De Boswerf

Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Bezoekerscentrum De Boswerf, een prachtige, groene oase middenin het Zeisterbos. Kinderen kunnen zich uitleven in het natuurspeelbos, het klim- en klauterbos en op het klimtoestel. Daarnaast verzorgen wij diverse soorten kinderfeestjes. Basisscholen kunnen bij ons terecht voor lessen, leskisten en andere materialen.

Het Bezoekerscentrum beschikt over een kleine, gezellige horeca, terras, een unieke bijentuin, een bijenstal met 2 bijenvolken en een kleine-beestjes-tuin. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod aan wandelingen, fietstochten en educatieve doe- en speurtochten. Een ideaal startpunt voor boswandelingen, dus.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

 

 


Covid-19 Update:
Gesloten tot en met dinsdag 9 maart

Helaas blijft De Boswerf (in ieder geval) tot en met dinsdag 9 maart gesloten.

Gelukkig is de natuur niet gesloten! Kijk maar eens in onze Natuur-O-Theek: daar verzamelen we leuke ideetjes om zelf buiten te doen. Je vindt ze bij onze thuistips.

Volg ons op Facebook voor de meest actuele informatie.
Hopelijk tot snel en blijf gezond!

 


Kabouterdorp De Boswerf - voorjaar 2021

Onze activiteiten

Wist je dat wij ook tijdens de lockdown activiteiten in onze activiteitenkalender hebben staan?
Denk eens aan het Kabouterdorp bouwpakket of ga eens Geocachen!

 

 


Ondertussen op De Boswerf

Natuurlijk balen we allemaal dat onze bezoekers niet naar De Boswerf mogen komen! Gelukkig kunnen we je wel een aantal sfeerbeelden tonen van De Boswerf in winterpracht!

Boswerf - toegang natuurspeelbos Winterpracht    Boswerf - speeltoestel Boomhut Winterpracht     Boswerf - Kleine Beestjes Tuin Winterpracht

 


 

Aanbod NME-gids 2020-2021 online

Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan excursies en projecten. Ons aanbod voor het schooljaar 2020-2021 is te vinden in onze NME-gids. Je kunt het hele schooljaar door boeken!


Bij De Boswerf: het eerste Wormenhotel van Zeist!

opening wormenhotel De Boswerf

Opening van het Wormenhotel (film van Slotstad TV, opent op nieuwe pagina)

We zijn heel trots met het eerste wormenhotel voor Zeist! Op 14 oktober heeft Rowin Snijder, compostier en de ontwerper van het hotel, een instructie gegeven aan medewerkers en leden van de tuingroep over hoe we het hotel kunnen gebruiken.

Een wormenhotel is een thuis voor natuur in de stad. Binnen in het wormenhotel leeft een complex eco-systeem dat groente-, fruit- en tuinafval verteert tot nieuwe levende bodem. De compost organismen (wormen, schimmels en bacteriën) zetten organisch afval om naar stoffen die weer als voeding dienen voor het bodemleven en de planten.

Composteren in een wormenhotel is leuk, duurzaam en leerzaam. Wanneer je een wormenhotel gebruikt, leer je meer over hoe de natuur omgaat met ‘afval’. Afval bestaat namelijk niet voor de natuur. Alle reststoffen van processen in de natuur zijn weer een grondstof, bouwstof of voeding voor het leven. Het wormenhotel is zo ontworpen dat het bijdraagt aan een groener straatbeeld en gemakkelijk in gebruik is. Het is goed geïsoleerd, zodat ook bij warmte en vrieskou het composteren zonder problemen doorgaat. De tuin bovenop geeft ruimte aan planten (bron: Le Compostier. Het biedt aan inwoners die in hun buurt nu geen groen (GFT) afval kunnen scheiden een duurzame oplossing.

Het hotel is gefinancierd door de Gemeente Zeist en de Wijngaard Hoog Beek en Royen/ Rotary Zeist.


 

Stichting Vrienden van De Boswerf

Draag je Bezoekerscentrum De Boswerf een warm hart toe? Word dan voor € 15,- per jaar Vriend van De Boswerf. Je helpt mee De Boswerf in stand te houden en bijv. de bijentuin mogelijk te maken en de aanleg van nieuwe speeltoestellen. Meer informatie over de Vrienden vind je op www.vriendenvandeboswerf.nl.

 


Bereikbaarheid De Boswerf

De Boswerf is het beste per fiets bereikbaar. Je kunt je fiets parkeren op ons eigen terrein midden in het Zeisterbos, verder is De Boswerf autovrij. In overleg is het wel toegestaan het terrein op te rijden voor laden en lossen. Meer informatie over parkeren en de route naar De Boswerf.


Reguliere openingstijden

Onze reguliere openingstijden zijn gekoppeld aan de zomertijd/wintertijd.
Tijdens de zomertijd zijn wij open:
• woensdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.30 uur
• zondag van 12.00 – 16.30 uur
Tijdens de wintertijd sluiten wij een half uur eerder: om 16.00 uur.

Eventuele aangepaste openingstijden worden boven aan de pagina vermeld.