Activiteitenkalender

Moestuinclub de Wondertuin

Datum: vrijdag 1 juli 2016

Het is lente en het wordt warmer en de plantje staan te poppelen om te groeien. Bij de Woudreus worden de voorbereidingen getroffen om in april weer aan de moestuinclub te beginnen. In de Tuin van het NMEcentrum staan moestuinbakken waar ouders met hun kinderen groeten kunnen gaan verbouwen. Elk gezin krijgt een bak en om de week op woensdag is er tijdens de moestuinclub begeleiding. Tijdens de club is er een activiteit voor de middag voorbereid en is er deskudige hulp aanwezig. Alle materialen zijn aanwezig om te kunnen tuinieren. Ouders kunnen op hun eigen tempo met hun kinderen in hun tuintje aan de slag. Alle leeftijden zijn welkom. Mocht u met een ander gezin een tuintje willen delen of de begeleiding willen delen dan kan dat ook. Mocht u geen maatje weten, geef het dan door dan kunnen wij kijken of we jullie kunnen koppelen.

[ Aanmelden » ]

Feestkalender: alle informatie die je nodig hebt

Datum: maandag 1 januari 2018

Hoera! MEC Maarssen bestaat 25 jaar en speciaal voor alle bezoekers is er een bomvolle feestkalender! (bijna) Iedere woensdagmiddag week is er iets te doen. Wat kun je tijdens zo'n middag verwachten?

- Wij zorgen dat de materialen klaar staan.
- Wij richten de acvtiviteiten zo in dat je samen met je kind(eren) lekker aan de slag kunt gaan. Er is een medewerker van het MEC aanwezig om je op weg te helpen en je vragen te beantwoorden.
- Er zijn middagen waarbij vooraf moet worden aangemeld. Je ziet, in de kalender, bij deze middag een aanmeldknop staan. De kans bestaat dat al je niet vooraf heeft aangemeld en op de dag zelf komt, de activiteit vol zit.
- Heb je vragen? Mail naar mecmaarssen@odru.nl

Indianentocht door het Zeisterbos

Datum: zondag 25 maart 2018 vanaf 12:15 tot 15:30

Ga even lekker zonder je ouders mee op Indianentocht door het Zeisterbos. Tijdens de tocht gaan we veel bosspelletjes doen, zoals boomstamlopen, katapultjeschieten, etc. Je ouders en broertjes/zusjes mogen niet mee en blijven op De Boswerf. Svp 10 minuten voor tijd op De Boswerf zijn. Duur 60 à 90 minuten.

Er zijn twee sessies:

12.15 uur Kinderen uit groep 4 en 5, +/- 8 en 9 jaar.

14.15 uur Kinderen uit groep 6 en 7, +/- 10 en 11 jaar.

Aanmelden verplicht, dit kan hier.
Maximaal 15 deelnemers per groep.

Workshop Wormcomposteren (18+)

Datum: zondag 25 maart 2018 vanaf 14:00 tot 16:00

Deze workshop is voor iedereen die meer wil weten over composteren in de eigen tuin. Composteren is een begeleid, natuurlijk proces waarbij GFT, groene keuken- en tuinresten worden omgezet in een humusrijk product: compost. Composteren kun je leren. Met wat basiskennis kun je een composthoop of -vat aan het werk krijgen zodat je er goede compost uit krijgt. Ook komen nut en noodzaak van de kringloop van organische stoffen voor een vruchtbare aarde en gezonde planten en dieren aan de orde.
Je krijgt praktische handvatten, en we bekijken en bespreken de mogelijkheden van een zelfgemaakte composthoop.
De workshop wordt gegeven door Edgar van Groningen.
Kijken naar je grond en het verzorgen van je grond met compost is essentieel voor alles wat je op deze bodem wilt telen. Breng als je wilt een schep aarde uit je tuin mee (laat deze zoveel mogelijk intact). Door voelen, ruiken en vergelijken word je wijzer! Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen. Opgave is verplicht met vermelding van naam, telefoonnummer en mailadres en kan bij boswerf@odru.nl.
Deelname is gratis. 16+

Op avontuur!

Datum: woensdag 28 maart 2018 vanaf 14:30 tot 15:30

Ook vandaag is Wilde man Derk weer speciaal voor jullie aanwezig! Leer touwen knopen, kom hutten bouwen en ga mee op avontuur.

Verken het gespiegelde bos

Datum: zondag 1 april 2018 vanaf 12:15 tot 15:30

Verken het bos eens op een andere manier! Zet een van onze onderstebovenbrillen op en beleef het bos eens 'ondersteboven'
(NB: deze activiteit is een try out van de activiteit die we op 8 april tijdens het Lentetijdfestival ook uitvoeren - spiegelbril - belevenistocht van ong. 15 min). 6+ - vrije inloop

Zoek het Gouden Paasei

Datum: zondag 1 april 2018 vanaf 12:30 tot 15:00

Ook dit jaar kun je met Pasen bij De Boswerf je mandje vullen met paaseitjes uit het bos. Ook is er een gouden ei verstopt. Wie dat vindt krijgt een leuke verrassing. Let op: we hebben rondes voor verschillende leeftijdsgroepen.
Vrije inloop - max 15 personen per ronde
voor 3 t/m 5 jaar om: 12:30, 13:30, 14:30 en 15:30 uur
voor 6+ om: 13:00, 14:00 en 15:00 uur

Wilde mannen

Datum: woensdag 4 april 2018 vanaf 14:30 tot 15:30

Speciaal voor 25 jaar MEC Maarssen. Wie kent ze niet?! Maar liefst twee wilde mannen die vandaag met jullie op zoek gaan naar avontuur.

Mini onderzoekers, kom naar buiten!

Datum: woensdag 4 april 2018 vanaf 15:00 tot 16:00
Doelgroep: Baby's & Peuters (0-4), Kinderen (5-12)

Peuters en kleuters: neem je (groot)ouders mee naar NME-Centrum InBredius voor een leuke buitenactiviteit. Je kunt vier keer mee of één keer, net wat jij wilt. We doen elke keer iets anders. Meedoen is gratis en aanmelden hoeft niet (maar mag wel).

Wanneer: woendagmiddag 10 januari, 7 februari, 7 maart en 4 april van 15-16 uur. Start bij NME-Centrum InBredius.
We sluiten af met een bekertje diksap! Ben jij er ook bij?

[ Aanmelden » ]

LenteTijdFestival

Datum: zondag 8 april 2018 vanaf 12:30 tot 17:30

Op zondag 8 april zet De Boswerf zijn deuren wijd open voor iedereen die zin heeft om het begin van de lente te vieren. De lente is het begin van het buitenseizoen en daar heeft De Boswerf natuurlijk enorm veel zin in! De entree is GRATIS en voor de activiteiten zal een kleine vergoeding gevraagd worden. Het zal een spectaculaire dag worden!

Het festival zal voornamelijk in het teken staan van het 40-jarig jubileum met de volgende activiteiten met speciale aandacht voor projecten, die voortkomen uit het initiatief Samen Duurzaam Zeist:

Workshop Pizza bakken, popcorn bakken, broodje knak, Textile Hunters / Droom opschrijven, Dreamcatcher workshop, Outdoor spiegelbril, bijlhangen, pijl en boog schieten, lippenbalsem maken, Henna tattoo, leren buidels maken, stenen schilderen, schminken, pannenkoekjes bakken op een blikje, speedcarving Eekhoorn, wilgentenen vlechten, peuters in het wild, plantenasiel, operatie Steenbreek en Mad science. Veel plezier toegewenst!

Wilde mannen

Datum: woensdag 11 april 2018 vanaf 14:30 tot 15:30

Speciaal voor 25 jaar MEC Maarssen. Wie kent ze niet?! Maar liefst twee wilde mannen die vandaag met jullie op zoek gaan naar avontuur.

Kom je mee Moestuinieren?

Datum: woensdag 11 april 2018 vanaf 14:30 tot 15:30

Zaaien, vertroetelen en oogsten? Gewoon lekker zelf doen, dan leer je van alles op een gezonde, speelse manier. Ga met ons aan de slag, je kiest een eigen tuintje uit. Elke woensdagmiddag van 14:30 - 15:30, onder begeleiding. Vanaf 8 jaar mag je zonder ouder komen tuinieren maar ben je jonger dan 8 jaar dan moet er een volwassene mee om je te helpen. De kosten zijn 15 euro voor het hele seizoen of 2,- per losse deelname.

[ Aanmelden » ]

Peuters in het Wild

Datum: woensdag 18 april 2018 vanaf 10:15 tot 11:30

5 woensdagochtenden Peuters in het Wild. (18 april tot en met 4 juli 2018). Tijd: van 10.15 - 11.30 uur

Data zijn 18 april, 16 mei, 6 juni, 13 juni en 4 juli
Voor 20 euro doe je 5 keer mee. Los kaartje kost 5 euro.
Opgeven kan via boswerf@odru.nl.

Kom met je peuter(s) de natuur buiten beleven! Zoek kleine beestjes op de grond, maak de blaadjes aan de bomen wakker, verzamel eten voor Konijn, maak een nestje voor Musje en graaf mee met Mol! We voelen met onze handen vochtige aarde, zacht mos en prikkelblaadjes, roeren in een moddersoepje en ontdekken de grond met onze voeten. Je speelt met je peuter én je peuter kan spelen met de andere kindjes.

Kinderen van 2-4 jaar zijn welkom samen met een begeleider. Bij regen gaat de activiteit ook door. Trek gemakkelijke kleding aan die vies mag worden en waarin het kind warm blijft.

Een kind, dat plezier beleeft in de natuur, is vrij en gelukkig. Dat gun je je eigen kind natuurlijk ook. Het is veel leuker om samen met anderen het bos in te gaan. En nog leuker met een begeleider die leuke ideeën heeft over natuurbeleving en natuurspelletjes. Dus kom met je peuter naar De Boswerf voor een gezellige ochtend met veel plezier buiten, samen met andere ouders en hun peuters.

De imker (ver)telt

Datum: woensdag 18 april 2018 vanaf 14:30 tot 15:30

De imker van het MEC staat klaar om al jullie zoemende vragen over bijen te beantwoorden! Helpen jullie een handje mee met het tellen van wilde bijen?

Boswachter Beer

Datum: woensdag 25 april 2018 vanaf 14:00 tot 16:00

Hoe heet ik ook alweer? Boswachter Beer!
Terug van weggeweest. Speciaal voor 25 jaar MEC Maarssen is hij er weer. Ontdek zijn verzameling poepjes, schedels, geluidjes en geurtjes!

Flower power en dromen over Reigerskamp

Datum: woensdag 16 mei 2018 vanaf 14:30 tot 17:00
Doelgroep: Kinderen (5-12)

Deze dag maken we het wel heel erg bont! Samen gaan we 1000 bloemen laten bloeien in Reigerskamp. Letterlijk, door zelf zaadbommetjes te maken en de buurt ermee te bombarderen.

Maar ook door samen te dromen over ideeën hoe we de buurt samen groener en gezonder kunnen maken.

Deze middag is wat langer dan je gewend bent en is een opmaat om dromen uit de wijk te realiseren. Het maakt onderdeel uit van het project Gezonde Buurten en is een samenwerking van MEC met IVN Natuureducatie, Jantje Beton en de gemeente.

Dromen over Reigerskamp (avond voor volwassenen)

Datum: woensdag 16 mei 2018 vanaf 19:30 tot 21:00
Doelgroep: Volwassenen (19-54), Senioren (55+)

We laten een film zien die we vanmiddag hebben gemaakt, van de dromen van de kinderen in Reigerskamp. Maar we zijn ook benieuwd naar de dromen van ‘grote mensen’.

Hoe kunnen we onze buurt nog groener en gezonder maken? Zodat bewoners (van jong tot oud) gezonder blijven en meer van groene plekken kunnen genieten? Hoe kunnen we de bestaande kwaliteiten van Reigerskamp nog beter benutten? We buigen ons over de kaart en kijken waar kansen liggen.

Deze avond is een opmaat om dromen (van kinderen en volwassenen) uit de wijk te realiseren. Het maakt onderdeel uit van het project Gezonde Buurten en is een samenwerking van MEC met IVN Natuureducatie, Jantje Beton en de gemeente.

[ Aanmelden » ]

Huttenbouwen

Datum: woensdag 23 mei 2018 vanaf 14:30 tot 15:30

Wilde man Derk is speciaal voor jullie aanwezig! Leer touwen knopen, kom hutten bouwen en ga mee op avontuur.

De (on)smakelijke modderkeuken en dromen over Reigerskamp

Datum: woensdag 30 mei 2018 vanaf 14:30 tot 17:00
Doelgroep: Kinderen (5-12)

Het meest onsmakelijke restaurant van Maarssen opent haar deuren. Kom in de chique modderkeuken de meest smerige gerechten maken. Blubbersoep, aardecake of slootjeskoffie? Jammiieeee!

Ook wordt er weer verder nagedacht over de dromen voor de wijk! Op 16 mei hebben we gedroomd over een groenere, gezondere en spannendere buurt. Nu is het tijd om die dromen werkelijkheid te laten worden. Van het losse zand gaan we kastelen bouwen! Samen met de kinderen verdere plannen smeden om van Reigerskamp de leukste, groenste en gezondste wijk van Nederland te maken.

Deze middag is wat langer dan je gewend bent en is bedoeld om dromen uit de wijk te realiseren. Het maakt onderdeel uit van het project Gezonde Buurten en is een samenwerking van MEC met IVN Natuureducatie, Jantje Beton en de gemeente.

Kastelen bouwen in Reigerskamp (avond voor volwassenen)

Datum: woensdag 30 mei 2018 vanaf 19:30 tot 21:00
Doelgroep: Volwassenen (19-54), Senioren (55+)

Op 16 mei hebben we gedroomd over een groenere, gezondere en spannendere buurt. Nu is het tijd om die dromen werkelijkheid te laten worden. Van het losse zand gaan we kastelen bouwen! We laten in een film zien wat de kinderen vanmiddag hebben gebouwd. Welke dromen willen zij echt graag realiseren? Samen met de ‘grote mensen’ hopen we verder te komen, plannen te smeden, waar het komende jaar gezamenlijk mee aan de slag gaan.

Deze avond is bedoeld om dromen uit de wijk te realiseren. Het maakt onderdeel uit van het Gezonde Buurten en is een samenwerking van MEC met IVN Natuureducatie, Jantje Beton en de gemeente.

[ Aanmelden » ]

Activiteitenkalender

Zin in een activiteit op één van onze locaties? Hieronder ziet u een overzicht van de aankomende activiteiten op al onze locaties.

Meer activiteiten zoeken in GroenGelinkt

Bent u op zoek naar andere groene activiteiten in onze regio? Zoek dan verder in onze GroenGelinkt schermen via de zoekknop hieronder:

GroenGelinkt