Opvragen bodeminformatie

Als Omgevingsdienst zijn wij betrokken bij bodemonderzoek voor 15 gemeentes in de regio Utrecht. Wil je meer weten over de bodem op jouw perceel? Bijvoorbeeld of er bodemverontreiniging is? Je kunt zelf opzoeken of er informatie bekend is. Als er informatie beschikbaar is, kun je die opvragen.

Welke informatie is er?

De ODRU en de Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht (RUD Utrecht) bieden beide informatie over bodemverontreiniging. De ODRU geeft informatie over niet-ernstige bodemverontreiniging. De RUD biedt informatie over ernstige bodemverontreiniging.

Niet-ernstige bodemverontreiniging (ODRU)

De Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU) beheert alleen informatie van niet-ernstige gevallen van bodemverontreiniging. Op de kaart hieronder zie je waar de ODRU onderzoek heeft gedaan.

Bodemonderzoeken ODRU

Bron: ODRU, BIS

Let op: Zoom in om te zien waar onderzoek is gedaan
Bekijk de uitleg over deze kaarten. Wil je de kaart groter zien? Open de kaart in een nieuw venster.

Ernstige bodemverontreiniging (RUD)

De Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht (RUD Utrecht) beheert de informatie van ernstige gevallen van bodemverontreiniging , de zogenoemde Wbb-locaties. Op de kaart hieronder zie je waar de RUD onderzoek heeft gedaan.

Bodemonderzoeken RUD (WBB-locaties)

Bron: RUD Utrecht / Bodemloket.nl

Let op: zoom in om te zien waar onderzoek is gedaan
Bekijk de uitleg over deze kaarten. Wil je de kaart groter zien? Open de kaart in een nieuw venster.

Legenda

Hoe vraag ik een rapport op?

Kijk eerst of er een onderzoek is gedaan.

Is er een onderzoek gedaan door de ODRU, dan kun je het rapport opvragen. Stuur dan een e-mail naar info@ODRU.nl met als onderwerp ‘Aanvragen Bodeminformatie’. Vermeld de locatie in je mail, dan beantwoorden wij deze zo snel mogelijk. Een kaartje meesturen met daarop de locatie kan in veel gevallen helpen. Het opvragen van bodeminformatie is gratis.

Is er een onderzoek gedaan door de RUD, kijk dan op het bodemloket.nl of neem contact op met de Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht.

Wat gebeurt er na mijn aanvraag?

Wij proberen binnen 5 werkdagen per e-mail te reageren.