Gemeente

Deze pagina is voor medewerkers van onze gemeenten

Heb je een Adviesaanvraag? Gebruik het formulier ‘adviesverzoek’.

Dit formulier helpt je om jouw aanvraag volledig bij ons aan te leveren. Wij hoeven dan geen / weinig tijd meer te besteden aan het duidelijk en volledig maken van de aanvraag. Dit formulier kun je op twee manieren gebruiken: zoals beschreven in de handleiding, maar het is natuurlijk ook mogelijk om dit formulier als aparte PDF in het OLO te uploaden. Het advies vraag je aan via het omgevingsloket (OLO) en wij sturen het advies terug via het OLO. Je neemt zelf het (ontwerp)besluit en verzendt deze aan de aanvrager. Communicatie via het OLO heeft als grote voordeel dat alle informatie beschikbaar is voor alle betrokkenen (inclusief externe adviseurs). Dit geldt ook voor de gevraagde adviezen voor ‘milieuadvisering bouw’, waarbij de ODRU wordt gevraagd om op een aantal ‘milieu’ aspecten te adviseren bij een omgevingsvergunning activiteit bouw die bij de gemeente zelf loopt.

Let op wij kunnen de adviesverzoeken niet in behandeling nemen als de codering van het formulier Adviesverzoek ODRU ontbreekt.

Voor de gemeenten Montfoort, IJsselstein en in een beperkt aantal gevallen bij De Ronde Venen (met name de activiteit bouwen) is de ODRU, voor de afhandeling van een omgevingsvergunning, volledig gemandateerd. Het formulier ‘adviesverzoek’ is niet relevant voor deze gemeenten.

Heb je nog vragen over het formulier, neem dan contact met ons op via processen@odru.nl of bel 088 – 022 50 00. Wij helpen je graag verder.