Activiteitenkalender

Kabouter dorp

Datum: maandag 20 april 0201

Kabouterhuisjes zoeken, hoe lief is dat!
Download hier een inspiratie blad met hoe jij zelf aan de slag kan gaan met het maken van een kabouterdorpje. Wil je het eens in het echt zien? In de MEC tuin vind je op verschillende plekken een kabouterhuisje, de kabouters zijn er maar druk mee geweest!

Gebruik het liefst natuurlijke materialen die niet giftig zijn voor de omgeving!

Natuurclub 4 t/m 6 jaar

woensdagmiddag vanaf 24 maart om de week van 14.00 tot 16.00 uur

De Natuurclub is een natuurbelevingsclub voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Om de week komen de kinderen van de club bij elkaar om de hele middag buiten te zijn in het Speelwoud in Wilnis. Klaartje Timmermans (van Paardebloem.org) zal de club begeleiden in samenwerking met Ada Butink.

De rode draad van de tweewekelijkse clubs is het zelf beleven van de natuur en lekker buiten bewegen in park het Speelwoud in Wilnis. Met een bolderkar met materialen, wat dinken en een tussendoortje trekken we erop uit. We speuren naar jonge plantjes, bouwen een vogelnestje, struinen door de bosjes op zoek naar diersporen en ontdekken wat er bij het water leeft. De kinderen zullen ook samen een moestuin bak onderhouden en ervaren hoe groente groeit van zaadje tot vrucht. Elke keer weer een avontuur dus.

(Dit project is mede mogelijk gemaakt door subsitie van Groen doet Goed)

Kosten: €20,- voor het hele seizoen (te voldoen op eerste cursusdag)

Club data: 24/3, 7/4, 21/4, 19/5, 2/6, 16/6, 30/6 en 14/7.

Letop!: de club vind alleen buiten plaats, weer of geen weer. Maar gelukkig zijn we niet van suiker ;)

Vrijwilligers
Bij vrijwel alle activiteiten in en rond NME-centrum De Woudreus helpen vrijwilligers mee. De activiteiten zouden niet door kunnen gaan zonder deze geweldige inzet van alle vrijwilligers. Is dit ook iets voor u? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op:

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (4x per jaar) via de mail.

[ Aanmelden » ]

Moestuin/ natuurclub 7+

Woensdagmiddag vanaf 17/3 om de week van 14.00 tot 16.00 uur

Woensdagmiddag 17 maart start het nieuwe moestuinseizoen in de kindermoestuin bij NME-Centrum De Woudreus. Deze club is voor kinderen van 7 jaar en ouder. De club wordt dit seizoen aangeboden als combinatie club moestuin/natuurclub. Klaartje Timmermans (van Paardebloem.org) zal de club begeleiden samen met Fulla Kato. De kinderen gaan in de m2 bakken groente verbouwen en er wordt elke week ook gestruind door de natuur.

De rode draad van de tweewekelijkse clubs is het zelf beleven van de natuur en lekker buiten bewegen in park het Speelwoud in Wilnis. Met een bolderkar met materialen, wat dinken en een tussendoortje trekken we erop uit. We speuren naar jonge plantjes, bouwen een vogelnestje, struinen door de bosjes op zoek naar diersporen en ontdekken wat er bij het water leeft. Elke keer weer een avontuur.

(Dit project is mede mogelijk gemaakt door subsitie van Groen doet Goed)

Kosten: €20,- voor het hele seizoen (te voldoen op eerste cursusdag)

Clubdata: 17/3, 31/3, 14/4, 12/5, 26/5, 9/6, 23/6, 7/7 en na de zomervakantie 22/8 en 6/9.

Letop!: de club vind alleen buiten plaats, weer of geen weer. Maar gelukkig zijn we niet van suiker ;)

Vrijwilligers
Bij vrijwel alle activiteiten in en rond NME-centrum De Woudreus helpen vrijwilligers mee. De activiteiten zouden niet door kunnen gaan zonder deze geweldige inzet van alle vrijwilligers. Is dit ook iets voor u? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op:

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (4x per jaar) via de mail.

[ Aanmelden » ]

Kabouterdorp Download blad!

Datum: maandag 8 februari 2021

Er is een kabouterdorp in de aanbouw!

Bouw je mee? Download het Kabouter dorp bouw blad! Bied een kabouter een thuis en laat ons weten waar je het gebouwd hebt! Download het blad hier!

Tag ons op facebook of instagram @inbredius en noem je straat en dorpskern. Wie weet krijg je wel bezoek van andere kabouters. Ga je zelf ook op kabouter speurtocht!

#kabouterdorp

Buiten is het leuk(er)!

Datum: maandag 19 april 2021

Helaas kunnen wij op dit moment geen inloopmiddagen aanbieden, maar buiten is het leuk(er)! Er zijn rondom het MEC heel veel leuke dingen te doen, die hebben we op een rijtje gezet voor jullie.

- De Natuur-O-Theek is altijd open! Elke woensdag hangt hier een nieuwe Natuur opdracht voor jullie klaar. Ook staan ze allemaal op onze site > Thuistips & Natuur-O-Theek
- De Struintuin naast het MEC is ook altijd open, lekker vies worden! Ook is er een blotevoetenpad in de Struintuin. Durf jij het aan?!
- Dieren kijken bij de Kinderboerderij Otterspoor

Genoeg leuke ideeen om lekker naar buiten te gaan!

Buitensporten rondom het MEC

Datum: dinsdag 20 april 2021

Er zijn heel veel leuke opties rondom het MEC om lekker buiten te sporten.
We hebben een overzicht gemaakt van onze favorieten!
- De ontdek & beweegroute in het park. (Meer info op: https://sportpuntstichtsevecht.nl/ontdekroute)
- Calisthenicsparken in Fazantenkamp, Valkenkamp, Zwanenkamp
- De speeltuin en korfbalpalen voor bij het MEC
- De voetbalveldjes in Valkenkamp, Reigerskamp & Fazantenkamp
- De Sleehelling in Fazantenkamp
- Basketbalveldje in Valkenkamp

Happy stones

Datum: dinsdag 20 april 2021

Happy stones (ook wel bekend als #keitof of doodle stones) zijn kunstwerkjes die je maakt voor elkaar. Je zoekt een mooie steen en beschilderd deze met een kunstwerk of een mooie spreuk. Alles mag! Vervolgens leg je je steen op een mooie plek neer, het idee is dan dat het kunstwerk kan gaan zwerven zodat veel mensen kunnen genieten van jou kunstwerk!

Kom je bij ons in de MEC tuin een mooie steen zoeken?
Voor meer informatie kan je ook kijken op: https://geocachen.nl/happy-stones/

Kabouterdorp inspiratieblad

Datum: donderdag 22 april 2021

Er is een kabouterdorp in de aanbouw!

Wegens groot succes zijn alle bouwpakketten voor het kabouterdorp al uitverkocht. Maar niet getreurd: bouwen kun je ook met eigen materialen! Op ons inspiratieblad vindt je al heel veel ideeën. Download het dus snel en bouw mee!

Heb je iets moois geknutseld? Laat het ons zien! Tag ons op Instagram en Facebook en noem je straat en wijk. Wie weet krijg je ook bezoek van een kabouter uit de buurt!

#kabouterdorp

Excursie begeleider slootjes groepen 5/6

juni

Lijkt het je leuk om met kinderen de natuur in te gaan en heb je in eind mei, juni, begin juni tijd om je een aantal excursies te begeleiden? Meld je aan!

In de buurt van de betreffende school ga je met een klas, de juf en hulp ouders 1,5 uur buiten aan de waterkant op onderzoek uit naar het leven in de sloot en langs de oevers. Dit doen de kinderen samen met de hulp ouders aan de hand van opdrachtkaarten.

Op do 22 april en do 20 mei is er in de ochtend een workshop ter voorbereiding voor de excrusiebegeleiders. Wil je wel begeleiden maar kan je de data van de workshop niet, schrijf je dan zeker ook in en laat het ons even weten.

Heb je nog vragen mail ons dan sturen we nog wat extra info toe.

Geocaching in het Zeisterbos

Datum: vrijdag 31 december 2021

Lekker naar buiten? Ga schatzoeken in het Zeisterbos!
Moeilijk? Nee hoor, ga maar eens proberen!

Op verschillende plekken in en om het Zeisterbos kun je schatten vinden: waterdichte doosjes met daarin een logboek en eventueel een aantal voorwerpen (om te ruilen). Die schat (de cache) is door de speurders aan de hand van GPS-coördinaten te vinden. Heb je de schat gevonden, dan deel je je ervaringen in het logboek of online met anderen.

Wij hebben vast een paar caches (schatten) in en om het Zeisterbos voor je opgezocht:

Het enige wat je nodig hebt is een gratis account bij Geocaching.com. Daar kun je alle beschrijvingen bekijken en downloaden.

De app Geocaching® (iOS/Apple en Android) kun je gebruiken om (gratis) te navigeren naar de gratis caches. Om de Premium caches te vinden heb je een betaald abbonement nodig of gebruik je de informatie van de website om de coordinaten als waypoint in te voeren op je GPS of in een app als OSMAND (Open Street Map voor Android).

Natuur-o-theek

Datum: vrijdag 31 december 2021

Weet je: de natuur heeft nooit vakantie en je kunt er altijd naar toe.
De natuur begint al wanneer je de voordeur open doet!

Speciaal voor iedereen hebben wij leuke 'doe'-dingen voor buiten op een rij gezet. Kijk maar eens in onze Natuur-o-theek!

Activiteitenkalender

Zin in een activiteit op één van onze locaties? Hieronder ziet u een overzicht van de aankomende activiteiten op al onze locaties.