De Boswerf activiteiten

30/3 - 30/9 NK Tegelwippen * Zeist wipt mee!

Datum: maandag 1 maart 2021

Het Nederlands Tegelwippen is inmiddels in volle gang. Tot 30 september speelt heel Nederland het NK Tegelwippen.

Het idee? Tegels vervangen voor groen.
Dit voorkomt wateroverlast, biedt koelte in tijden van hitte, houdt water vast bij droogte én is goed voor planten en dieren. Zeist bindt de strijd aan met gemeente De Bilt. Help jij Zeist winnen?

Kijk op www.nk-tegelwippen.nl voor de tussenstand of om je eigen tegel-score in te vullen. Het NK heeft ook een eigen facebook-pagina.

Kabouterdorp inspiratieblad

Datum: maandag 26 juli 2021

Er is een kabouterdorp in aanbouw!

Wegens groot succes zijn alle bouwpakketten voor het kabouterdorp al uitverkocht. Maar niet getreurd: bouwen kun je ook met eigen materialen! Op ons inspiratieblad vind je al heel veel ideeën. Download het dus snel en bouw mee!

Heb je iets moois geknutseld? Laat het ons zien! Tag ons op Instagram en Facebook en noem je straat en wijk. Wie weet krijg je ook bezoek van een kabouter uit de buurt!

#kabouterdorp

Voorlezers en verhalenvertellers gezocht voor de Dag van de Duurzaamheid

Datum: vrijdag 8 oktober 2021 vanaf 09:00 tot 15:00
Doelgroep: Jong volwassenen (13-18), Volwassenen (19-54), Senioren (55+)

De Dag van de Duurzaamheid op 8 oktober valt midden in de Kinderboekenweek. Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar 'Worden wat je wilt'. Dit thema én duurzaamheid gaan over de toekomst. Een uitgelezen kans om beide te combineren.

Daarom zijn we op zoek naar voorlezers en/of verhalenvertellers die op 8 oktober in een klas een verhaal willen voorlezen of vertellen en daarna met de leerlingen in gesprek gaan over 'Worden wat je wilt' in relatie tot duurzaamheid. Dit duurt bij elkaar ongeveer een uur.

Wie zoeken we?
- je vindt het leuk om een verhaal voor te lezen of te vertellen over je passie en er daarna met leerlingen over in gesprek te gaan;
- je hebt een 'passie' voor duurzaamheid in de brede zin. Dat kan te maken hebben met je beroep, hoe je woont of welke keuzes je maakt in je leven. Op het gebied van duurzaamheid, natuur, klimaat, energie, voedsel, vervoer etc...

Wat krijg je?
- een aantal verhaalsuggesties passend bij de leeftijd van de leerlingen. Je mag ook vanuit je eigen passie een verhaal vertellen;
- een (online) training van 45 minuten op maandagavond 27 of dinsdagavond 28 september, waarin we je tips en tricks geven om een (eigen) verhaal te vertellen en hoe je met de leerlingen in gesprek kunt gaan;
- wij matchen jou met een geïnteresseerde klas. Bij je opgave kun je aangeven welk tijdstip én welke leeftijdsgroep je voorkeur heeft.

[ Aanmelden » ]

Geocaching in het Zeisterbos

Datum: vrijdag 31 december 2021

Lekker naar buiten? Ga schatzoeken in het Zeisterbos!
Moeilijk? Nee hoor, ga maar eens proberen!

Op verschillende plekken in en om het Zeisterbos kun je schatten vinden: waterdichte doosjes met daarin een logboek en eventueel een aantal voorwerpen (om te ruilen). Die schat (de cache) is door de speurders aan de hand van GPS-coördinaten te vinden. Heb je de schat gevonden, dan deel je je ervaringen in het logboek of online met anderen.

Wij hebben vast een paar caches (schatten) in en om het Zeisterbos voor je opgezocht:

Het enige wat je nodig hebt is een gratis account bij Geocaching.com. Daar kun je alle beschrijvingen bekijken en downloaden.

De app Geocaching® (iOS/Apple en Android) kun je gebruiken om (gratis) te navigeren naar de gratis caches. Om de Premium caches te vinden heb je een betaald abbonement nodig of gebruik je de informatie van de website om de coordinaten als waypoint in te voeren op je GPS of in een app als OSMAND (Open Street Map voor Android).

Natuur-o-theek

Datum: vrijdag 31 december 2021

Weet je: de natuur heeft nooit vakantie en je kunt er altijd naar toe.
De natuur begint al wanneer je de voordeur open doet!

Speciaal voor iedereen hebben wij leuke 'doe'-dingen voor buiten op een rij gezet. Kijk maar eens in onze Natuur-o-theek!