Laatst gewijzigd op: 27 februari 2024

ODRU-inspecties populair onder raadsleden Zeist

Maar liefst 5 raadsleden van de gemeente Zeist hebben onlangs aangegeven dat ze staan te springen om mee te mogen op controle met inspecteurs van de ODRU. De eerste twee raadsleden zijn begin februari meegegaan met een bezoek.

Delegatie van de ODRU

In 3 ronden van 30 min kon een delegatie van de ODRU eind vorig jaar met raadsleden van de gemeente Zeist in gesprek gaan over de taken van de ODRU. Het bleek een uitstekende kans  om raadsleden uit te nodigen een keer aanwezig te zijn bij een controle. Het enthousiasme was groot en 5 raadsleden gaven concreet aan van die mogelijkheid gebruik te willen maken.

Bezoek aan het Montessori Lyceum

Falco van ’t Riet en Gerard van Vliet (beide GroenLinks) kregen begin februari als eerste een kijkje in de keuken van een toezichthouder. Ze gingen op bezoek bij het Jordan Montessori Lyceum Utrecht in Zeist, waar ze hartelijk werden ontvangen door rector Geert Looyschelder en facilitair manager Richard van Oostenbrugge. Na het doornemen van de Erkende maatregelenlijsten (EML), onderhoudsdocumenten en een onderzoek over het mogelijk plaatsen van zonnepanelen, vond een rondgang plaats door de school, en een deel van het buitenterrein.

Innovatieve ideeën

Het karakteristieke schoolgebouw zal de komende jaren deels gerenoveerd en beter geïsoleerd worden. Vooral oudere kozijnen, enkel glas en een oudere cv installatie bieden kansen voor energiebesparing. Ook gingen er een paar innovatieve besparingsideeën over tafel. Uiteindelijk werd het door alle deelnemers ervaren als een prettig bezoek, bij een gemotiveerde organisatie, met een aantal concrete resultaten.

Open huis

De ODRU nodigt graag raads- en commissieleden uit om te laten zien hoe wij als omgevingsdienst bijdragen aan een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving. De leden worden dan uitgenodigd om mee te gaan met een inspectiebezoek met één van onze toezichthouders. Dat kan bijvoorbeeld een energiecontrole, of een bezoek aan een agrarisch- of een MKB-bedrijf in de regio.

Meer informatie

Ben je een raads- of commissielid bij een van onze gemeenten en wil je meer weten over het werk van de ODRU, kijk dan op Odru.nl/open-huis