Laatst gewijzigd op: 25 april 2024

Gratis workshops bij NME Centrum De Woudreus

Ben je op zoek naar manieren om je tuin klimaatbestendig te maken of wil je meer leren over het creëren van een biodiverse tuin? Dan ben je bij NME Centrum De Woudreus aan het juiste adres. 25 april en 25 mei zijn er leuke activiteiten voor tuin- en natuurliefhebbers.

Lezing door Luc Hoogenstein

Ben je benieuwd hoeveel soorten planten en dieren er in jouw eigen tuin leven? Op donderdagavond 25 april kun je bij NME Centrum De Woudreus in Wilnis een lezing bijwonen van Luc Hoogenstein, bioloog, tv-presentator en auteur van het boek ‘Mijn 1000 soortentuin’.

1000 soorten

In deze lezing vertelt Hoogenstein over zijn avontuur waarin hij in één jaar 1000 soorten in zijn tuin in Utrecht waarnam. Hij deelt tips over hoe je van jouw tuin een biodiversiteitsmagneet kunt maken en laat je versteld staan van de rijkdom aan leven die te vinden is in je eigen omgeving.

Aanmelden

De lezing is gratis en aanmelden is verplicht

Workshop ‘maak je tuin klimaatbestendig’

Op woensdagavond 15 mei vindt er bij NME Centrum De Woudreus in Wilnis een workshop plaats over het klimaatbestendig maken van je tuin. Tijdens deze workshop leer je van Julian Werner, community manager voor klimaatadaptatie bij waterschap Amstel, Gooi en Vecht, praktische tips om je tuin aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering, zoals hitte en droogte.

In de klimaatadaptieve tuin die bij De Woudreus wordt aangelegd, kun je mooie voorbeelden bekijken.

Aanmelden

De workshop is gratis en aanmelden is verplicht

Andere NME-centra

De Natuur- en duurzaamheidscentra van de ODRU organiseren regelmatig leuke en leerzame activiteiten over natuur, milieu en duurzaamheid. InBredius in Woerden is bijvoorbeeld iedere zondagmiddag open met een activiteit, en extra geopend op woensdag 1 en 8 mei van 13.30-16.30 uur met de tentoonstelling ‘200 jaar landgoed Bredius’.

Kijk voor meer informatie op Odru.nl/omgeving.