Bouwstof (puin) waarbij onduidelijk is wie dit heeft uitgevoerd en of er een certificaat op zit
Laatst gewijzigd op: 13 december 2023

12 verdachte situaties tijdens surveillanceproject BODEM

De afgelopen maanden was de ODRU betrokken bij Surveillanceproject BODEM. Hierbij controleerden we activiteiten die te maken hebben met het toepassen van grond en werden 12 verdachte situaties geconstateerd.

Inspecties

De ODRU voerde de inspecties uit in samenwerking met het Waterschap Vallei en Veluwe en de politie Midden-Nederland. Er werden 12 situaties in kaart gebracht, waaronder ‘het toepassen van grond’ zonder duidelijkheid over de kwaliteit ervan, het opslaan en afvoeren van granulaat zonder productcertificaat, en het transporteren van grond zonder begeleidingsbrief.

Consequenties

De betrokken partijen krijgen normaal gesproken eerst een waarschuwing, wat kan oplopen tot een dwangsom voor toekomstige situaties. Nader onderzoek moet uitwijzen wat de consequenties zijn voor de bedrijven in kwestie.

Grond toepassen? Doe een melding!

Ga je grond of bagger gebruiken, bijvoorbeeld voor het bouwen van wegen, of bij ophogingen of dempingen? Dan moet je dit minimaal 5 dagen van tevoren melden. Kijk op onze pagina over grond toepassen hoe je een melding kunt doen.