De Boswerf

 

De Boswerf, waar altijd wat te beleven is!

Aan de rand van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Bezoekerscentrum De Boswerf, een prachtige, groene oase in het Zeisterbos.
Kom naar het Beleefbos, het Natuurspeelbos of ontdek de Kleinebeestjestuin! Ook kun je je kinderfeestje vieren.

Laat je inspireren door de Heuvelrugtuin, het Klimaatpaviljoen of in de Bijentuin.
Bij onze uitgiftebalie haal je lekkers te eten en drinken. Of vraag eens naar een Natuurkwartiertje, een leuke doe-opdracht op het terrein.
Daarnaast hebben wij een gevarieerd aanbod aan wandel- en fietsroutes. De Boswerf, een ideaal startpunt voor een wandeling in het bos!

Kom je als groep (familie, vriendengroep, BSO, etc.): meld je dan vooraf aan via de button. Dan kunnen we rekening houden met je bezoek.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook voor het laatste nieuws (bv. over last-minute wijzigingen in onze openingstijden). O, ja: onze huisregels staan hier.

Openingstijden Boswerf

reserveren voor kinderfeestje
Reserveren voor groepen.

BloteVoetenPad in het Beleefbos
laatste nieuws Boswerf

 


Aangepaste openingstijden

Zo 28 mei (1e Pinksterdag) zijn wij open van 12.00u tot 16.30u (zondagsopening).
Ma 17 juli t/m di 15 augustus (zomersluiting De Boswerf) zijn wij gesloten.


Onze activiteiten

Onze activiteiten zijn te vinden in onze activiteitenkalender.
In onze Thuistips & Natuur-O-Theek vind je daarnaast leuke activiteiten voor in je omgeving.


Onze NME Gids voor schooljaar 2023 – 2024

Scholen kunnen (les)materialen bestellen en deelnemen aan excursies en projecten. Ons aanbod voor het schooljaar 2023-2024 is te vinden in onze NME Gids.

Handig om te weten: je kunt het hele schooljaar door boeken! Maar vol is wel vol.Klimaatpaviljoen

klimaatpaviljoen Boswerf - bouwrijp maken

Klusteam Reinaerde helpt mee de grond bouwrijp maken.

De zomers in Nederland worden warmer en droger. Als het dan eindelijk regent komt het vaak met bakken uit de hemel. Met wateroverlast tot gevolg…

Bij De Boswerf vind je in het Klimaatpaviljoen inspiratie om je huis en tuin te verduurzamen. Zo heeft het Paviljoen 3 soorten groen dak, met en zonder sedum.  De verharding is waterdoorlatend, handig voor als je toch een klein terras wil of een oprit. Verder kun je in de praktijk zien hoe je regenpijpen kunt afkoppelen of hoe je regenwater kunt opslaan, danwel laten infiltreren. Alles om te voorkomen dat regenwater zo het riool instroomt, want dan ben je het kwijt.
Het Klimaatpaviljoen is een initiatief van het Plantenasiel Zeist en De Boswerf en is mogelijk gemaakt door bijdragen van ruim 20 bedrijven en instellingen uit de regio.

Stichting Vrienden van De Boswerf

Draag je Bezoekerscentrum De Boswerf een warm hart toe? Word dan voor € 15,- per jaar Vriend van De Boswerf. Je helpt mee De Boswerf in stand te houden en bijv. het Klimaatpaviljoen mogelijk te maken. Meer informatie over de Vrienden vind je op www.vriendenvandeboswerf.nl. Aanmelden als Vriend kan hier.


Bereikbaarheid De Boswerf

De Boswerf is het beste per fiets bereikbaar. Je kunt je fiets parkeren op ons eigen terrein in het Zeisterbos, verder is De Boswerf  en het Zeisterbos autovrij. In overleg is het wel toegestaan het terrein op te rijden voor laden en lossen. Meer informatie over parkeren en de route naar De Boswerf.