Laatst gewijzigd op: 13 november 2023

#ODRUduurzaam

De ODRU verduurzaamt haar bedrijfsvoering. De ODRU heeft de ambitie om in 2030 CO2 neutraal te zijn. Om dit te bereiken berekenen we jaarlijks onze CO2-voetafdruk en stellen we doelen om deze te verminderen.

Wij streven naar 35% CO2 reductie in 2022 ten opzichte van 2020. Wij zijn op alle vlakken bezig met verduurzaming. Denk aan onder andere energieverbruik, zakelijk verkeer, woon-werkverkeer en inkoop. Deze laatste twee hebben dit jaar onze prioriteit.

Woon-werkverkeer

Ons woon-werkverkeer veroorzaakt 70% van onze CO2 uitstoot.

Wij onderzoeken de mogelijkheden om onze collega’s te stimuleren om meer met de fiets of het OV naar kantoor te komen. Wij bieden bijvoorbeeld onze medewerkers een vergoeding aan voor de aanschaf van een (elektrische) fiets. Daarnaast reduceren we al een gedeelte van onze COuitstoot door onze collega’s gedeeltelijk thuis te laten werken.

Inkoop

Wij hebben een nieuw inkoopbeleid vastgesteld waarin duurzaamheid een prominente plaats heeft. De ODRU wenst samen te werken met marktpartijen die duurzaamheid en social return hoog in het vaandel hebben staan. Duurzaamheid is een vast onderdeel van de aanbestedingsstrategie en duurzaamheidskansen worden bij iedere aanbesteding toegepast, tenzij er zwaarwegende redenen zijn hiervan af te wijken.

Wat doen wij nog meer?

Voor onze borrels, lunches en diners is het uitgangspunt vegetarisch. We gebruiken zo min mogelijk papier door te digitaliseren én we hebben onze collega’s voor ons tienjarig jubileum een uitwisbaar notitieblok te geven. Voor ons zakelijk verkeer gebruiken wij onze hybride en elektrische auto’s. Maar omdat collega’s soms ook vanuit huis naar een afspraak gaan, testen we nu ook of het haalbaar is om gebruik te gaan maken van deelauto’s. En we zijn in overleg met de verhuurder van onze kantoorruimte welke stappen we samen kunnen ondernemen om op het gebied van energie te verduurzamen.

We maken kleine stapjes, maar ieder stapje brengt ons dichterbij ons doel om in 2030 CO2 neutraal te zijn.

Samen maken we #ODRUduurzaam.