(Zwerf)afval

Bijna iedereen stoort zich aan zwerfafval. Onder het motto ‘Zeist Zonder Zwerfafval, Pak het op!’ werken inwoners, bedrijven, scholen en andere organisaties samen met de gemeente aan het tegengaan van zwerfafval.

Help mee om zwerfafval tegen te gaan. Dat kan natuurlijk door geen afval achter te laten, zo af en toe de stoep te vegen of door bijvoorbeeld een schoonmaakactie te organiseren. De gemeente stelt hiervoor afvalgrijpers, veiligheidshesjes (ook kindermaten), handschoenen en vuilniszakken beschikbaar. Neem hiervoor een week vooraf contact op met Judith Stoker van De Boswerf: bel 088 022 5083 (ma t/m do 08.30-16.00u), of stuur een mail aan Judith Stoker.

Maak een opschoon-ommetje

Op de volgende plekken kun je grijpers en afvalzakhouders lenen tijdens openingstijden:

  • Wijkservicepunt Noord,
  • Het Binnenbos,
  • De Koppeling
  • Wijkinloophuis Centrum.

Samen opruimen

Wil je samen met anderen opruimen? De Bermbrigade gaat elke eerste zaterdag van de maand aan de slag van 10.00-11.00 uur. De opruimlocatie is telkens anders. Volg de bermbrigade op facebook of meld je aan bij hun appgroep via 06 – 40839905.
Elke laatste zaterdag van de maand kun je 10.00-11.30 uur meedoen in Vollenhove. Verzamelen bij de ingang van Huiskamer ‘t Laantje, Laan van Vollenhove 2193, rechts van de Weggeefwinkel.

‘Opgeruimde Zeistenaren’

Inwoners die een opgeruimd Zeist een warm hart toedragen, kunnen zich aanmelden als ‘Opgeruimde Zeistenaar’ Meedoen of heb je goede ideeën? Meld je dan aan bij Judith Stoker.

Kaart Opgeruimd Zeist

De kaart ‘Opgeruimd Zeist’ laat zien waar Opgeruimde Zeistenaren actief zijn met zwerfafval opruimen. Wil je als inwoner, vereniging, school of bedrijf ook meedoen, maar staat je stuk nog niet op de kaart? Meld je dan aan bij De Boswerf.