Afval, het begin van iets nieuws OP SCHOOL

Basisscholen in Zeist en De Bilt goed op weg met afval scheiden!

Zestien basisscholen in Zeist op 20 locaties scheiden hun afval.  In De Bilt doen bijna evenveel scholen dit ook.

Waarom afval scheiden op school?
Elke dag maken we per persoon zo’n anderhalve kilo afval. Afval scheiden is goed voor het milieu omdat je het meeste afval, zoals papier en plastic kunt hergebruiken. Dat scheelt gebruik van natuurlijke grondstoffen. Bovendien blijft er hierdoor minder restafval om te verbranden over. En hoe minder restafval, hoe milieuvriendelijker het is. Behalve afval scheiden, kun je ook voorkomen dat er afval ontstaat. Hoe langer spullen meegaan, hoe minder nieuwe grondstoffen, water en energie nodig zijn om nieuwe producten te maken. En ook dat is weer goed voor het milieu.
Gemeente Zeist heeft een hoge ambitie om de hoeveelheid restafval de komende jaren te verminderen. Onder de titel ‘Afval, het begin van iets nieuws’ worden de scholen daarom actief betrokken bij afvalscheiding en afvalpreventie.

Wat moet waar?
Wat is de juiste bak voor verschillende soorten afval? Op http://www.afvalscheidingswijzer.nl vind je voor elke afvalsoort het juiste antwoord. Het project ‘Afval, het begin van iets nieuws op School’, is een project van Gemeente Zeist, Gemeente De Bilt, RMN en De Boswerf.