Activiteitenkalender

Feestkalender: alle informatie die je nodig hebt

Datum: maandag 1 januari 2018

Hoera! MEC Maarssen bestaat 25 jaar en speciaal voor alle bezoekers is er een bomvolle feestkalender! (bijna) Iedere woensdagmiddag week is er iets te doen. Wat kun je tijdens zo'n middag verwachten?

- Wij zorgen dat de materialen klaar staan.
- Wij richten de acvtiviteiten zo in dat je samen met je kind(eren) lekker aan de slag kunt gaan. Er is een medewerker van het MEC aanwezig om je op weg te helpen en je vragen te beantwoorden.
- Er zijn middagen waarbij vooraf moet worden aangemeld. Je ziet, in de kalender, bij deze middag een aanmeldknop staan. De kans bestaat dat al je niet vooraf heeft aangemeld en op de dag zelf komt, de activiteit vol zit.
- Heb je vragen? Mail naar mecmaarssen@odru.nl

Moestuinclub

Woensdagmiddag 11/4 t/m 11/7

Oogsten uit je eigen moestuin bij NME-Centrum De Woudreus

Woensdagmiddag 11 april start het nieuwe moestuinseizoen in de kindermoestuin bij NME-Centrum De Woudreus. De moestuinclub is voor (groot)ouders die met hun (klein)kinderen willen komen moestuinieren. Ieder gezin krijgt een eigen tuintje om in te werken, maar je kunt ook samen met een ander gezin een moestuin adopteren of ombeurten de begeleiding doen van elkaars kinderen en moestuin. De bakken die in de tuin van het NME centrum staan zijn fijn om in te werken. Ze hebben vorig jaar een mooie oogst opgeleverd.

Om de week op woensdagmiddag wordt er tijdens de club gezorgd voor materialen die je nodig hebt om aan de slag te gaan. En er zijn altijd begeleiders aanwezig die je kunnen adviseren. In je eigen tempo kun je dan aan het werk. Er zullen verschillende activiteiten te doen zijn die er gedaan kunnen worden in je eigen volgorde kunnen doen aan de hand van een stempelkaart.

Ook op andere momenten zijn deelnemers van de moestuinclub welkom om zelfstandig te werken in hun tuintje De NME-tuin biedt een vrije, speelse omgeving waarin je volop kunt onderzoeken en beleven.

Waar: NME-Centrum de Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a Wilnis

Wanneer: woensdagmiddag 14-15.30 uur

Voor wie: (groot)ouders met hun (klein)kind(eren) 4-12 jaar

Kosten: €20,- voor het hele seizoen (te voldoen op eerste cursusdag), €2,- per keer voor vriendjes/vriendinnetjes die een keertje mee komen

Clubdata: 11/4, 25/4,16/5,30/5,13/6,27/6,11/7 In de tussen gelegen weken en na de zomer vakantie kunt u kiezen om zelfstandig te werken aan het tuintje.

Aanmelden: via aanmeld knop onderaan deze pagina

Mocht je de begeleiding van het moestuinieren met een ander gezin delen dan kan dat tot max 3 kinderen per volwassenen. Mocht je een deel maatje zoeken laat het via de mail weten dan kunnen we kijken of we meerdere verzoeken kunnen matchen.

Vrijwilligers
Bij vrijwel alle activiteiten in en rond NME-centrum De Woudreus helpen vrijwilligers mee. De activiteiten zouden niet door kunnen gaan zonder deze geweldige inzet van alle vrijwilligers. Is dit ook iets voor u? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op: 0297-273692 of nmederondevenen@odru.nl

NME-centrum De Woudreus is verder elke woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur geopend (gratis toegang).

Adres: Pieter Joostenlaan 28a (achter de Willisstee), 3648 XR Wilnis

E-mail: nmederondevenen@odru.nl

Twitter & Facebook: @NMEDeWoudreus

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (4x per jaar) via de mail.[ Aanmelden » ]

Kom je mee Moestuinieren?

Datum: woensdag 11 april 2018 vanaf 14:30 tot 15:30

Zaaien, vertroetelen en oogsten? Gewoon lekker zelf doen, dan leer je van alles op een gezonde, speelse manier. Ga met ons aan de slag, je kiest een eigen tuintje uit. Elke woensdagmiddag van 14:30 - 15:30, onder begeleiding. Vanaf 8 jaar mag je zonder ouder komen tuinieren maar ben je jonger dan 8 jaar dan moet er een volwassene mee om je te helpen. De kosten zijn 15 euro voor het hele seizoen of 2,- per losse deelname.

Peuters in het Wild

Datum: woensdag 18 april 2018 vanaf 10:15 tot 11:30

Data zijn woensdag 16 mei, 6 juni, 13 juni en 4 juli
Tijd: van 10.15 - 11.30 uur
Kosten: € 5,00 per keer
Opgeven kan via boswerf@odru.nl.
* Meld je 10 minuten voor de start in het bezoekerscentrum.

Kom met je peuter(s) de natuur buiten beleven! Zoek kleine beestjes op de grond, maak de blaadjes aan de bomen wakker, verzamel eten voor Konijn, maak een nestje voor Musje en graaf mee met Mol! We voelen met onze handen vochtige aarde, zacht mos en prikkelblaadjes, roeren in een moddersoepje en ontdekken de grond met onze voeten. Je speelt met je peuter én je peuter kan spelen met de andere kindjes.

Kinderen van 2-4 jaar zijn welkom samen met een begeleider. Bij regen gaat de activiteit ook door. Trek gemakkelijke kleding aan die vies mag worden en waarin het kind warm blijft.

Een kind, dat plezier beleeft in de natuur, is vrij en gelukkig. Dat gun je je eigen kind natuurlijk ook. Het is veel leuker om samen met anderen het bos in te gaan. En nog leuker met een begeleider die leuke ideeën heeft over natuurbeleving en natuurspelletjes. Dus kom met je peuter naar De Boswerf voor een gezellige ochtend met veel plezier buiten, samen met andere ouders en hun peuters.

De (on)smakelijke modderkeuken en dromen over Reigerskamp

Datum: woensdag 30 mei 2018 vanaf 14:30 tot 17:00
Doelgroep: Kinderen (5-12)

Het meest onsmakelijke restaurant van Maarssen opent zijn deuren. Kom in de chique modderkeuken de meest smerige gerechten maken. Blubbersoep, aardecake of slootjeskoffie? Jammiieeee!

Ook wordt er weer verder nagedacht over de dromen voor de wijk! Op 16 mei hebben we gedroomd over een groenere, gezondere en spannendere buurt. Nu is het tijd om die dromen werkelijkheid te laten worden. Van het losse zand gaan we kastelen bouwen! Samen met de kinderen verdere plannen smeden om van Reigerskamp de leukste, groenste en gezondste wijk van Nederland te maken.

Deze middag is wat langer dan je gewend bent en is bedoeld om dromen uit de wijk te realiseren. Het maakt onderdeel uit van het project Gezonde Buurten en is een samenwerking van MEC met IVN Natuureducatie, Jantje Beton en de gemeente.

Kastelen bouwen in Reigerskamp (avond voor volwassenen)

Datum: woensdag 30 mei 2018 vanaf 19:30 tot 21:00
Doelgroep: Volwassenen (19-54), Senioren (55+)

Op 16 mei hebben we gedroomd over een groenere, gezondere en spannendere buurt. Nu is het tijd om die dromen werkelijkheid te laten worden. Van het losse zand gaan we kastelen bouwen! We laten in een film zien wat de kinderen vanmiddag hebben gebouwd. Welke dromen willen zij echt graag realiseren? Samen met de ‘grote mensen’ hopen we verder te komen, plannen te smeden, waar het komende jaar gezamenlijk mee aan de slag gaan.

Deze avond is bedoeld om dromen uit de wijk te realiseren. Het maakt onderdeel uit van het Gezonde Buurten en is een samenwerking van MEC met IVN Natuureducatie, Jantje Beton en de gemeente.

[ Aanmelden » ]

Wilde Wandeling

Datum: woensdag 6 juni 2018 vanaf 14:00 tot 16:00

Beleef de moerasroute met de polderwachter

Trotseer de moerasroute met de polderwachter. Gewapend met verhalen, een verrekijker en een poolstok neemt de polderwachter jij en je (groot)ouder(s) mee op avontuur de wildernis in. Vinden je ouders het te spannend? Dan kun je ze geruststellen: er zijn wel dieren in de wildernis, maar geen gevaarlijke wilde dieren! Deze tocht van vier kilometer gaat door het moerasgebied van de Waverhoek, een natuurgebied van Natuurmonumenten.

Dit is een activiteit uit het 50-dingen boek. Heb je dit boek gekregen in groep 3? Dan kun je na deze activiteit de pagina ‘een wilde wandeling’ of ‘op expeditie gaan’ afscheuren. Heb je nog geen boek? Je kunt er voor €10,- eentje kopen bij De Woudreus. Meedoen zonder boek is ook geen probleem.

[ Aanmelden » ]

Slootje poeren

Datum: woensdag 6 juni 2018 vanaf 14:30 tot 15:30

Wat leeft er in de sloot van de MEC tuin? Kom een schepnetje en zoekkaart halen en ga lekker slootje poeren.

Jam maken

Datum: woensdag 13 juni 2018 vanaf 14:30 tot 15:30

We plukken aardbeien uit de moestuin en maken zelf jam. Doe jij mee?

Kinderen onder de 7 jaar alleen onder begeleiding van ouder/verzorger. Meld je je even aan? Dan weten wij hoeveel kinderen er komen meehelpen!

[ Aanmelden » ]

Woeste Woensdag

Datum: woensdag 20 juni 2018 vanaf 14:00 tot 16:00

Een woeste middag vol spannende activiteiten

Bij deze activiteit uit het 50-dingenboek gaan we buiten spannende avonturen beleven. Het wordt een woeste middag met activiteiten zoals vuur maken en stokken kerven. Daarnaast maken we samen een blote voeten pad, want we zijn niet vies van een beetje modder! Bij deze activiteit leren kinderen omgaan met gereedschap en de daarbij horende risico’s.

Heb je het 50-dingen boek al gekregen in groep 3? Dan kun je na deze activiteit de pagina’s ‘je eigen stok kerven’, ‘vuurtje stoken’ en ‘maak je eigen blote voeten pad’ afscheuren. Heb je nog geen boek? Je kunt er voor €10,- eentje kopen bij De Woudreus. Meedoen zonder boek is ook geen probleem.

[ Aanmelden » ]

Daar is die weer, boswachter beer

Datum: woensdag 20 juni 2018 vanaf 14:00 tot 16:00

Hoe heet ik ook alweer? Boswachter Beer!
Terug van weggeweest. Speciaal voor 25 jaar MEC Maarssen is hij er weer. Ontdek zijn verzameling poepjes, schedels, geluidjes en geurtjes!

Modderdag

Datum: woensdag 27 juni 2018 vanaf 14:30 tot 15:30

Trek oude kleren aan! Neem schone kleren mee! Kom duiken in de modder bij MEC Maarssen! We hebben een modderkeuken, je kunt graaien in de modder en lopen op een blote voetenpad. Lekker vies he??

ZomerTijdFestival

Datum: zondag 1 juli 2018 vanaf 12:00 tot 16:30

Nadere informatie volgt.

Bloemenboek

Datum: woensdag 4 juli 2018 vanaf 14:00 tot 16:00

Maak je eigen herbarium en bloemenpers.

Bij deze activiteit uit het 50-dingenboek gaan we buiten opzoek naar alles wat groeit en bloeit. Buiten kies je mooie plantjes en bloemen die je in jouw boek tekent en kleurt. Kunstenares Jenneke van Wijngaarden van de Dorps academie Mus en Musen in Wilnis helpt je daarbij. Daarnaast maak je zelf een bloemenpers zodat je jouw lievelingsbloemen kunt drogen en naast de tekening kunt plakken. Het bloemenboek kun je thuis of op vakantie verder vullen.

Heb je het 50-dingen boek al gekregen in groep 3? Dan kun je de pagina 'Wilde bloemen zoeken' na deze activiteit afscheuren. Heb je nog geen boek? Je kunt er voor €10,- eentje kopen bij De Woudreus. Meedoen zonder boek is ook geen probleem.

[ Aanmelden » ]

Verrukelijke vuilnismannen-circus

Datum: woensdag 4 juli 2018 vanaf 14:30 tot 15:30
Doelgroep: Kinderen (5-12)

Dat wordt een feest! Onder het motto: “De vuilnisman die alles kan!” brengen Ko & Lou een cascade van vervaarlijke salto’s, de sterke man-op-man Acro-Kliko Truc en verbazen zij met hun vuilnismannensouplesse.

Natuurlijk gaan jullie ook zelf aan de slag; bezembalanceren of afvaljongleren. Deze middag kan het!

Tuin-safari

Datum: woensdag 11 juli 2018 vanaf 14:30 tot 15:30

In de MEC tuin leven heel veel kleine beestjes. Je ziet ze alleen niet altijd. Kom je mee op safari? We zoeken kriebel- en bodemdiertjes. Loepjes in de aanslag!

Natuuravontuur 16&17 juli

Datum: maandag 16 juli 2018 vanaf 10:00 tot 15:30

Tweedaagse vol stoere activiteiten

Inschrijven voor de tweedaagse kan vanaf 4 juni. De inschrijving sluit 1 juli. Nadere informatie over het programma volgt.

Natuuravontuur 18&19 juli

Datum: woensdag 18 juli 2018 vanaf 10:00 tot 15:30

Tweedaagse vol stoere activiteiten

Inschrijven voor de tweedaagse kan vanaf 4 juni. De inschrijving sluit 1 juli. Nadere informatie over het programma volgt.

Pizza’s uit de leemoven

Datum: woensdag 29 augustus 2018 vanaf 14:30 tot 15:30

Met groenten en kruiden uit de moestuin maken we onze eigen pizza’s en bakken die in de leemoven.

We bakken 1 mini pizza per persoon. Komen jullie ook?

[ Aanmelden » ]

Speuren naar kleuren

Datum: woensdag 5 september 2018 vanaf 14:30 tot 15:30

Kun jij roze vinden in de natuur? Of donkerblauw? Kom mee speuren naar kleuren. Vind jij ze allemaal?

Activiteitenkalender

Zin in een activiteit op één van onze locaties? Hieronder ziet u een overzicht van de aankomende activiteiten op al onze locaties.

Meer activiteiten zoeken in GroenGelinkt

Bent u op zoek naar andere groene activiteiten in onze regio? Zoek dan verder in onze GroenGelinkt schermen via de zoekknop hieronder:

GroenGelinkt