MEC Maarssen

MEC Maarssen, altijd wat te doen!

Mec zandbakHenri pergola

 

 

 

 

 

 

 

In Reigerskamp Maarssenbroek, naast de Struintuin en kinderboerderij Otterspoor, vind je het Milieu Educatief Centrum Maarssen, kortweg MEC Maarssen.

MEC Maarssen biedt al bijna 30 jaar natuur-en milieueducatie aan voor scholen in heel Gemeente Stichtse Vecht.
Naast een ruim aanbod van lesmateriaal en excursies geeft het MEC ook advies op maat.
We elke woensdagmiddag een inloopmiddag middag, kijk snel op de activiteiten agenda wat er te beleven is. Ook bieden wij (natuurlijke) kinderfeestjes aan.

We zijn maandag, woensdag & donderdag geopend van 9:00 tot 17:00. Je bent dan van harte welkom. Sinds april hebben we een energieloket in MEC Maarssen! Hiermee zijn we voortaan op vrijdag een extra dag open én kun je wekelijks tussen 9.00-15.00 terecht voor al je vragen en tips en tricks over energiebesparende maatregelen en het verduurzamen van je huis. Een energieambassadeur van Duurzame Vecht is aanwezig voor een gratis advies en koffie en thee staan voor je klaar. Neem gerust je kinderen mee want die kunnen lekker spelen in de speeltuin, Struintuin en de kinderboerderij.

Het plantenasiel is geopend op woensdag (ook in de vakanties). Meer informatie nodig over het plantenasiel? Kijk dan even op de site: https://plantvoorplant.nl

Het MEC heeft een prachtig nieuw buitenleslokaal genaamd ’t Nest.  Je bent van harte welkom om met je klas of groep hier zelfstandig gebruik van te maken of om een workshop te verzorgen. Maar ook vooral om even te chillen. Interesse? Neem gerust contact met ons op!

In schoolvakanties hebben wij geen extra activiteiten, de tuin en het plantenasiel zijn wel open.  Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Volgen ons dan op FacebookTwitter of Instagram.