Zwerfafval

Zeist Zonder Zwerfafval, Pak het op!
Iedereen kan meehelpen om zwerfafval tegen te gaan: inwoners, scholen, bedrijven, verenigingen. Dat kan natuurlijk door geen afval achter te laten, zo af en toe de stoep te vegen of door bijvoorbeeld een schoonmaakactiviteit te organiseren. De gemeente stelt hiervoor afvalgrijpers, veiligheidshesjes (ook kindermaten), handschoenen en vuilniszakken beschikbaar. Neem hiervoor tijdig contact op met Judith Stoker van De Boswerf: telefoonnummer 088 – 0225083 (ma t/m do 8.30-16.30u), e-mailadres: . Vermeld je naam en telefoonnummer en bij voorkeur ook adres.
Voor een Opschoon-ommetje kun je op de volgende plekken grijpers en afvalzakhouders lenen tijdens openingstijden: Wijkservicepunt Noord, Het Binnenbos, De Koppeling en Wijkinloophuis Centrum. Het beschikbare aantal materialen is beperkt. Het kan dus voorkomen dat je misgrijpt. Graag hiervoor je
begrip.

‘Opgeruimde Zeistenaren’
Inwoners die een opgeruimd Zeist een warm hart toedragen, kunnen zich aanmelden als ‘Opgeruimde Zeistenaar ’ Meedoen of heb je goede ideeën? Meld je dan aan bij Judith Stoker.

De kaart ‘Opgeruimd Zeist’ laat zien waar Opgeruimde Zeistenaren (inwoners en scholen) actief zijn met zwerfafval opruimen. Wil je als inwoner, vereniging, school of bedrijf ook meedoen, maar staat je stuk nog niet op de kaart? Meld je dan aan bij De Boswerf.

 

Zeist Zonder Zwerfafval, Pak het op! is een project van de Omgevingsdienst regio Utrecht waar De Boswerf onderdeel van is. Dit gebeurt in opdracht van gemeente Zeist.