Activiteitenkalender

Samen tuinieren in de Buurtmoestuin

van 22 maart t/m september
Doelgroep: Jong volwassenen (13-18), Volwassenen (19-54), Senioren (55+)

Voor het eerst dit jaar wordt onze buurtmoestuin omgedoopt tot een samentuin. In een samentuin is iedereen welkom (van 8 tot 88 jaar) en maak je plaats voor diversiteit. We kunnen bijvoorbeeld experimenteren met minder bekende groenten en alles wat je zelf hebt gekweekt. Het is allemaal zonder pesticiden. Het leuke hiervan is, is dat je na enkele weken al kunt genieten van een gezonde oogst. Ga samen met ons aan de slag, er zijn eigen percelen beschikbaar om in te werken. Wij adviseren en werken mee op woensdagmiddagen van 14:30 tot 15:30.

[ Aanmelden » ]

Workshop Zelf composteren

Datum: woensdag 29 maart 2017 vanaf 14:00 tot 16:30

Een workshop voor iedereen die meer wil weten over composteren in de eigen tuin.
Composteren is een begeleid, natuurlijk proces waarbij GFT, groene keuken- en tuinresten worden omgezet in een humusrijk product: compost.
Composteren kun je leren. Met wat basiskennis kun je een composthoop of -vat aan het werk krijgen zodat je er goede compost uit krijgt. Ook komen nut en noodzaak van de kringloop van organische stoffen voor een vruchtbare aarde en gezonde planten en dieren aan de orde.
Je krijgt praktische handvatten, en we bekijken en bespreken de mogelijkheden van een zelfgemaakte composthoop.
De workshop wordt gegeven door Liesbeth Brands-Hospers. Na haar opleiding Biologische landbouw heeft zij in het landbouwonderzoek vele jaren ervaring opgedaan met het kijken naar en verzorgen van de bodem waarop ons voedsel groeit.
Kijken naar je grond en het verzorgen van je grond met compost is essentieel voor alles wat je op deze bodem wilt telen. Breng als je wilt een schep aarde uit je tuin mee (laat deze zoveel mogelijk intact). Door voelen, ruiken en vergelijken word je wijzer! Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen. Liesbeths motto: Compost als kans en niet als afvalproduct of reststroom!
Opgave is verplicht en kan bij Marlou Bours, m.bours@odru.nl of bel 06 - 55291674.
Deelname is gratis. Deelnemers uit Gemeente Zeist hebben voorrang.

Inloopmiddag: Reactie-keten-domino

Datum: woensdag 29 maart 2017 vanaf 14:30 tot 15:30
Doelgroep: Kinderen (5-12)

Kom jij mee helpen om een reuzen reactieketen te bouwen? Nieuwsgierig hoe? Nou misschien zo?

[ Aanmelden » ]

Inspiratiemiddag - Bike to Impress

Datum: zondag 2 april 2017 vanaf 14:00 tot 15:00

Wilt u inspiratie opdoen voor een duurzame fietsvakantie? Kom dan zondag 2 april naar De Boswerf!

Bike to Impress is het adres voor de sportieve fietser met een meer dan gewone belangstelling voor kwaliteit, opvallend design en duurzaamheid. Altijd op zoek naar nieuwe fiets producten die aan de eisen voldoen, daardoor breidt het assortiment zich steeds verder uit.

Bike to Impress levert diensten, advies en producten voor de sportieve fiets. Het bedrijf richt zich vooral op de racefiets en mountainbike. Producten die geleverd worden zijn fietsonderdelen tot fietskleding, van een verzorgingslijn voor de fiets of de fietser tot fietspasta en nog veel meer.

Omdat een fiets heel persoonlijk is, moet de fiets ook aangepast kunnen worden naar jouw persoon. Hiervoor leveren we onderdelen, maar kunnen we je ook helpen met het uitzoeken van het juiste onderdeel. Wat belangrijk is, de fiets moet niet alleen mooi zijn maar ook aangenaam om mee te rijden.

De naam zegt het al: Bike to impress, oftewel een fiets om indruk mee te maken of fietsen om indruk te maken!

Bike to Impress is een bedrijf die alles voor de fiets(er) levert, van stuurlint tot fietsgereedschap en meer. Wij houden in het oog dat de producten zoveel mogelijk biologisch, duurzaam of gerecycled zijn. Ook moeten de producten van hoogwaardige kwaliteit zijn en eventueel van een bijzonder design. Naast de producten leveren we ook diensten als advies bij het uitzoeken van een fiets en het ergonomisch fitten op de fiets

Moestuinclub de Wondertuin

Start 5-4-2017 tot 4-10-2017

Op 5 april start het nieuwe moestuinseizoen in kindermoestuin “de Wondertuin” van NME-centrum De Woudreus. Ieder kind krijgt een eigen moestuinbak tuintje om in te werken.

Om de week op woensdagmiddag leer je op een speelsemanier over de moestuinieren en ga je ook aan het werk in je tuintje om groente te verbouwen. De andere week mag je komen om voor je tuintje te zorgen en om andere activiteiten in de Woudreus te doen. Je krijgt bij de club je eigen tas met de tuingereedschappen die je nodig hebt.

Wil je meedoen? Meld je digitaal aan via de aanmeld knop.

De tuinclub is voor kinderen van 6 jaar en ouder en is op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname kost €20,-- voor het moestuin seizoen (april t/m september). Vriendjes en vriendinnen zijn welkom om af en toe mee te komen helpen. Hiervoor vragen we een bijdrage van 2,= per middag.

Moestuin doe lessen: 5/4, 19/4, 10/5, 24/5, 7/6, 21/6, 5/7 na de zomer 23/8, 6/9, 20/9, 4/10.

De tussen liggende data waarop wel in het tuintje gewerkt kan worden zijn: 12/4,26/4 vakantie(geen club), 3/5, 17/5,31/5,14/6,28/6 en 30/8, 13/9, 27/9.

[ Aanmelden » ]

LenteTijd Festival

Datum: zondag 9 april 2017 vanaf 12:00 tot 16:30

Op zondag 9 april zet De Boswerf haar deuren wijd open voor iedereen die zin heeft om het begin van de lente te vieren. De lente is het begin van het buitenseizoen en daar heeft De Boswerf natuurlijk enorm veel zin in!

Wat kun je allemaal verwachten op het LenteTijd Festival?

Een spectaculaire roofvogelvliegshow: 13.30 en 15.30 uur. Maak kennis met de roofvogels van de valkenier van Slot Haarzuilens. Onze pizzabakkers steken weer voor het eerst de leemoven aan om de lekkerste pizza’s te bakken. Om 14.30 is er een workshop pizza bakken. Je kunt je eigen uilenballen uitpluizen en onderzoeken wat er op het menu van de uil stond. We gaan ons nieuwe nestkastenpaneel openen en je kunt een vogelfluitje maken bij De Fluitjesman.

Prijs: toegang gratis (sommige activiteiten kleine bijdrage).Tijd: 12.00 – 16.30 uur. Alle leeftijden.

Workshop Risico-spel

11 april 2017
Doelgroep: Volwassenen (19-54)

Risico-spel voor kinderen in de BSO: meerwaarde en de praktijk

Kinderen zoeken bij het buitenspelen als vanzelf naar uitdaging, risico en gevaar. Als begeleider vraag je je af óf en hóe je bij deze interesse van het kind kan aansluiten. Maar ook zijn er dilemma’s: hoe zorg ik voor een spannende buitenruimte; wat is mijn rol, wanneer grijp ik in of niet; hoe bespreek ik de meerwaarde van risicospel met ouders; en staat de organisatie achter mij als er iets gebeurt?

In deze workshop wordt de achtergrond verteld van risico-spel, het verschil met gevaar, een interventieladder en hoe om te gaan met dilemma’s als professional. Daarna gaan we naar buiten: om zelf risico-spel te ervaren en je krijgt praktische tips mee om hier zelf mee aan de slag te gaan met jouw kinderen in jouw setting. Mogen zij, willen zij, durven zij? Aan jou om het antwoord te geven.

Martin van Rooijen, pedagoog en onderzoeker

[ Aanmelden » ]

Inloopmiddag: Energie!!!!

Datum: woensdag 12 april 2017 vanaf 14:30 tot 15:30
Doelgroep: Kinderen (5-12)

Maak een lamp van een aardappel en doe proefjes met statische energie. Bij deze activiteiten is het fijn als een ouder je even helpt!

[ Aanmelden » ]

Zoek het Gouden Paasei (4+)

Datum: zondag 16 april 2017 vanaf 12:30 tot 15:30

Op Eerste Paasdag is er op het terrein van De Boswerf een Gouden Paasei verstopt door twee paashazen. Kinderen van 4 tot 9 jaar mogen dit bijzondere ei zoeken en de vinder wacht een mooie beloning. Onderweg kunnen ze een mandje vullen met chocolade eitjes. Deelname kost 2,50 euro. De starttijden van het zoekspel zijn: 12.30, 13.30 en 14.30 uur. Er kunnen 25 kinderen per ronde meedoen.

Inloopmiddag: Poep!

Datum: woensdag 19 april 2017 vanaf 14:30 tot 15:30
Doelgroep: Kinderen (5-12)

Joepie de poepie! Waarom poepen we eigenlijk? En waar kun je poep van dieren voor gebruiken? We gaan ook ontdekken wat er in een drol van bijvoorbeeld een konijn of geit zit. Handschoenen aan en ontdekken maar. Lekker vies he...

[ Aanmelden » ]

Vroege Vogelwandeling

Datum: zondag 23 april 2017 vanaf 08:30 tot 10:30

Zondag 23 april organiseert De Boswerf een Vroege Vogelwandeling. Start is om 08.30 uur bij De Boswerf. Kosten: 5 euro, inclusief koffie of thee. Opgave verplicht, via boswerf@odru.nl of telefoon 030-6922393.

Inloopmiddag: Uit mekaar

Datum: woensdag 10 mei 2017 vanaf 14:30 tot 15:30
Doelgroep: Kinderen (5-12)

Schroevendraaiers in de aanslag! We halen kapotte aparaten uit elkaar. Hoe ziet een computer er aan de binnenkant uit en hoe kun je alle onderdelen recyclen? Doe jij mee? Voor deze middag is het handig als een ouder iemand je komt helpen. Dus neem je vader/moeder/opa/oma/tante/buurvrouw mee!

[ Aanmelden » ]

Inloopmiddag: De grote afvaljacht

Datum: woensdag 17 mei 2017 vanaf 14:30 tot 15:30
Doelgroep: Kinderen (5-12)

Pak je afvalprikker en doe mee aan de spannende race! Wie vult zijn vuilniszak met de meeste afval en weet deze ook nog het beste te scheiden? Prikkers klaar? Starten maar!

[ Aanmelden » ]

Inloopmiddag: Papier hier

Datum: woensdag 24 mei 2017 vanaf 14:30 tot 15:30
Doelgroep: Kinderen (5-12)

Van oud papier nieuw papier maken? Ja dat kan dus echt! Maak je eigen gerecycled papier. Ook staan er allemaal proefjes met papier en afval voor je klaar. Het papier moet wel een dagje drogen dus kun je het de volgende dag komen ophalen.

[ Aanmelden » ]

Inloopmiddag: Spetter spatter spater, proefjes met water!

Datum: woensdag 31 mei 2017 vanaf 14:30 tot 15:30
Doelgroep: Kinderen (5-12)

Ontdek hoe je op verschillende manieren water kunt zuiveren. En wat woont er eigenlijk in de sloot van het SuperSpeelSpoor? Voor deze middag is het handig als een ouder mee komt om je te helpen.

[ Aanmelden » ]

Inloopmiddag: Insectenhotel

Datum: woensdag 7 juni 2017 vanaf 14:30 tot 15:30
Doelgroep: Kinderen (5-12)

Kom jij een insectenhotel maken? Met hout, stro, klei en verf gaan we aan de slag!

[ Aanmelden » ]

Nationale buitenspeeldag!

Datum: woensdag 14 juni 2017 vanaf 14:30 tot 15:30
Doelgroep: Kinderen (5-12)

Vandaag geen speciale inloop middag maar lekker de hele dag buiten spelen! Kom de tuin van het MEC ontdekken. Een hut bouwen, kikkers zoeken in de sloot, spelen in de tipitent of op zoek naar het Slingertouw. V

[ Aanmelden » ]

Inloopmiddag: Uit mekaar

Datum: woensdag 21 juni 2017 vanaf 14:30 tot 15:30
Doelgroep: Kinderen (5-12)

Omdat we het zo leuk vinden doen we het gewoon nog een keer! Schroevendraaiers in de aanslag! We halen kapotte apparaten uit elkaar. Hoe ziet een computer er aan de binnenkant uit en hoe kun je alle onderdelen recyclen? Doe jij mee? Voor deze middag is het handig als een ouder iemand je komt helpen. Dus neem je vader/moeder/opa/oma/tante/buurvrouw mee!

[ Aanmelden » ]

Modderdag op het MEC

Datum: woensdag 28 juni 2017 vanaf 14:30 tot 15:30
Doelgroep: Kinderen (5-12)

Vandaag wordt je vies, geen twijfel mogelijk! Maak je eigen moddertaart, roetsj van de modderbaan en wordt vooral vies...heel vies! Zorg je dat je schone kleding en een handdoek mee neemt? Wij zorgen voor de rest.

[ Aanmelden » ]

Activiteitenkalender

Zin in een activiteit op één van onze locaties? Hieronder ziet u een overzicht van de aankomende activiteiten op al onze locaties.

Meer activiteiten zoeken in GroenGelinkt

Bent u op zoek naar andere groene activiteiten in onze regio? Zoek dan verder in onze GroenGelinkt schermen via de zoekknop hieronder:

GroenGelinkt