De Boswerf

Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Bezoekerscentrum De Boswerf, een prachtige, groene oase middenin het Zeisterbos. Kinderen kunnen zich uitleven in het natuurspeelbos, het klim- en klauterbos en op het klimtoestel. Daarnaast verzorgen wij diverse soorten kinderfeestjes.

Het Bezoekerscentrum beschikt over een kleine, gezellige horeca, terras, een unieke bijentuin, een bijenstal en een kleine-beestjes-tuin. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod aan wandelingen, fietstochten en educatieve doe- en speurtochten. Een ideaal startpunt voor boswandelingen, dus.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

 

 


We gaan weer (gedeeltelijk) open!

Tijdens openingstijden is er geen horeca, alleen ‘koffie en koeken to go’ vanaf de tijdelijke uitgiftebalie. Alleen de buiten wc’s zijn open voor publiek. Verder gelden de ‘normale’ COVID 19 richtlijnen. Er mogen max. 30 bezoekers op het terrein.

Vanaf woensdag 25 november t/m vrijdag 18 december zijn we weer open op:

wo & vr 10.00 – 16.00u
          zo 12.00 – 16.00u

Volg ons op Facebook voor de meest actuele informatie.
Hopelijk tot snel en blijf gezond!


 

Aanbod NME-gids 2020-2021 online

Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan excursies en projecten. Ons aanbod voor het schooljaar 2020-2021 is te vinden in onze NME-gids. Je kunt het hele schooljaar door boeken!


Bij De Boswerf: het eerste Wormenhotel van Zeist!

opening wormenhotel De Boswerf

Opening van het Wormenhotel (film van Slotstad TV, opent op nieuwe pagina)

We zijn heel trots met het eerste wormenhotel voor Zeist! Op 14 oktober heeft Rowin Snijder, compostier en de ontwerper van het hotel, een instructie gegeven aan medewerkers en leden van de tuingroep over hoe we het hotel kunnen gebruiken.

Een wormenhotel is een thuis voor natuur in de stad. Binnen in het wormenhotel leeft een complex eco-systeem dat groente-, fruit- en tuinafval verteert tot nieuwe levende bodem. De compost organismen (wormen, schimmels en bacteriën) zetten organisch afval om naar stoffen die weer als voeding dienen voor het bodemleven en de planten.

Composteren in een wormenhotel is leuk, duurzaam en leerzaam. Wanneer je een wormenhotel gebruikt, leer je meer over hoe de natuur omgaat met ‘afval’. Afval bestaat namelijk niet voor de natuur. Alle reststoffen van processen in de natuur zijn weer een grondstof, bouwstof of voeding voor het leven. Het wormenhotel is zo ontworpen dat het bijdraagt aan een groener straatbeeld en gemakkelijk in gebruik is. Het is goed geïsoleerd, zodat ook bij warmte en vrieskou het composteren zonder problemen doorgaat. De tuin bovenop geeft ruimte aan planten (bron: Le Compostier. Het biedt aan inwoners die in hun buurt nu geen groen (GFT) afval kunnen scheiden een duurzame oplossing.

Het hotel is gefinancierd door de Gemeente Zeist en de Wijngaard Hoog Beek en Royen/ Rotary Zeist.


 

SBS6 – Hart van Nederland op bezoek bij De Boswerf 

Elke dag schuiven er veel vogels aan bij ons speciale ‘Feestmaal voor de vogels’: kuif-, kool- en pimpelmezen, vlaamse gaaien, de bonte specht, boomklevers en nog veel meer soorten weten ons te vinden.
Dat wilde het tv-programma Hart van Nederland natuurlijk niet missen en kwam daarom met een filmploeg hun item over de Nationale Tuinvogeltelling van 2020 bij De Boswerf opnemen.

item "De Nationale Vogeltelling 2020" opgenomen op De Boswerf

Ook vogels kijken? Kom maar langs! Elke dag schuiven er veel vogels aan bij ons speciale 'Feestmaal': kuif-, kool- en pimpelmezen, vlaamse gaaien, de bonte specht, boomklevers en nog veel meer soorten weten ons te vinden. Dat wilde het tv-programma Hart van Nederland natuurlijk niet missen en kwam daarom met een filmploeg hun item over de Nationale Tuinvogeltelling van 2020 bij De Boswerf opnemen.

Geplaatst door Bezoekerscentrum De Boswerf op Maandag 27 januari 2020

 


 

 

Stichting Vrienden van De Boswerf

Draag je Bezoekerscentrum De Boswerf een warm hart toe? Word dan voor € 15,- per jaar Vriend van De Boswerf. Je helpt mee De Boswerf in stand te houden en bijv. de bijentuin mogelijk te maken. Meer informatie over de Vrienden vind je op www.vriendenvandeboswerf.nl.

 


Bezoek aan De Boswerf

De Boswerf is het beste per fiets bereikbaar. Je kunt je fiets parkeren op ons eigen terrein midden in het Zeisterbos, verder is De Boswerf autovrij. In overleg is het wel toegestaan het terrein op te rijden voor laden en lossen. Meer informatie over parkeren en de route naar De Boswerf.


Openingstijden

Onze openingstijden zijn gekoppeld aan de zomertijd/wintertijd.
Tijdens de zomertijd zijn wij open:
• woensdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.30 uur
• zondag van 12.00 – 16.30 uur
Tijdens de wintertijd sluiten wij een half uur eerder: om 16.00 uur.