collega’s  de buurt schoonmaken.

In verband met het coronavirus vindt de dag dit jaar in aangepaste vorm plaats.
Ga je op de Landelijke Opschoondag de deur uit voor een frisse neus? Maak er een opschoon-ommetje van. Zo wordt jouw buurt een zwerfafvalvrije schoonheid. En zo doen we het op afstand, toch nog samen.

Ga je zwerfafval rapen? Doe het veilig. Lees de preventiemaatregelen van Nederland Schoon in verband met het coronavirus.

ZO DOE JE MEE AAN DE LANDELIJKE OPSCHOONDAG

Meedoen aan de Landelijke Opschoondag is eenvoudig:  doe mee met een bestaande actie of mobiliseer zelf je kennissen, buren/ leden van je sportclub enz.

 

Platform Ronde Venen Samen Schoon

Platform De Ronde Venen Samen Schoon is een burgerinitiatief dat tot doel heeft te zorgen voor minder zwerfafval in de gemeente. Iedereen in De Ronde Venen kan zich hierbij aansluiten. In het platform zitten bijvoorbeeld afgevaardigden van de verschillende wijkcomités, maar ook mensen op persoonlijke titel. Het platform bestaat uit een kleine kern van coördinatoren met daarnaast een grote groep vrijwilligers die zelf in hun buurt zwerfafval opruimen en/of bij acties om hulp gevraagd kunnen worden. NME-centrum De Woudreus ondersteunt het platform. Meer hierover leest u in het Adoptieplan Ronde Venen Schoon_ambassadeurs.

De kaart laat zien waar al ambassadeurs helpen om zwerfafval op te ruimen. Ook de coördinatoren staan erop. Wilt u ook ambassadeur worden of bent u al ambassadeur, maar staat uw stukje nog niet op de kaart? Meld u dan aan bij een van de coördinatoren of bij ">NME-centrum De Woudreus. Een aantal scholen heeft ook een gebied rond de school geadopteerd om schoon te houden.

 legenda

Zwerfafval in het nieuws in De Ronde Venen:

Themapagina Zwerfafval 5 maart 2019

Themapagina Zwerfafval 17 oktober 2018

Themapagina Zwerfafval  15 maart 2018

Themapagina Zwerfafval 14 september 2017

Themapagina Zwerfafval 16 maart 2017

Themapagina Zwerfafval 15 september 2016

Themapagina Zwerfafval 10 maart 2016