Activiteitenkalender

Kabouterdorp Download blad!

Datum: maandag 8 februari 2021

Er is een kabouterdorp in de aanbouw!

Bouw je mee? Download het Kabouter dorp bouw blad! Bied een kabouter een thuis en laat ons weten waar je het gebouwd hebt! Download het blad hier!

Tag ons op facebook of instagram @inbredius en noem je straat en dorpskern. Wie weet krijg je wel bezoek van andere kabouters. Ga je zelf ook op kabouter speurtocht!

#kabouterdorp

Natuur- avontuurclub 4 t/m 6 jaar

woensdagmiddag om de week van 14.00 tot 16.00 uur

Op woensdag 27 oktober start de natuur-avonturenclub ‘beleef de herfst en winter’. Ben je tussen de vier en 6 jaar jaar? Kom dan met ons struinen en avonturen beleven in het Speelwoud. We gaan in de plassen stampen, windkracht 10 trotseren, van een heuvel rollen (of sleeën), door het hoge riet struinen, in een berg bladeren springen enz. Er gaat een kar mee met materialen, wat drinken en een tussendoortje. De meeste activiteiten die we gaan doen zijn buiten, of het waait of regent of niet. Je kleden op het weer is dus aanbevolen. De meeste activiteiten die we gaan doen staan ook in het 50-dingenboek. Met daarin de 50 dingen die je buiten gedaan moet hebben voor je 12 in de gemeente De Ronde Venen. Neem je boek dus mee, dan kun je wat je gedaan hebt afvinken in je boek.

Wanneer: woensdagmiddag om de week van de herfst- tot aan de voorjaarsvakantie van 14.00-16.00 uur bij NME-centrum de Woudreus.

Data: 27/10, 10/11,24/11, 8/12, 12/1,26/1,9/2

De ene week is de club voor kinderen van 4-6 jaar en de andere week de 7+ groep. Kosten: €20,- (te voldoen op eerste cursusdag)

[ Aanmelden » ]

Natuur- avontuurclub 7+ jaar

woensdagmiddag om de week van 14.00 tot 16.00 uur

Op woensdag 3 november start de natuur-avonturenclub ‘beleef de herfst en winter’. Ben je ouder dan 7 jaar en zit je nog op de basisschool? Kom dan met ons struinen en avonturen beleven in het Speelwoud. We gaan in de plassen stampen, windkracht 10 trotseren, van een heuvel rollen (of sleeën), door het hoge riet struinen, in een berg bladeren springen enz. Er gaat een kar mee met materialen, wat drinken en een tussendoortje. De meeste activiteiten die we gaan doen zijn buiten, of het waait of regent of niet. Je kleden op het weer is dus aanbevolen. De meeste activiteiten die we gaan doen staan ook in het 50-dingenboek. Met daarin de 50 dingen die je buiten gedaan moet hebben voor je 12 in de gemeente De Ronde Venen. Neem je boek dus mee, dan kun je wat je gedaan hebt afvinken in je boek.

Wanneer: woensdagmiddag om de week van de herfst- tot aan de voorjaarsvakantie van 14.00-16.00 uur bij NME-centrum de Woudreus.

Data: 3/11, 17/11,1/12,15/12, 19/1,2/2,16/2

De ene week is de club voor kinderen van 7+ jaar en de andere week voor 4-6 jarigen. Kosten: €20,- (te voldoen op eerste cursusdag)

[ Aanmelden » ]

30/10 Voorstelling 'Dieren in de Nacht' (UITVERKOCHT)

Datum: zaterdag 30 oktober 2021 vanaf 18:30 tot 20:30

In de nacht is het donker en stil.... of toch niet?

Kom ook de nacht beleven op De Boswerf tijdens de Nacht van de Nacht!
De Verhalenvertellers van Vertelcafé Zeist vertellen tijdens deze voorstelling van ong. 1 uur 5 (nacht)dierenverhalen op verschillende plekken op De Boswerf.

Na afloop van de voorstelling is er kampvuur met warme chocomelk en een marshmellow.

Leeftijd 4+ | Prijs € 7,50 | Aanmelden verplicht

Toelichting:

  • Via de aanmeldlink kunt u zich aanmelden voor één van de beschikbare tijdsblokken. Max. 5 deelnemers per aanmelding.
  • Donateurs van Stichting Vrienden van De Boswerf krijgen 33% korting.
  • Bij uw aanmelding kunt u aangeven donateur te zijn van Stichting Vrienden van De Boswerf of dat u donateur wilt worden.
  • NB bij het aanmelden op (+) klikken om het gewenste tijdstip te kiezen.

Herfst frobel - Kabouterdorp knutselen

Datum: woensdag 3 november 2021 vanaf 14:30 tot 15:30

Komen jullie meebouwen aan het kabouterdorp in de MEC tuin? De kabouters zijn bezig met hun huisjes herfst en winterklaar maken, maar kunnen wel wat hulp gebruiken! Maak jij een nieuwe mini waslijn of bouw je een mini bankje?

Herfst frobel - Moddermonsters in de Struintuin

Datum: woensdag 17 november 2021 vanaf 14:30 tot 15:30

Maak jij het meest vieze moddermonster? We gaan vanmiddag in de Struintuin vieze/gekke moddermonsters maken, kom jij ook? Let op: trek laarzen en kleding aan die vies mag worden!

Herfst frobel - Bladerpret

Datum: woensdag 24 november 2021 vanaf 14:30 tot 15:30

Vandaag gaan we aan de slag met bladeren! Maak samen met ons kunst van alle mooie bladeren die de herfst te bieden heeft. Kom je ook wat moois maken?

Geocaching in het Zeisterbos

Datum: vrijdag 31 december 2021

Lekker naar buiten? Ga schatzoeken in het Zeisterbos!
Moeilijk? Nee hoor, ga maar eens proberen!

Op verschillende plekken in en om het Zeisterbos kun je schatten vinden: waterdichte doosjes met daarin een logboek en eventueel een aantal voorwerpen (om te ruilen). Die schat (de cache) is door de speurders aan de hand van GPS-coördinaten te vinden. Heb je de schat gevonden, dan deel je je ervaringen in het logboek of online met anderen.

Wij hebben vast een paar caches (schatten) in en om het Zeisterbos voor je opgezocht:

Het enige wat je nodig hebt is een gratis account bij Geocaching.com. Daar kun je alle beschrijvingen bekijken en downloaden.

De app Geocaching® (iOS/Apple en Android) kun je gebruiken om (gratis) te navigeren naar de gratis caches. Om de Premium caches te vinden heb je een betaald abbonement nodig of gebruik je de informatie van de website om de coordinaten als waypoint in te voeren op je GPS of in een app als OSMAND (Open Street Map voor Android).

Kabouterdorp inspiratieblad

Datum: vrijdag 31 december 2021

Er is een kabouterdorp in aanbouw!

Wegens groot succes zijn alle bouwpakketten voor het kabouterdorp al uitverkocht. Maar niet getreurd: bouwen kun je ook met eigen materialen! Op ons inspiratieblad vind je al heel veel ideeën. Download het dus snel en bouw mee!

Heb je iets moois geknutseld? Laat het ons zien! Tag ons op Instagram en Facebook en noem je straat en wijk. Wie weet krijg je ook bezoek van een kabouter uit de buurt!

#kabouterdorp

Natuur-o-theek

Datum: vrijdag 31 december 2021

Weet je: de natuur heeft nooit vakantie en je kunt er altijd naar toe.
De natuur begint al wanneer je de voordeur open doet!

Speciaal voor iedereen hebben wij leuke 'doe'-dingen voor buiten op een rij gezet. Kijk maar eens in onze Natuur-o-theek!

Activiteitenkalender

Zin in een activiteit op één van onze locaties? Hieronder ziet u een overzicht van de aankomende activiteiten op al onze locaties.