Activiteitenkalender

Natuurclub 4 t/m 6 jaar

woensdagmiddag vanaf 24 maart om de week van 14.00 tot 16.00 uur

De Natuurclub is een natuurbelevingsclub voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Om de week komen de kinderen van de club bij elkaar om de hele middag buiten te zijn in het Speelwoud in Wilnis. Klaartje Timmermans (van Paardebloem.org) zal de club begeleiden in samenwerking met Ada Butink.

De rode draad van de tweewekelijkse clubs is het zelf beleven van de natuur en lekker buiten bewegen in park het Speelwoud in Wilnis. Met een bolderkar met materialen, wat dinken en een tussendoortje trekken we erop uit. We speuren naar jonge plantjes, bouwen een vogelnestje, struinen door de bosjes op zoek naar diersporen en ontdekken wat er bij het water leeft. De kinderen zullen ook samen een moestuin bak onderhouden en ervaren hoe groente groeit van zaadje tot vrucht. Elke keer weer een avontuur dus.

(Dit project is mede mogelijk gemaakt door subsitie van Groen doet Goed)

Kosten: €20,- voor het hele seizoen (te voldoen op eerste cursusdag)

Club data: 24/3, 7/4, 21/4, 19/5, 2/6, 16/6, 30/6 en 14/7.

Letop!: de club vind alleen buiten plaats, weer of geen weer. Maar gelukkig zijn we niet van suiker ;)

Vrijwilligers
Bij vrijwel alle activiteiten in en rond NME-centrum De Woudreus helpen vrijwilligers mee. De activiteiten zouden niet door kunnen gaan zonder deze geweldige inzet van alle vrijwilligers. Is dit ook iets voor u? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op:

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (4x per jaar) via de mail.

[ Aanmelden » ]

Moestuin/ natuurclub 7+

Woensdagmiddag vanaf 17/3 om de week van 14.00 tot 16.00 uur

Woensdagmiddag 17 maart start het nieuwe moestuinseizoen in de kindermoestuin bij NME-Centrum De Woudreus. Deze club is voor kinderen van 7 jaar en ouder. De club wordt dit seizoen aangeboden als combinatie club moestuin/natuurclub. Klaartje Timmermans (van Paardebloem.org) zal de club begeleiden samen met Fulla Kato. De kinderen gaan in de m2 bakken groente verbouwen en er wordt elke week ook gestruind door de natuur.

De rode draad van de tweewekelijkse clubs is het zelf beleven van de natuur en lekker buiten bewegen in park het Speelwoud in Wilnis. Met een bolderkar met materialen, wat dinken en een tussendoortje trekken we erop uit. We speuren naar jonge plantjes, bouwen een vogelnestje, struinen door de bosjes op zoek naar diersporen en ontdekken wat er bij het water leeft. Elke keer weer een avontuur.

(Dit project is mede mogelijk gemaakt door subsitie van Groen doet Goed)

Kosten: €20,- voor het hele seizoen (te voldoen op eerste cursusdag)

Clubdata: 17/3, 31/3, 14/4, 12/5, 26/5, 9/6, 23/6, 7/7 en na de zomervakantie 22/8 en 6/9.

Letop!: de club vind alleen buiten plaats, weer of geen weer. Maar gelukkig zijn we niet van suiker ;)

Vrijwilligers
Bij vrijwel alle activiteiten in en rond NME-centrum De Woudreus helpen vrijwilligers mee. De activiteiten zouden niet door kunnen gaan zonder deze geweldige inzet van alle vrijwilligers. Is dit ook iets voor u? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op:

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (4x per jaar) via de mail.

[ Aanmelden » ]

Kabouterdorp Download blad!

Datum: maandag 8 februari 2021

Er is een kabouterdorp in de aanbouw!

Bouw je mee? Download het Kabouter dorp bouw blad! Bied een kabouter een thuis en laat ons weten waar je het gebouwd hebt! Download het blad hier!

Tag ons op facebook of instagram @inbredius en noem je straat en dorpskern. Wie weet krijg je wel bezoek van andere kabouters. Ga je zelf ook op kabouter speurtocht!

#kabouterdorp

Ga in de meivakantie aan de slag met de Groener & Cooler tas van De Woudreus

ophalen op 21 april

Bij De Woudreus kun je voor de meivakantie een Groener & Cooler tas bestellen voor je eigen tuin of balkon. De tas is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente de Ronde Venen. In de tas zitten beschrijvingen en plantjes voor toffe 'do it yourself'-projecten om jouw eigen tuin of balkon iets meer klimaatproof te maken. Iets voor jou? Ga dan aan de slag met je eigen geveltuintje en minivijver of maak een insectenhotelletje en ontdek waarom dit belangrijk is. Leuk toch?

De Groener & Cooler tas is voor kinderen vanaf 4 jaar. Leuk als gezamenlijke activiteit met je ouders/verzorgers. Bestellen kan via de aanmeldlink.

Inhoud tas:

 • beschijving en inspiratie blad Mini tuin en Minivijver
 • inspiratie blad: Groener & Cooler
 • plantjes voor je mini tuin
 • waterplantje en vijversubstraat voor je minivijver
 • zaadjes voor 1 m2 bijen- en vlindervriendelijke bloementuin

De tas kost slechts € 5,00- (met dank aan een bijdrage van de Gemeente De Ronde Venen)

Op 21 april kunnen de Groener & Cooler tassen Covid-proof opgehaald worden bij De Woudreus tussen 9 en 17 uur. Max. 1 tas per aanmelding.

[ Aanmelden » ]

Minituintje maken met de Groener & Cooler tas

Datum: zondag 4 april 2021

Weleens gehoord van hittestress? Hitte, droogte, hoosbuien…?
Nee? Denk dan maar eens terug aan afgekopen zomer; Het was zó warm dat je wel elke dag een ijsje kon eten en regelmatig was er een enorme hoosbui waardoor de straten onderliepen!

Samen kunnen we ons voorbereiden op een toekomst waarin dit vaker zal plaats vinden. Hoe? Door het buiten Groener & Cooler te maken! Oftwel doe mee met de klimaatadaptatie in Stichtse Vecht!

Bij het MEC Maarssen kun je voor de meivakantie een Groener & Cooler tas bestellen voor je eigen tuin of balkon. In de tas zitten beschrijvingen en plantjes voor toffe 'do it yourself'-projecten om jouw eigen tuin of balkon iets meer klimaatproof te maken. Iets voor jou? Ga dan aan de slag met je eigen geveltuintje en minivijver of maak een insectenhotelletje en ontdek waarom dit belangrijk is. Leuk toch?

De Groener & Cooler tas is voor kinderen van alle leeftijden. Ook leuk als gezamenlijke activiteit met je ouders/verzorgers. Bestellen kan via de aanmeldlink.

In de tas zit onder andere:

 • een set van 4 plantjes voor je geveltuintje
 • 1 waterplantje en wat vijversubstraat voor je minivijver
 • zaadjes voor 1 m2 bijen- en vlindervriendelijke bloementuin

De tas kost € 5,-

Op 21 april kan de Groener & Cooler tas Covid-proof opgehaald worden bij het MEC Maarssen
Max. 1 tas per aanmelding.

[ Aanmelden » ]

Buiten is het leuk(er)!

Datum: dinsdag 6 april 2021

Helaas kunnen wij op dit moment geen inloopmiddagen aanbieden, maar buiten is het leuk(er)! Er zijn rondom het MEC heel veel leuke dingen te doen, die hebben we op een rijtje gezet voor jullie.

- De Natuur-O-Theek is altijd open! Elke woensdag hangt hier een nieuwe Natuur opdracht voor jullie klaar. Ook staan ze allemaal op onze site > Thuistips & Natuur-O-Theek
- De Struintuin naast het MEC is ook altijd open, lekker vies worden! Ook is er een blotevoetenpad in de Struintuin. Durf jij het aan?!
- Ontdek & Beweegroute in het park met houten dierenbeelden. Kun jij ze allemaal vinden? (Kijk op: https://sportpuntstichtsevecht.nl/ontdekroute)
- Dieren kijken bij de Kinderboerderij Otterspoor

En zijn er in het park meerdere buitensport opties:
- Calisthenicsparken in Fazantenkamp, Valkenkamp, Zwanenkamp
- De speeltuin en korfbalpalen voor bij het MEC.
- De voetbalveldjes in Valkenkamp, Reigerskamp & Fazantenkamp
- De Sleehelling in Fazantenkamp
- Basketbalveldje in Valkenkamp

Genoeg leuke ideeen om lekker naar buiten te gaan!

Tel thuis mee tijdens de Nationale Bijentelling

Datum: zaterdag 17 april 2021 tot 23:59

In het weekend van 17 en 18 april is weer de Nationale Bijentelling. Tel je ook mee? Gewoon thuis, in je tuin. Download het telformulier en het bijengidsje.

Door je aan te melden op de website van de Nationale Bijentelling word je van alles op de hoogte gehouden.

Vanaf 17 april kun je ook je waarnemingen doorgeven op www.nationalebijentelling.nl/
Onderzoekers gebruiken de resultaten van de Nationale Bijentelling om te zien waar de verschillende bijensoorten voorkomen in Nederland en of die aantallen toe- of afnemen.

Wil je nog meer doen voor bijen? Kijk dan snel op www.voerdebijbij.nl voor een adres van een Voedselbank voor bijen, bij jou in de buurt. Hier kun je een gratis zakje zaad ophalen, zolang de voorraad strekt.

Kweek de hoogste zonnebloem

Datum: dinsdag 20 april 2021

Vanaf dinsdag 20 april kun je in bibliotheek Idea Cultuur in Zeist een pakketje ophalen waarmee je thuis zonnebloemen kan kweken. Leuk om te doen en goed voor bijen en andere insecten. En de pitten zijn later voedsel voor allerlei vogels.
Je krijgt een potje, 3 zonnebloemzaden en een dagboekkaart waarop je alles kunt bijhouden. Eind september krijgt de kweker van de hoogste zonnebloem een prijs. Wees er snel bij, op = op!

v.a. 20 apr | gratis | Leeftijd: ALL

Minituintje maken met de Groener & Cooler tas (ophalen tussen 10.00u en 11.30u)

Datum: woensdag 21 april 2021 vanaf 10:00 tot 11:30

Weleens gehoord van hittestress? Hitte, droogte, hoosbuien…?
Nee? Denk dan maar eens terug aan afgelopen zomer: het was zó warm dat je elke dag wel een ijsje kon eten en regelmatig was er een enorme hoosbui waardoor de straten onderliepen!

Samen kunnen we ons voorbereiden op een toekomst waarin dit vaker zal plaats vinden. Hoe? Door het buiten Groener & Cooler te maken! Oftewel: doe mee met de klimaatadaptatie in Zeist!

Bij De Boswerf kun je voor de meivakantie een Groener & Cooler tas bestellen voor je eigen tuin of balkon. In de tas zitten beschrijvingen en plantjes voor toffe 'do it yourself'-projecten om jouw eigen tuin of balkon iets meer klimaatproof te maken. Iets voor jou? Ga dan aan de slag met je eigen geveltuintje en minivijver of maak een insectenhotelletje en ontdek waarom dit belangrijk is. Leuk toch?

De Groener & Cooler tas is voor kinderen vanaf 8 jaar. Ook leuk als gezamenlijke activiteit met je ouders/verzorgers. Bestellen kan via de aanmeldlink.

In de tas zitten onder andere:

 • een set van 4 plantjes voor je geveltuintje
 • 1 waterplantje en wat vijversubstraat voor je minivijver
 • zaadjes voor 1 m2 bijen- en vlindervriendelijke bloementuin

De tas kost slechts €7,50 (met dank aan een bijdrage van de Gemeente Zeist)

Op woensdag 21 april kunnen de Groener & Cooler tassen Covid-proof opgehaald worden bij De Boswerf. Max. 1 tas per aanmelding.

[ Aanmelden » ]

Kabouterdorp inspiratieblad

Datum: donderdag 22 april 2021

Er is een kabouterdorp in de aanbouw!

Wegens groot succes zijn alle bouwpakketten voor het kabouterdorp al uitverkocht. Maar niet getreurd: bouwen kun je ook met eigen materialen! Op ons inspiratieblad vindt je al heel veel ideeën. Download het dus snel en bouw mee!

Heb je iets moois geknutseld? Laat het ons zien! Tag ons op Instagram en Facebook en noem je straat en wijk. Wie weet krijg je ook bezoek van een kabouter uit de buurt!

#kabouterdorp

Excursie begeleider slootjes groepen 5/6

juni

Lijkt het je leuk om met kinderen de natuur in te gaan en heb je in eind mei, juni, begin juni tijd om je een aantal excursies te begeleiden? Meld je aan!

In de buurt van de betreffende school ga je met een klas, de juf en hulp ouders 1,5 uur buiten aan de waterkant op onderzoek uit naar het leven in de sloot en langs de oevers. Dit doen de kinderen samen met de hulp ouders aan de hand van opdrachtkaarten.

Op do 22 april en do 20 mei is er in de ochtend een workshop ter voorbereiding voor de excrusiebegeleiders. Wil je wel begeleiden maar kan je de data van de workshop niet, schrijf je dan zeker ook in en laat het ons even weten.

Heb je nog vragen mail ons dan sturen we nog wat extra info toe.

6/5 workshop Reuze Bellen Blazen (5+) - groep 10.30u

Datum: donderdag 6 mei 2021 vanaf 10:30 tot 11:30

6 mei is het Internationale Bellenblaasdag.

Onze meester-bellenblazer Marjon verzorgt dan weer 4 workshops Reuzenbellen blazen. Deelname alleen na aanmelding.

Kosten: € 6,00, Leeftijd: 5+
Je meldt je nu aan voor de groep van 10.30u.

(planning is onder voorbehoud ivm RIVM richtlijnen).

[ Aanmelden » ]

16/5 Workshop: pizza bakken (4+) - starttijd 12.15u

Datum: zondag 16 mei 2021 vanaf 12:15 tot 13:15

Maak samen met de pizzabakkers van Ronde Tafel 147 (Kromme Rijn) je eigen pizza van verse ingrediënten en laat 'm afbakken in onze leemoven. Hmmmm…

Prijs: € 6,00 (incl. halve pizza) | Leeftijd: 4+ | aanmelden verplicht

Betalen bij aankomst bij de balie van De Boswerf.
Je meldt je nu aan voor de groep van 12.15u.

(Planning is onder voorbehoud ivm RIVM richtlijnen)

[ Aanmelden » ]

Activiteitenkalender

Zin in een activiteit op één van onze locaties? Hieronder ziet u een overzicht van de aankomende activiteiten op al onze locaties.