Woudreus moestuinclub
Laatst gewijzigd op: 13 februari 2024

Groene voorjaarsactiviteiten voor kinderen bij De Woudreus

Om kinderen dichter bij de natuur te brengen, lanceert natuur- en milieueducatie centrum (NME-centrum) De Woudreus in Wilnis verschillende voorjaarsactiviteiten, van een natuur- en moestuinclub tot het maken van een vogelparadijs.

Vogelparadijs

Bij De Woudreus kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar oud hun eigen vogelparadijs creëren door pindaslingers te rijgen, theekopjes te vullen met vet voor vogels en garde te vullen met nestmateriaal. Deelnemers krijgen ook de mogelijkheid mee te doen aan een vogelexcursie, compleet met zoekkaarten en verrekijkers, waar ze meer kunnen leren over vogelsoorten en hun gedrag. Het vogelparadijs maken start woensdag 21 februari en is van 14.00 tot 16.00 uur.

Natuur- en Moestuinclub

In maart is er een Natuur- en Moestuinclub bij De Woudreus waar kinderen de natuur rondom moestuintjes kunnen ervaren. Geleid door Clara Timmermans van Paardenbloem Natuuractiviteiten en het vrijwilligersteam van De Woudreus, zullen kinderen tussen 4 en 12 jaar oud betrokken zijn bij verschillende activiteiten, waaronder zaaien, onderhouden van het tuintje, oogsten en het eten van de oogst. Ook verkennen ze het bodemleven in en rond de moestuin.

Leeftijdsgroepen

De Natuur- en Moestuinclub wordt verdeeld in twee leeftijdsgroepen: één voor kinderen van 4 tot 6 jaar en één voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De eerste sessie begint op woensdag 6 maart voor de jongste groep, gevolgd door de oudere groep op 13 maart. Ze duren van 14:30 – 16:15 uur. Elke sessie, die om de week wordt gehouden tot aan de zomervakantie, zal worden afgesloten met een creatieve werkvorm zoals knutselen, kleien of toneel spelen.

Meer informatie

Geïnteresseerden kunnen terecht op de pagina van De Woudreus op Odru.nl.