De Boswerf activiteiten

28/6 gesloten ivm opbouw Archeologiedag

Datum: vrijdag 28 juni 2019

Zondag 30 juni is de 10e Archeologiedag.

Vandaag zijn we gesloten om De Boswerf klaar te kunnen maken voor die dag.

30/6 Archeologiedag: de prehistorie op de Heuvelrug (AL)

Datum: zondag 30 juni 2019 vanaf 12:00 tot 16:30

Al de 10de editie van de Archeologiedag bij De Boswerf.
Thema: de prehistorie op de Heuvelrug!

Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met het AWN (Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie) en het Landschap Erfgoed Utrecht.

Later meer hierover!

30/6 Pizza...hmmm!

Datum: zondag 30 juni 2019 vanaf 12:30 tot 16:00

Onze pizzabakkers van Ronde Tafel 147 (Kromme Rijn) zijn er weer. Kom ook genieten van hun heerlijke/eerlijke pizza's die zij speciaal voor De Boswerf komen maken!

30/6 Workshop: pizza maken

Datum: zondag 30 juni 2019 vanaf 13:30 tot 15:00

Maak samen met de pizzabakkers van Ronde Tafel 147 (Kromme Rijn) je eigen pizza van versie ingrediënten en laat 'm afbakken in onze leemoven. Hmmmm…

3/7 Peuters in het Wild (2+)

Datum: woensdag 3 juli 2019 vanaf 10:15 tot 11:30

Kom met je peuter(s) de natuur buiten beleven! Zoek kleine beestjes op de grond, maak de blaadjes aan de bomen wakker, verzamel eten voor Konijn, maak een nestje voor Musje en graaf mee met Mol! We voelen met onze handen vochtige aarde, zacht mos en prikkelblaadjes, roeren in een moddersoepje en ontdekken de grond met onze voeten. Je speelt met je peuter én je peuter kan spelen met de andere kindjes.

Kinderen van 2-4 jaar zijn welkom samen met een begeleider. Bij regen gaat de activiteit ook door. Trek gemakkelijke kleding aan die vies mag worden en waarin het kind warm blijft.

De kassa is open vanaf 10.00u. We vertrekken om 10.15u.

Aanmelden via de link. Kom je vaker? Meld je dan voor iedere afzonderlijke dag aan ajb.

[ Aanmelden » ]

22/7 tm 25/7: 4 dagen Mad Science (6-12 jr)

Datum: maandag 22 juli 2019 vanaf 09:00 tot 16:00

4 dagen lang staat De Boswerf in het teken van wetenschap en techniek, want van 22 t/m 25 juli verzorgt Mad Science haar Crazy Camp op De Boswerf!

Een zorgeloze week met veel verschillende activiteiten, ontspanning en experimenten. Iedere zomer is er een nieuw programma. In de ochtend wordt het thema van de dag toegelicht en leer je de eerste begrippen die ermee verband houden. De rest van de dag leer je met name door te doen! Tussendoor is er nog voldoende ruimte om lekker te spelen, spelletjes te doen en natuurlijk om te eten en te drinken.

De thema's van de week:
(in willekeurige volgorde)

Junior Engineers: Leer alles over bruggen, structuren en ga zelf aan de slag als architect! Wat is er nodig om een stevige constructie te bouwen? Test je technische inzicht door Romeinse bruggen én je eigen katapult in elkaar te zetten!

Mega Machines: Machines; van schroeven tot robots, van tandwielen tot vliegtuigen, oud en nieuw; ze komen allemaal aan bod. Door ze te testen, bekijken en ze zelf te bouwen! Klaar voor een race; welke auto rijdt het snelst en welk vliegtuig vliegt het verst. Wie wint?

CSI: Wil je leren hoe geheim agenten en detectives hun werk doen? Vingerafdrukken, sporen onderzoek, beveiliging, plaats delict en alle andere dingen die je moet weten om verdachten op te sporen.

Licht & Geluid: Vandaag leer je alles over reflecteren, absorberen, fluoresceren; bijvoorbeeld tijdens het maken van een chemische zaklamp en mini-vuurwerk! Leer over hoe wij geluiden horen; hoe je zelf geluidsgolven kunt maken en welke geluiden er zoal in films gebruikt worden.

Meer informatie en tarieven:
Mad Science zomerkampen

Dit kamp zit vol. Je kunt je kind wel aanmelden maar dan wordt het op de wachtlijst geplaatst:
Mad Science aanmelden

Deze week wordt volledig verzorgd door Mad Science

27/7 t/m 27/8 Zomersluiting De Boswerf

Datum: zaterdag 27 juli 2019

De Boswerf wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers.

Om ook onze vrijwilligers een beetje rust te gunnen, zijn wij van zaterdag 27 juli tot en met dinsdag 27 augustus gesloten voor het publiek.

20/10 - Op zoek naar de Gruffalo (2-7 jr) (3 voorstellingen)

Datum: zondag 20 oktober 2019 vanaf 12:15 tot 13:15

Er is een Gruffalo gezien, hier in de bossen van Zeist! Durf jij mee te gaan om 'm te zoeken?

'Op zoek naar de Gruffalo' is een spannende en interactieve tocht waarbij jonge kinderen en hun ouders/begeleiders het hele verhaal van de Gruffalo in het bos meemaken.

Deze tocht duurt ruim 1 uur en geschikt voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

Starttijden: 12.15u, 13.30u en 15.00u vanaf De Boswerf.
Prijs: € 8,50 per kind (begeleiders gratis). De kassa is open vanaf 12.00u.

Kaartverkoop vanaf september 2019 via Natuur is een Feest.
Zij verzorgen ook deze activiteit.

Meer activiteiten zoeken in GroenGelinkt

Bent u op zoek naar andere groene activiteiten in onze regio? Zoek dan verder in onze GroenGelinkt schermen via de zoekknop hieronder:

GroenGelinkt