De Boswerf

reserveren voor kinderfeestje

De Boswerf, waar buiten spelen vanzelfsprekend is!

Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Bezoekerscentrum De Boswerf, een prachtige, groene oase, midden in het Zeisterbos.
Kom naar het Beleefbos, het Natuurspeelbos, klauter op het klimrek en leef je uit! Zoek in de Kleine Beestjes Tuin naar kriebelbeestjes. Of kom je kinderfeestje vieren!

Laat je inspireren door de Heuvelrugtuin, het Klimaatpaviljoen of in de Bijentuin. Hommels en andere insecten vliegen er rond. Er groeit en bloeit van alles.
Bij ons uitgifteloket haal je lekkers te eten en drinken ‘to go’.  Je kunt zelfs je eigen kruiden plukken in de Theepluktuin. Ook zijn er bv. leuke, houten bouwpakketten te koop.
Daarnaast hebben wij een gevarieerd aanbod aan wandelingen, fietstochten en educatieve doe- en speurtochten, een ideaal startpunt voor boswandelingen dus.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook.
Op Facebook staat ook ons laatste nieuws (bv. over last-minute wijzigingen in onze openingstijden).
Onze huisregels staan hier.

BloteVoetenPad in het Beleefbos

laatste nieuws Boswerf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Onze activiteiten

Ons activiteitenprogramma vind je in onze activiteitenkalender.
Bij onze Thuistips & Natuur-O-Theek vind je daarnaast leuke activiteiten voor in en om huis.


Zomer Natuur Challenge van Groen Doet Goed

Zomer Natuur ChallengeMet de Zomer Natuur Challenge kunnen kinderen in de provincie Utrecht op avontuur, ook na de zomervakantie! Kinderen worden uitgedaagd om allerlei leuke, spannende en leerzame activiteiten in de natuur te doen! Dit kan zelfstandig op een groene plek in de eigen buurt, bijvoorbeeld in de tuin, het bos of het park om de hoek. Jonge kinderen kunnen samen met hun ouders of de kinderopvang meedoen. Buitenspeelplezier gegarandeerd! Alle filmpjes vind je via www.zomernatuurchallenge.nl.

 Groen doet goed
De Zomer Natuur Challenge is een initiatief van het programma Groen doet goed. Het doel van Groen doet goed is dat kinderen tussen de 4 en 12 jaar in de provincie Utrecht meer naar buiten gaan. Spelen in de natuur is leuk en gezond. Door buiten te spelen in een natuurlijke omgeving kunnen kinderen hun energie kwijt, hebben ze plezier en komen tot rust. Daarnaast is buitenspelen in de natuur ook erg leerzaam en leuk. Inmiddels is  in tien Utrechtse gemeenten een groot netwerk van lokale partners actief vanuit Groen doet goed. Met dit netwerk worden het hele jaar door allerlei activiteiten georganiseerd waardoor kinderen vaker de natuur ontdekken.

 Onze NME Gids voor schooljaar 2022 – 2023

Scholen kunnen bij ons (les)materialen bestellen en deelnemen aan excursies en projecten. Ons aanbod voor het schooljaar 2022-2023 is te vinden in onze NME Gids.

Handig om te weten: je kunt het hele schooljaar door boeken! Maar vol is wel vol.
Ook voor kinderopvangorganisaties hebben wij materialen beschikbaar.


 

Klimaatpaviljoen

klimaatpaviljoen Boswerf - bouwrijp maken

Klusteam Reinaerde helpt mee de grond bouwrijp maken.

De zomers in Nederland worden warmer en droger. Als het dan eindelijk regent komt het vaak met bakken uit de hemel. Met wateroverlast tot gevolg…

Vanaf juni 2022 is op het terrein van De Boswerf het nieuwe Klimaatpaviljoen te bezoeken. Je vindt er inspirerende voorbeelden van wat je zelf kunt doen om je huis en tuin klimaatbestendiger te maken. Zo heeft het Paviljoen 3 soorten groen dak, met en zonder sedum.  De verharding is waterdoorlatend, handig voor als je toch een klein terras wil of een oprit. Verder kun je in de praktijk zien hoe je regenpijpen kunt afkoppelen of hoe je regenwater kunt opslaan, danwel laten infiltreren. Alles om te voorkomen dat regenwater zo het riool instroomt, want dan zijn we het kwijt.
Het Klimaatpaviljoen is een initiatief van het Plantenasiel Zeist en De Boswerf en wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van ruim 20 bedrijven en instellingen uit de regio.

Wij danken in het bijzonder Zeerover Architecten voor het ontwerp en EvidentBouw voor de bouw van het paviljoen.
Het klusteam van Reinaerde heeft geholpen de grond bouwrijp te maken.

klimaatpaviljoen Boswerf bouwbord-paviljoen        klimaatpaviljoen Boswerf bouwbord-mogelijk gemaakt door


 

Stichting Vrienden van De Boswerf

Draag je Bezoekerscentrum De Boswerf een warm hart toe? Word dan voor € 15,- per jaar Vriend van De Boswerf. Je helpt mee De Boswerf in stand te houden en bijv. het Klimaatpaviljoen mogelijk te maken en de aanleg van nieuwe speeltoestellen. Meer informatie over de Vrienden vind je op www.vriendenvandeboswerf.nl.

 


Bereikbaarheid De Boswerf

De Boswerf is het beste per fiets bereikbaar. Je kunt je fiets parkeren op ons eigen terrein midden in het Zeisterbos, verder is De Boswerf autovrij. In overleg is het wel toegestaan het terrein op te rijden voor laden en lossen. Meer informatie over parkeren en de route naar De Boswerf.