De Boswerf

Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Bezoekerscentrum De Boswerf, een prachtige, groene oase middenin het Zeisterbos. Kinderen kunnen zich uitleven in het natuurspeelbos, het klim- en klauterbos en op het klimtoestel. Daarnaast verzorgen wij diverse soorten kinderfeestjes.

Het Bezoekerscentrum beschikt over een kleine, gezellige horeca, terras, een unieke bijentuin, een bijenstal en een kleine-beestjes-tuin. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod aan wandelingen, fietstochten en educatieve doe- en speurtochten. Een ideaal startpunt voor boswandelingen, dus.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

 

 


Corona-update 14 oktober

Vanaf donderdag 15 oktober is De Boswerf 2 weken gesloten voor publiek. Alle geplande publieksactiviteiten zijn helaas geannuleerd. De buitenlessen voor scholen gaan in principe wél gewoon door.
Vanwege de aangescherpte maatregelen rondom de verspreiding van Covid-19 hebben wij hiertoe besloten.
We hopen iedereen snel weer te mogen ontvangen! Volg ons op Facebook voor de meest actuele informatie.


 

Aanbod NME-gids 2020-2021 online

Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan excursies en projecten. Ons aanbod voor het schooljaar 2020-2021 is te vinden in onze NME-gids. Je kunt het hele schooljaar door boeken!


 

 

SBS6 – Hart van Nederland op bezoek bij De Boswerf 

Elke dag schuiven er veel vogels aan bij ons speciale ‘Feestmaal voor de vogels’: kuif-, kool- en pimpelmezen, vlaamse gaaien, de bonte specht, boomklevers en nog veel meer soorten weten ons te vinden.
Dat wilde het tv-programma Hart van Nederland natuurlijk niet missen en kwam daarom met een filmploeg hun item over de Nationale Tuinvogeltelling van 2020 bij De Boswerf opnemen.

item "De Nationale Vogeltelling 2020" opgenomen op De Boswerf

Ook vogels kijken? Kom maar langs! Elke dag schuiven er veel vogels aan bij ons speciale 'Feestmaal': kuif-, kool- en pimpelmezen, vlaamse gaaien, de bonte specht, boomklevers en nog veel meer soorten weten ons te vinden. Dat wilde het tv-programma Hart van Nederland natuurlijk niet missen en kwam daarom met een filmploeg hun item over de Nationale Tuinvogeltelling van 2020 bij De Boswerf opnemen.

Geplaatst door Bezoekerscentrum De Boswerf op Maandag 27 januari 2020

 


 

Opfrisbeurt Bezoekerscentrum

12 september 2019 werden we vereerd met een bezoek van een tiental medewerkers van de afdeling ICT van het UMC in Utrecht.
Als onderdeel van hun teamdag kwamen zij 2 kantoorruimtes en een ruimte voor de onze bezoekers een flinke opfrisbeurt geven. We zijn erg blij met het resultaat, bedankt dames en heren! Jullie hebben erg veel werk verricht 🙂

verfklus UMC / Samen voor Zeist - De Boswerf -12 september 2019 

Deze match van het UMC met De Boswerf is tot stand gekomen door bemiddeling van Samen Voor Zeist.

 


 

Terugblik op  de opening van de bijentuin

Slotstad TV heeft een mooi filmpje gemaakt van de opening van de nieuwe bijentuin.

De Nieuwsbode bericht over Wethouder Catsburg die de bijentuin opende.

En ook Hogeschool Utrecht besteedt aandacht aan het belang van bijen.

 

 


De Boswerf: partner van St. Geopark Heuvelrug

 

 

 

 

 

Op 28 maart heeft Bezoekerscentrum De Boswerf de partnerverklaring getekend van St. Geopark Heuvelrug.

Een geopark is een landschap van wereldniveau met unieke aardkundige, culturele, historische en ecologische waarden. Het is een landschap waarin gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt met steden, dorpen en infrastructuur, met veel landschapsschoon en cultureel erfgoed, dat toegankelijk en interessant is.  Het burgerinitiatief Geopark Heuvelrug zet zich in om niet alleen de geologie en de aardkundige waarden van het gebied veilig te stellen, maar ook het verloop van de cultuurhistorische ontwikkelingen.

Geopark Heuvelrug strekt zich uit van Huizen tot Rhenen. Klik op de foto voor meer informatie over de verschillende geo-sites, aardkundige monumenten, wandelroutes, natuur- en cultuurwaarden, etc.


 

Terug van weggeweest: onze kinderfeestjes!

Ze zijn weer terug: onze kinderfeestjes! (Maar dan wel in een nieuwe jasje.)

We werken met twee verschillende concepten: de ‘Doe het zelf-feestjes‘ en de ‘volledig begeleide feestjes‘.

De volledig begeleide feestjes worden verzorgd op woensdag, zaterdag en zondag. Bij het boeken zie je de tijden en beschikbare data. Deze feestjes worden verzorgd door Paardebloem Natuuractiviteiten.
Een ‘doe het zelf-feestje’ kan alleen plaatsvinden tijdens de openingstijden van De Boswerf.

   


De Boswerf 2.0

Vind je De Boswerf een leuke en inspirerende plek? Achter de schermen zijn we hard bezig om van De Boswerf een nog mooiere en inspirerende plek te maken, waar natuur- en milieu-educatie, recreatie en het werken aan “Groene Partnerships’ centraal staat. Onderstaan zie je een aantal schetsen, gemaakt op basis van een ontmoeting met verschillende organisaties die een band hebben met De Boswerf, natuur- en milieu-educatie of een duurzame samenleving.

 


Stichting Vrienden van De Boswerf

Draag je Bezoekerscentrum De Boswerf een warm hart toe? Word dan voor € 15,- per jaar Vriend van De Boswerf. Je helpt mee De Boswerf in stand te houden en bijv. de bijentuin mogelijk te maken. Meer informatie over de Vrienden vind je op www.vriendenvandeboswerf.nl.

 


Bezoek aan De Boswerf

De Boswerf is het beste per fiets bereikbaar. Je kunt je fiets parkeren op ons eigen terrein midden in het Zeisterbos, verder is De Boswerf autovrij. In overleg is het wel toegestaan het terrein op te rijden voor laden en lossen. Meer informatie over parkeren en de route naar De Boswerf.


Openingstijden

Onze openingstijden zijn gekoppeld aan de zomertijd/wintertijd.
Tijdens de zomertijd zijn wij open:
• woensdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.30 uur
• zondag van 12.00 – 16.30 uur
Tijdens de wintertijd sluiten wij een half uur eerder: om 16.00 uur.