De Boswerf Nieuws

SBS6 – Hart van Nederland op bezoek bij De Boswerf (januari 2020)

Elke dag schuiven er veel vogels aan bij ons speciale ‘Feestmaal voor de vogels’: kuif-, kool- en pimpelmezen, vlaamse gaaien, de bonte specht, boomklevers en nog veel meer soorten weten ons te vinden.

Dat wilde het tv-programma Hart van Nederland natuurlijk niet missen en kwam daarom met een filmploeg hun item over de Nationale Tuinvogeltelling (…)

[ Meer lezen » ]

Geslaagd Lentetijdfestival! (9 april 2017)

Welkom bij De Boswerf

Welkom bij Bezoekerscentrum De Boswerf, kijk eens hoe gezellig het was tijdens het LenteTijdFestklikt hoor je wat Mathlde vertelt.

Geplaatst door Bezoekerscentrum De Boswerf op dinsdag 11 april 2017

Zondag 9 april was de eerste editie van het LenteTijdFestival bij Bezoekerscentrum De Boswerf.
We kijken terug op een fantastische dag met super weer!

De hoofdactiviteit was de spectaculaire roofvogelvliegshow met de roofvogels van de valkenier van Slot Haarzuilens. Onze pizzabakkers staken weer de leemoven aan om de lekkerste pizza’s te bakken en boven de kolen werd er (…)

[ Meer lezen » ]

Workshop composteren (29 maart 2017)

Een workshop voor iedereen die meer wil weten over composteren in de eigen tuin. Composteren is een begeleid, natuurlijk proces waarbij GFT, groene keuken- en tuinresten worden omgezet in een humusrijk product: compost. Composteren kun je leren. Met wat basiskennis kun je een composthoop of -vat aan het werk krijgen zodat je er goede compost (…)

[ Meer lezen » ]

Blog: Uitje met regenlaarzen naar De Boswerf (1 november 2016)

Op de website van Kidsproof verscheen afgelopen weekend een erg leuke blog over De Boswerf.

‘Uitje met regenlaarzen naar De Boswerf’
Wij hadden laatst zo’n zondag en besloten om naar bezoekerscentrum De Boswerf in Zeist te gaan. Stukje wandelen, beetje ravotten in de speeltuin en een koffietje drinken op een zonnig terras. Wat mij betreft prima ingrediënten (…)

[ Meer lezen » ]

Gezellige ‘Beleef het donker’! (24 oktober 2016)

Zaterdag 22 oktober konden jong en oud het donker beleven bij De Boswerf.
Het was een koude avond, maar de mooie sterrenhemel, het warme knapperende vuur en de chocomel warmden ons weer helemaal op. Bij het kampvuur werden de kinderen vermaakt door de verhalenverteller die een spannend verhaal tot leven bracht en dit afsloot met (…)

[ Meer lezen » ]

Geslaagde Pompoenmarkt (2 oktober 2016)

Zondag 2 oktober vond de jaarlijkse Pompoenmarkt weer plaats bij De Boswerf. Ondanks dat we veel regen hadden was het een geslaagde dag met ruim 700 bezoekers! Ook zijn we erg blij met de 50 nieuwe donateurs die zich hebben ingeschreven.

De markt bestond (…)

[ Meer lezen » ]

Geslaagde Blije Bijendag

Zondag 3 juli organiseerde De Boswerf voor de eerste keer een bijendag. Bezoekers stonden in de rij voor de verhalen van de huisimker, konden heerlijke honing proeven, inspiratie opdoen voor een bijvriendelijke tuin en meehelpen met het maken van een prachtig bijenmozaïek. Dat alles leverde veel enthousiaste reacties van de bezoekers en gelukkig werkte het weer (…)

[ Meer lezen » ]

Driewerf Hoera voor De Boswerf in Zeist!

Door gastblogger Karianne Vermaas van Bier & Appelsap, moeder van Milou, zij woont in Lombok, Utrecht. 

DSC07769-001

Onze plannen voor een zonnige middag in het bos en in het zand dreigden te mislukken toen we de A28 op wilden rijden. File. Lange Duinen leek niet meer haalbaar (…)

[ Meer lezen » ]