De Boswerf

Covid-19 Update:
De Boswerf is tijdelijk gesloten 

Helaas is De Boswerf in ieder geval nog t/m dinsdag 18 mei gesloten, in afwachting van betere tijden.

Zodra bekend is wanneer we weer open gaan, melden we dat hier en op Facebook.
Hopelijk tot snel en blijf gezond!Onze activiteiten

Kabouterdorp De Boswerf - voorjaar 2021Gelukkig is de natuur niet gesloten en verzorgen wij verschillende activiteiten die je vanuit huis kunt doen!
Kijk maar eens in onze activiteitenkalender en bij onze Thuistips & Natuur-O-Theek.

 

 Wie en wat we zijn

Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Bezoekerscentrum De Boswerf, een prachtige, groene oase midden in het Zeisterbos. Kinderen kunnen zich uitleven in het Natuurspeelbos, het Beleefbos, in de boomhut en op klim- en klauterparcours. Er is een kleine horeca met een Theepluktuin en je vindt bij ons een Bijentuin met 2 bijenkasten, de Kleine Beestjes Tuin en de Eetbare Tuin. Daarnaast verzorgen wij lessen en leskisten voor basisschoolleerlingen en kunnen kinderen bij ons hun kinderfeestje vieren.

Daarnaast is er een gevarieerd aanbod aan wandelingen, fietstochten en educatieve doe- en speurtochten. Een ideaal startpunt voor boswandelingen, dus.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

 

 

 

 


De vijver van de bijentuin in de lente

Natuurlijk balen we allemaal dat onze bezoekers niet naar De Boswerf mogen komen! Gelukkig kunnen we je wel een aantal sfeerbeelden tonen van De Boswerf in lentepracht.
Er is namelijk veel moois te zien bij de vijver van de bijentuin!

        

 


 

De NME-gids: boordevol materialen en excursies voor scholen en kinderopvangorganisaties

Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij ons materialen bestellen en deelnemen aan excursies en projecten. Ons aanbod voor het schooljaar 2020-2021 is te vinden in onze NME-gids. Je kunt het hele schooljaar door boeken! Vanaf 19 mei kun je boeken voor het nieuwe schooljaar. Basisscholen krijgen binnenkort hier nog informatie over in de brievenbus.


Bij De Boswerf: het eerste Wormenhotel van Zeist!

opening wormenhotel De Boswerf

Opening van het Wormenhotel (film van Slotstad TV, opent op nieuwe pagina)

We zijn heel trots op het eerste wormenhotel voor Zeist! Op 14 oktober heeft Rowin Snijder, compostier en de ontwerper van het hotel, een instructie gegeven aan medewerkers en leden van de tuingroep over hoe we het hotel kunnen gebruiken.

Een wormenhotel is een thuis voor natuur in de stad. Binnen in het wormenhotel leeft een complex eco-systeem dat groente-, fruit- en tuinafval verteert tot nieuwe levende bodem. De compost organismen (wormen, schimmels en bacteriën) zetten organisch afval om naar stoffen die weer als voeding dienen voor het bodemleven en de planten.

Composteren in een wormenhotel is leuk, duurzaam en leerzaam. Wanneer je een wormenhotel gebruikt, leer je meer over hoe de natuur omgaat met ‘afval’. Afval bestaat namelijk niet voor de natuur. Alle reststoffen van processen in de natuur zijn weer een grondstof, bouwstof of voeding voor het leven. Het wormenhotel is zo ontworpen dat het bijdraagt aan een groener straatbeeld en gemakkelijk in gebruik is. Het is goed geïsoleerd, zodat ook bij warmte en vrieskou het composteren zonder problemen doorgaat. De tuin bovenop geeft ruimte aan planten (bron: Le Compostier. Het biedt aan inwoners die in hun buurt nu geen groen (GFT) afval kunnen scheiden een duurzame oplossing.

Het hotel is gefinancierd door de Gemeente Zeist en de Wijngaard Hoog Beek en Royen/ Rotary Zeist.


 

Stichting Vrienden van De Boswerf

Draag je Bezoekerscentrum De Boswerf een warm hart toe? Word dan voor € 15,- per jaar Vriend van De Boswerf. Je helpt mee De Boswerf in stand te houden en bijv. de bijentuin mogelijk te maken en de aanleg van nieuwe speeltoestellen. Meer informatie over de Vrienden vind je op www.vriendenvandeboswerf.nl.

 


Bereikbaarheid De Boswerf

De Boswerf is het beste per fiets bereikbaar. Je kunt je fiets parkeren op ons eigen terrein midden in het Zeisterbos, verder is De Boswerf autovrij. In overleg is het wel toegestaan het terrein op te rijden voor laden en lossen. Meer informatie over parkeren en de route naar De Boswerf.


Reguliere openingstijden

Onze reguliere openingstijden zijn gekoppeld aan de zomertijd/wintertijd.
Tijdens de zomertijd zijn wij open:
• woensdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.30 uur
• zondag van 12.00 – 16.30 uur
Tijdens de wintertijd sluiten wij een half uur eerder: om 16.00 uur.

Eventuele aangepaste openingstijden worden boven aan de pagina vermeld.